Partycentrum

Een geschikte feestlocatie zoeken.

Waar moet een feestlocatie aan voldoen:
Kies een feestlocatie die past bij jullie stijl of thema wat je in gedachte had, dit kan zijn een romantisch kasteel, een oude boerderij, een locatie bij het water, of een partycentrum bij jullie in de buurt. Vaak ken je de locaties in jullie omgeving wel, en heb je daar al eerder een feest gehad van familie of vrienden.Bekijk hoe groot je locatie moet zijn, hoeveel gasten je verwacht.
Een feestzaal moet niet te klein zijn, maar ook zeker niet te groot.
Hoe is de sfeer van de zaal, de sfeer is erg bepalend, kom je een leeg wit gebouw binnen, waar het erg hol klinkt, zal dit de sfeer van je bruiloft niet bevorderen. Erg belangrijk is er voldoende parkeerruimte, de gasten willen graag hun auto kwijt bij de feestzaal.

feestzaal-bruiloft

Een sfeervolle zaalindeling

Heb je kinderen op je bruiloft?

Kijk of er een speciale ruimte is waar je speelgoed kwijt kunt, mooier is nog als er een speeltuintje, of buitenruimte voor de kinderen is.
Is er een ruimte voor jullie zelf, een kamertje of invalidentoilet waar jullie tussen de bedrijven door even tijd voor jezelf kunnen hebben, denk aan het opfrissen, je make-up bijwerken, of eventueel verkleden.Is er een aparte ruimte voor het Diner?

Is er een dansvloer? Dansen op vloerbedekking valt n.l. niet mee, kijk ook of er eventueel verlichting is boven de dansvloer.
Is er voldoende podiumruimte? Dit voor eventuele muziek, of speeches en stukjes.

TIP: Er zijn ook feestlocaties die benoemd zijn tot officiële trouwlocatie. Zo kun je alles onder één dak doen, zoals trouwen met al je gasten erbij. Denk aan de voordelen, gelijk een champagne toast uitbrengen, de bruidstaart aansnijden. En je kan er voor kiezen om pas laat te trouwen.

Hoe is de akoestiek van de feestzaal? Een harde ruimte die flink weerkaats, zal niet bevorderlijk zijn voor live muziek.

Is er een rookruimte? Als je gasten steeds naar buiten moeten zal dit de sfeer van je bruiloft flink verpesten.
Zeker bij mooi weer, blijven de rokende gasten liever buiten staan, en zo mis je een groot gedeelte van de avond een aantal gasten.

Heb je gasten die van ver komen? Is er plaatst voor overnachting, of is er iets dicht in de buurt.

Is er een bruidssuite aanwezig? Of misschien mag je gratis gebruik maken van de bruidssuite bij een bruiloftsarrangement.

Heb je gasten die moeilijk ter been zijn? Of invalide, beschikt de zaal over een invalidentoilet, en zijn er geen hinderlijke trappen.

Vraag van te voren goed wat wel en niet mag , dit kan namelijk per feestlocatie verschil maken.
Sommige zalen hebben een geluidsbegrenzer wat erg vervelend kan zijn als je live muziek hebt.
Vraag ook wat je wel en niet mag, betreft decoratie en aankleding. Heb je inspraak in de aankleding zoals tafeldecoratie en bloemen, en verzorgd de zaal dit, of moet je dit zelf doen. Als de feestlocatie dit doet, heb je dan inspraak in de kleur van de bloemen. Vraag duidelijk hoe de indeling van de zaal wordt, hoe wil je de tafels hebben staan. Losse tafels met 8 gasten per tafel, of lange rijen. Of misschien wil je wat gezellige hangtafels, direct bij de dansvloer.

Vraag ook duidelijk hoeveel feesten ze op die avond hebben, en hoe ver zit de andere feestzaal van jullie zaal.
Het is namelijk erg hinderlijk als je de gasten van het andere feest in jullie zaal krijgt, of last hebt van de band van het andere feest.

Het allerbelangrijkste punt zijn de kosten.

Bespreek van te voren jullie budget, en wat er geschonken wordt.
Het beste is om te vragen naar een afkoop, zo weet je precies wat je kwijt bent.
Vraag dan ook wat er geschonken wordt, is dit alleen wijn fris en bier, of ook buitenlands gedistilleerd.
Hoe vaak wordt er eventueel met een hapje rondgegaan. Staan er hapjes op de tafel.
Maak een overeenkomst met het partycentrum of locatie waarop dit allemaal is vastgelegd, zo voorkom je misverstanden op de dag of avond zelf.
Op je trouwdag wil je alleen maar genieten, en niet met problemen opgezadeld zitten.