Welke dag is het beste om te trouwen

Welke dag is het beste om te trouwen

Vraag mensen hun favoriete dag van de week en 9 keer op 10 is de respons die je krijgt zaterdag en zondag. Bij bruidsparen zijn vrijdagen nog steeds de favoriet. Ze zijn de populairste dag om te trouwen. Maar meer paren overwegen een bruiloft op zondag of zaterdag en sommigen zelfs op doordeweekse dagen.Welke dag van de week is het beste voor jullie bruiloft?

De traditionele vrijdag of kies je bewust voor een zaterdag of zondag?

Er zijn voors en tegens om te trouwen op een dag naast de vrijdag. Dus als je beslist welke dag van de week de juiste dag is om te trouwen, hou de volgende voor en nadelen in het achterhoofd.

Gasten en werk

Alles hangt er een beetje vaaf hoeveel gasten jullie hebben op je trouwdag. Heb je een intieme bruiloft met slechts een paar familieleden en een paar beste vrienden, dan zullen er minder gasten afhaken doordat ze geen vrij op het werk kunnen krijgen. In tegenstelling met een grote bruiloft waar gasten van her en der moeten komen, denk aan file op vrijdag, en geen vrij van werk kunnen krijgen.
Of mensen haken op het laatste moment toch nog af, doordat ze na een werkdag geen zin meer hebben en moe zijn. Heb het zelf herhaaldelijk meegemaakt, dat een bruidspaar 150 gasten verwachtte, en om 21.30 nog bij de entree stonden om de felicitaties in ontvangst te nemen, en er waren uiteindelijk maar 70 mensen gekomen.

Doordeweekse bruiloften zijn lastig voor gasten die buiten de stad werken en wonen. Je kunt niet van elke gast op je gastenlijst verwachten dat zij op de dag van je huwelijk of de dag ervoor vrij van zijn werk neemt. Een bruiloft op doordeweekse dagen betekent dat sommige van je gasten gewoon niet aanwezig kunnen zijn.

Veel paren willen dat hun bruiloft wordt gehouden op de verjaardag van de dag dat ze elkaar ontmoetten of hun eerste date hadden, wat misschien een weekdag op maandag of donderdag is, maar vaak kiezen ze uiteindelijk voor een andere datum die in het weekend valt omdat ze hun vrienden en familie hebben om het te vieren is belangrijker dan een specifieke datum.Nadeel trouwen op doordeweekse dag

Met werkende gasten en spitsuren zullen je gasten waarschijnlijk niet in staat zijn om de receptie bij te wonen, tenzij het na 19:00 uur is.

Sommige van je gasten zullen jullie keuze voor een bruiloft op dinsdag of woensdag onhandig noemen. Ze zeggen vaak dat bruiloften op een zaterdag of zondag zouden moeten plaatsvinden, zodat iedereen de bruiloft gemakkelijker kan bijwonen omdat ze het weekend vrij hebben.

Voordelen van een doordeweekse dag

Het enige voordeel zou kunnen zijn, dat je gratis kunt trouwen op het gemeentehuis, en misschien een kleine korting kunt krijgen op je locatie of bruidsauto, maar of dit de moeite is om te overwegen is natuurlijk aan het bruidspaar zelf!

Voordelen van trouwen op een zaterdag of zondag

Het grote voordeel is dat je al in de middag een receptie kunt houden, en bij mooi weer in de middag een tuinfeest kunt geven.
Zeker op een zaterdag of zondag, wat ik zelf een geweldige dag vind om te trouwen, hoeft het geen avondfeest te zijn, maar geef je een feest van 15.00 tot 20.00
Je kunt een Babs inhuren, in de middag om 14.00 trouwen op de locatie, met aansluitend het feest of ja heerlijk tuinfeest.
Gasten annuleren minder snel, en komen fris op jullie bruiloft aan.

Ceremonie

Welke dag je ook kiest, onthoud dat het jullie speciale dag is, zodat je de definitieve beslissing neemt over welke dag je gaat trouwen, en alle anderen zullen het moeten accepteren. Maar denk er zeker ook over na, dat jullie speciale dag gevuld is met vrienden die jullie bruiloft graag willen bijwonen.

Het bepalen van je huwelijksdatum is slechts een van de vele beslissingen die je zult nemen op de dagen voorafgaand aan je bruiloft.

Lees meer over populaire trouwdagen

Dus wat is de beste dag om te trouwen?