Op zoek naar de perfecte trouwjurk

De perfecte trouwjurk voor je mooiste dag koop je niet zo maar. Laat je om te beginnen inspireren bij je zoektocht door een keuze te maken voor een bepaalde stijl, model, en kleur, maar vooral passend bij jouw figuur. Vergeet bij zo’n beslissing niet om binnen je budget te blijven. Er zijn genoeg bruidsmode specialisten waar je verschillende jurken van de nieuwste trends vind die je kan passen. Als je besloten hebt een trouwjurk te kopen heb je een aantal mogelijkeden, wel moet je in het bijzonder op bepaalde punten letten bij je aankoop. Het online bestellen van een bruidsjurk is niet de beste keuze, kies voor wat ons betreft voor “wat you see is what you get” de perfect aankoop.

trouwjurk

Tips voor de aanschaf van een trouwjurk

Ga met je beste vriendin, moeder of schoonmoeder op pad, oh ja met 7 dames een bruidsmodewinkel instappen is verwarrend. Kies voor een klein gezelschap om mee te shoppen. Met het advies van de verkoopster in de bruidswinkel kan je verschillende stijlen jurken aan trekken tot je de perfecte bruidsjurk gevonden hebt die bij jouw past. Heel wat anders dan even uit een boekje of online trouwjurken uit China bestellen. Een belangrijk voordeel, toepasselijk bij alle bruiden is het persoonlijk bijzijn, het passen, en vooral het op maat maken van de trouwjurk, een beslissende fase. De jurk moet natuurlijk lekker aanvoelen bij het passen, vergeet niet dat je je droomjurk de hele dag op je bruiloft moeten dragen.
Heb je gekozen voor een bepaald merk trouwjurk, let er dan wel even op dat je niet een namaak model krijgt, dit doe je door het label aan de binnen kant van de jurk te controleren.
Voor de beslissende doorslag kun je een aantal ander bruidsmodezaken bezoeken ter oriëntatie, maar ook voor wat betreft prijs en kwaliteits verschil. Een trouwjurk koop je niet dagelijks, dus neem niet zomaar 123 een beslissing. Heb je je droomjurk gevonden, slaap er dan nog een nachtje over, zodat je echt zeker van je zaak bent. Laat je ook niet te veel beïnvloeden door andere om je heen, jij bent de bruid, en jij moet je prettig voelen in je jurk. Oke advies is altijd meegenomen, maar laat je niets aanpraten. Bij een trouwjurk is gekocht gekocht, je kan hem niet zomaar even ruilen met een kassabonnetje.

Éen dag twee looks

Uit Amerika komen overwaaien één bruiloft twee trouwjurken. Een leuke trend, maar een tweede jurk past misschien niet in je budget. No worrie, met een beetje creativiteit kun je voor de avond een heel andere look creëren. Draag ’s avonds bijvoorbeeld opvallende glamour sieraden, verruil je elegante knot voor een los kapsel, doe je sluier af en ga voor een leuke haarband en wissel je bruidsschoenen om voor een felgekleurd paar.

trouwjurk omruilen

Trends Bruidsmode

In de bruidsmode komen telkens weer trends terug van voorafgaande jaren. In 2013 zijn de jaren ’50 vintage een belangrijke inspiratiebron. Wijde zwierige rokken en glamoureuze japonnen. Er is een stof waar we komend seizoen echt niet om heen kunnen kant en veren.! Niet alleen worden er complete jurken van gemaakt, maar ook als detail komt het kant steeds weer terug. Denk aan hooggesloten neklijn trouwjurken met een hals van doorzichtig kant, echt een trend . We zien veel mooie aparte stoffen in de trouwjurk. Veren, veel plooien, rafels, noem maar op. Ook kunnen we niet om de bijzondere achterkanten heen. De Retrolook of vintagestijl is ook een trend die we steeds weer terug zien, zo ook de Hollywood inspiratie. Kleuren zijn dit jaar wat rustiger, kies een vleugje taupe, roze of mint. Elegante jurken voor bruiden met sexappeal. Kortom deze bruidsjurken gaan het seizoen vol enthousiasme tegemoet!

Met welke trouwjurk maak jij een oogverblindende indruk op de bruidegom

Trouwjurken

Tip

Heb je een satijnen trouwjurk, zorg dat je babydoekjes bij je hebt op je trouwdag. Mocht je onverwachts een vlek krijgen op je jurk, verdwijnt deze als sneeuw voor de zon met een babydoekje.