Welke stijlen en modellen trouwjurken passen bij mijn figuur. Wat doe je als je denkt alle jurken al gepast te hebben, maar ze niet vindt staan, je denkt dat je figuur niet goed is. NEE HOOR. Niet iedereen is lang en slank. Het is niet zo makkelijk als je een beetje korter bent, een zandloper vorm hebt, of een peervormig figuur. Als je meer hebt als maatje 40, nou dat is het een uitdaging. Hier een overzicht van de beste ontwerp-opties voor de verschillende vormen figuur, met als doel het helpen van bruiden die niet een standaard grootte vorm hebben (na mijn mening, is dat ongeveer 90% van ons is!) En onthoud niet jij maar de trouwjurk moet bij je figuur passen! 

Modellen-trouwjurken

Ontdek de vorm van je figuur

Ga eerst thuis voor de spiegel staan en ontdek de vorm van je figuur. Hou rekening met je busten omvang en je taille, je lengte, je heupvorm etc. Van wat voor stijl hou je, romantisch, klassiek, modern, glamour, elegant, simpel. Kijk naar jouw silhouet en de lengte zoals, breed, dun, platte buik, getailleerd in de heup en dijen of juist andersom. Van belang is ook je huidskleur en de kleur van je ogen voor de keuze van je jurk. Een witte zeer blanke huidskleur is niet altijd geschikte voor een witte jurk. Ivoor of karamelkleurige jurken zijn dan de betere keuze.Kortom laat je inspireren hier op deze site alle deze vragen en antwoorden zijn hier te vinden.

Laat je trouwjurk op maat maken

Vele bruiden laten ook hun bruidsjurk op maat maken.
Simpelweg omdat ze geen passende trouwjurk in het rek kunnen vinden. Het op maat laten maken is zeker de beste optie om te gaan, als je niet een standaard formaat hebt. De bruids couturiste weet welke jurk ze voor jou moet maken.
Met behulp van deze richtlijnen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt voor je trouwjurk.

Zandlopervorm

Dit is waar de buste en heupen in verhouding staan, en er is wel een taille.
Typisch een vrouw met een zandloper model met een maat 42 of meer, met een volle buste en welgevormde heupen. Ook van belang zijn de welgevormde heupen. Meiden, ik heb goed nieuws voor je! De meerderheid van de stijlen zien er geweldig uit met een zandloperfiguur, mits je je houdt aan een paar basisregels.

Wel doen (Zandlopervorm)
Draag strapless jurken, ze zien er fantastisch uit. Je zult uiteraard behoefte hebben aan extra ondersteuning in het buste gebied, maar het is de moeite waard. De beste look is strapless op de hals, met een A-lijn rok.
Ook een jurk uit één deel is het beste, in tegenstelling tot een tweedelige jurk.
De tweedelige zal de neiging hebben om je te halveren, dat kan de zandloper vorm accentueren. Als je niet graag voor strapless gaat, een V-hals is ook zeer vleiend,. De V-vorm mag vrij laag worden.
Een hogere hals maakt de buste nog groter. Een bijzonder flatterende look is een van de schouder V-hals.
De beste silhouet voor de rok van de jurk is een A-lijn, en mag behoorlijk vol zijn. De huidige stijlen, die veel draperingen of ruches hebben, zijn een uitstekende keuze voor een zandloper-vormige bruid.
Ondanks wat velen denken, kunnen draperingen zeer goed de niet zo goede kanten van je lichaam verbergen.

NIET Doen (Zandlopervorm)
Ga niet voor rechte of iets uitlopende modellen !Ze zijn uitsluitend bedoeld voor de lange, slanke, of in het algemeen maat 38 meisjes. Het enige geval waarin deze ontwerpen wel zouden kunnen op een zandloper figuur is als je redelijk lang bent.
Ze zijn te aanhankelijk en zullen alleen de delen accentueren die je liever verbergt.

Peervormig figuur: kleine bruid

Voor een peervormig figuur geldt hetzelfde als een zandloper figuur De beste rok voor de peervorm is in feite een lichte A-lijn, niet te vol. Als de rok erg vol is, ga je verloren in de jurk.
De uitzondering hierop is de Sissy jurk, die is zeer vol en kan zeer romantische en adembenemende zijn ook bij een peervorm. Maar deze look is niet voor elke kleine bruid. Klein betekent dat je soms opvulling nodig hebben in het lijfje van de jurk, Je hebt veel design opties die bij jou zou passen, maar pas op voor degenen die niet werken.

NIET Doen (peervormig)
Kies geen rechte slanke jurken. Als je liever een rechteren jurk wil, kies dan voor de zeemeermin rok, die is aangebracht op het midden van de dij. Een optie is om een volledige lengte sluier te dragen, die fungeert als een aanvulling op de jurk. Ik vind dat veel vrouwen die klein zijn een sluier moeten dragen, vaak willen ze dit niet maar bij het passen, zijn ze meestal meteen verliefd.

De vollere bruid, maat 44

Vrouwen die een maat 44 hebben hebben vaak een strijd om de juiste jurk te vinden. Het is een uitdaging om de juiste stijl voor je te vinden, maar met de juiste richtlijnen, kun jij er ook fantastich uit zien. Je moet realistisch zijn over wat voor jou zal werken, en beseffen dat het maatje 36 uit het boek anders bij jou zal uitvallen.

Wel doen
Ontwerpen kiezen met een minimale detaillering, hoe minder gedoe hoe beter. Bijvoorbeeld, een uitgeholde, off-the-shoulder hals, gemonteerd op de heupen met een licht A-lijn rok, met of zonder een bolling op de achterzijde is een uitstekende keuze voor een grotere vrouw. Je kan een V-hals nemen en mouwen. Tweedelige gewaden zijn vaak een goede keuze.
De beste optie is om voor een passend bovenlijfje te gaan met een aantal details , bijvoorbeeld, licht parels, of een lichte all-over kant, en een A-lijn rok. Gedrapeerde stijlen zijn ook goed , op voorwaarde dat de drapering diagonaal is, niet horizontaal.

NIET Doen
Ga niet voor volledig geplooide rokken. Rechte stijlen kunnen er goed uitzien op een vollere vrouw, op voorwaarde dat ze redelijk lang is. Een kleine bruid met maat 44 moet rechte stijlen te vermijden. Ook strapless jurken zijn meestal niet geschikt voor kleinere vollere vrouwen. De belangrijkste overweging met een strapless jurk is de ondersteuning die nodig is, dit gaat alles vaak omhoog duwen, en zien we bollingen en rondingen.

Het beste advies voor vollere bruiden is te kiezen voor een stof die u lief is, en ga voor een eenvoudige, ongecompliceerd ontwerp. Kies voor mooie afwerking om te jurk te verrijken zonder dat de jurk onrustig wordt.
Bijvoorbeeld lichte parels op de hals en zoom; kleine applicaties op de hals; knoppen en lussen aan de achterkant, misschien een contrasterende stof (zoals kant of organza) op de achterzijde.

Vollere borsten

Voor deze bruid hebben wij een goede raad, verberg je prachtige borsten niet, in tegendeel deze accentueren zowel je taille als je figuur. Draag bijvoorbeeld een jurk met V-hals en voor de ondersteuning een bustier onder je trouwjurk. Er zijn nog meer geschikte opties. Een mooie Strapless jurk met een prachtig decolleté is ook niet verkeert, deze doet je borsten beter uitkomen. Vermijd in ieder geval spaghettibandjes als je een comfortabelel jurk wilt dragen.

Voor kleinere borsten

Om je borsten groter te laten lijken zijn er verschillende tips, gebruik bijvoorbeeld in je jurk baleinen, want deze accentueren de bovenste ronde lijnen, voor kleinere borsten is het makkelijker als met grotere borsten, In iedere speciaalzaak kan je een push up BH kopen, die je borsten een stuk groter zullen laten lijken.

Appel-model

Bij het appel silhouet is de boven omvang groter als de heupen, kies daarvoor een jurk die bijvoorbeeld bewerkt is met details van kant of ruche om zo je rondingen te verhullen, accentueer daar tegenover de anderen delen om zo de aandacht af te leiden. Vermijd in ieder geval het zeemeermin model deze is niet geschikt voor een appel model Een betere keus is o.a. de A-lijn vorm.

Lange en korte benen

De keuze van een jurk voor lange benen is simpeler dan voor korte benen, veel gedragen bij bruidjes is de jurk met open split aan de voorkant zo hoef je je je mooie lange bennen niet te verbergen, en daar kun je ook zeer goed en makkelijker in bewegen. Bij dikke benen kun je wat dat betreft beter een lange gesloten bruidsjurk nemen, gecombineerd met prachtige hoge hakken trouwschoenen.

welke-stijl-trouwjurk

De sleep van je trouwjurk

Een sleep of sluier leent zich uitstekend bij je trouwjurk en hoort in principe bij elke bruid en is indrukwekkend om te dragen bij je bruiloft. Deze sleep zijn te krijgen in diverse modellen en in verschillende maten. Meestal zijn deze uitgevoerd in bruidssatijn, je hebt het Zweep model, mooi bewerkt die net de vloer raakt, de kortere model sleep, wat tot je heup komt., en de Kathedraal sleep, klassieke en zeer lang, en bij uitstek zeer romantisch en geschikt voor de trouwceremonie