Elkaar het ja woord geven, het diner, het feest, het belooft een geweldige trouwdag te worden, waar gaat deze bruiloft plaatsvinden? Jullie kunnen gewoon trouwen in het gemeentehuis, maar er zijn zoveel andere leuke en bijzondere huwelijkslocaties. Wat dachten jullie trouwen in een museum, in een molen, of met de blote voeten in het zand? De trouwlocatie is een van de eerste stappen waar een bruidspaar naar uitkijkt, waar gaan we trouwen? Ieder bruidspaar heeft er een andere mening over, de een wil een romantisch kasteel, terwijl een ander bruidspaar gewoon voor het gemeentehuis kiest. Wat jullie wensen ook zijn, bijna alles is mogelijk, en kom je in je gemeente voor nare verrassingen te staan bij jullie droom locatie, kan je altijd een eigen trouwambtenaar inhuren de zogenaamde BABS.Flexibel zijn met huwelijksdatum en trouwlocatie

Je trouwlocatie speelt een grote rol in het algehele succes van je trouwdag, het bepaalt het aantal gasten dat aanwezig kan zijn, het thema van je bruiloft, toegankelijkheid , enzovoort. Maar het is ook vaak het lastigste deel om te organiseren, de trouwlocaties in grote steden zijn vaak al één jaar op voorhand volgeboekt! Kijk eerst naar locaties en kies vervolgens je huwelijksdatum . Door je te focussen voor één bepaalde datum, sluit je veel locaties uit, die mogelijk al maanden geleden zijn geboekt voordat je je bruiloft begon te plannen. Door flexibeler te zijn over je datum, zou je je perfecte locatie een paar weken voor of na de gewenste datum kunnen krijgen.

Maak een lijst met een paar geschikte locaties als opties . Door een uitgebreide lijst van locaties die je kunt overwegen, zul je je keuzes niet beperken en zul je meer geneigd zijn er een te vinden die bij jouw en je behoeften past.

Beoordelingen lezen . Het internet is een fantastische bron voor feedback en het lezen van online reviews over je potentiële locaties, en geeft je een goed inzicht in hoe geschikt ze eigenlijk zijn voor jullie bruiloft.

Bezoek de trouwlocatie persoonlijk en maak een goede indruk . Dit zorgt voor een betere verstandhouding met de locatie en stelt je in staat om te zien of het echt de ideale plek voor je is. Door een lijst met goed doordachte vragen te hebben, zal de locatie waarschijnlijk meer coöperatief zijn en bereid om je te verwelkomen, en zal je een beter beeld hebben van je verwachtingen.

Stel veel vragen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk weet over de locatie; inclusief informatie over bar faciliteiten, toegang voor fysiek gehandicapte gasten, parkeren, beveiliging, cateringdiensten, enzovoort.Geef jezelf tijd 

Als je een bepaalde locatie in gedachten hebt voor je droomdag, moet je misschien maanden, misschien zelfs een jaar of langer wachten om deze te bemachtigen. Weeg af hoe belangrijk die locatie voor je is en wees er dan op voorbereid om erop te wachten.

Zet alles op papier

Door een eenvoudig contract op te stellen met de locatie die je kiest, kun je ervoor zorgen dat de details allemaal op papier staan, en dat er veel minder kans is op teleurstelling of misverstanden.

Regels trouwlocaties

De regels voor trouwen zijn flink verandert, al kon je vroeger alleen maar in het gemeentehuis trouwen, of in een aangewezen trouwlocatie, vandaag de dag kan je in de meeste gemeenten trouwen waar jullie graag willen. Dit kan zijn jullie favoriete stamkroeg, eigen huis of tuin, strand, of kasteel, dierentuin, dolfinarium en noem maar op. Vraag wel bij je eigen gemeente naar de voorwaarden. Een van de populaire trouwlocatie is zeker trouwen in de open lucht, in een mooie tuin, het bos, aan het water, of bij een oude boerderij. Gelukkig zijn er veel trouwlocaties te vinden die zich aangepast hebben aan deze vraag. Je ziet steeds meer locaties met mooie aangelegde tuinen met terrassen waar je buiten kunt trouwen, en een receptie kunt geven. Ook elkaar het jawoord geven op een boot is een van de mogelijkheden. In de rubriek partyschepen vindt je partyboten die tevens trouwlocatie zijn. En wat is er mooier als je jawoord op een boot geven en tevens je feest of receptie vieren. Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Daarbij wordt Trouwen op het strand meer en meer populair in de zomermaanden, de populaire strandpaviljoens hebben mooie trouwprieeltjes met stoelen, daar hoef je zelf niet meer voor te zorgen. Zo ook de dierentuinen en dolfinarium zijn favoriete locaties, je kan in Amersfoort trouwen tussen de witte tijgers, in een mooie trouwzaal. Doordat de weg is vrijgemaakt voor bruidsparen om zelf een leuke locatie uit te zoeken, kun je je eigen trouwambtenaar BABS aanstellen, vaak hebben gemeenten een probleem met een andere trouwlocatie, of is het te duur een gemeentelijk ambtenaar naar een andere locatie te laten komen.. De wet laat toe dat je je eigen trouwambtenaar kan aanstellen, deze wordt dan voor 1 dag officieel ambtenaar van de gemeente. Met een eigen trouwambtenaar krijgt je huwelijksvoltrekking een meer persoonlijk tintje.

trouwlocaties-strand

Waar kan ik officieel trouwen?

  • De gemeente wijst de trouwlocaties aan;
  • Het moet een ruimte zijn;
  • De gemeente stelt de ruimte ter beschikking;
  • Het pand of ruimte moet voor iedereen toegankelijk zijn;
  • De openbaarheid moet gewaarborgd zijn;
  • Er moeten regelmatig huwelijken worden voltrokken. De locatie moet bekend zijn als trouwlocatie;

Er zijn gemeentes die hierin afwijken, maar je zal wel een speciaal verzoek moeten indienen. In 2020 zijn er veel gemeenten soepel geworden met de trouwlocaties benoemen. Zo kun je in de meeste strandgemeenten trouwen op het strand onder een prieeel.

Favoriete trouwlocaties

Molens
Kastelen
Trouwen op het strand
Trouwen op een boot of zeilschip
Trouwen in het buitenland (Tropisch eiland
Trouwen in de kerk
Trouwen in het stadhuis

Bijzondere trouwlocaties:

Onder water tussen dolfijnen,
In een vliegtuig, met de traditionele parachutesprong
Onder een boom
In een pretpark (Efteling)
Op een zandbank (Zeehonden als getuige)
In een vuurtoren

Artikelen trouwlocaties

Trouwen op het strand

Trouwen op het strand

Het strand als trouwlocatie De mooiste buiten trouwlocatie die er is!!Kan zeer geweldig zijn, zowel

trouwen openlucht

Trouwen-openlucht

Wat is er mooier dan een buiten bruiloft, trouwen in de open-lucht middenin de natuur?