Er zijn zeer veel verschillende soorten trouwkaarten beschikbaar. Het is dan ook van belang om je goed te oriënteren en een kaart te kiezen die bij je past. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om er een persoonlijk tintje aan te voegen door middel van bijvoorbeeld een foto van jullie beiden. Natuurlijk kunnen jullie ook een geheel eigen kaart laten ontwerpen, die helemaal uitstraalt wie jullie zijn. Wie zelf creatieve vingers heeft kan ook zijn eigen kaart ontwerpen. Bedenk echter wel dat dit zeer veel tijd in beslag kan nemen. Vergeet er geen kaartjes bij te doen wie er de hele dag uitgenodigd wordt, ook bij diner.Trouwkaarten zelf ontwerpen

Veel aanbieders geven je de mogelijkheid zelf je uitnodiging te ontwerpen. Dit kan online met behulp van een handige tool, je ziet dan meteen hoe het eruit komt te zien. Zo bepaal je zelf je kleur je lettertype afbeeldingen, en creëer je je kaart helemaal naar wens. Bij trouwkaartenwinkel.nl creëer je zelf de mooiste trouwkaarten.

Heb je een thema voor je bruiloft probeer dit ook terug te laten komen in je trouwkaarten, stel ook je gasten op de hoogte van het thema zodat ze er rekening mee kunnen houden, is je thema roze kies dan ook voor een roze kaart en drukwerk. Heb je een strand thema, stop er dan een leuke zeester of schelp bij.

Informatie die niet mag ontbreken op de trouwkaart.

 • Jullie eigen namen, namen van de ouders is tegenwoordig een optie, maar volgens de etiquette hoort het wel)
 • De aankondiging van het huwelijk: trouwdatum, locatie en tijd.
 • Het feestadres.
 • Het toekomstige adres.
 • Vragen om een reactie :(bijvoorbeeld door r.s.v.p. op de kaart te vermelden,)oftewel antwoordt alstublieft als u niet kan komen)
 • Vergeet geen extra kaartje erbij te doen, voor de gasten die de hele dag aanwezig moeten zijn. ( Denk aan Diner )
  Je kan ook 2 soorten kaarten laten drukken, voor de daggasten en voor de avondgasten.

Zorg dat je altijd een aantal extra kaarten besteld, misschien ben je iemand vergeten, en natuurlijk wil je zelf ook een kaart om te bewaren. Heb je aparte uitnodigingen gemaakt voor je daggasten en voor je receptie/avond/feest? Zorg dat je hier ook extra van besteld, kaarten later bijbestellen is meestal duurder!Informatie die erop mag maar niet perse noodzakelijk is.

 • Kado tip.
 • Routebeschrijving. (kan er wel eventueel op een los papier bij)
 • Namen en of telefoonnummers van ceremoniemeesters.
 • Dresscode / thema van jullie bruiloft.
 • Willen jullie geen speeches, toneelstukjes, liedjes, etc., laat dit duidelijk weten!
 • Link naar jullie trouwsite

Niet alleen de trouwkaarten moeten bij de drukker worden besteld. Ook moet je de bedankkaartjes niet vergeten. Ook ander drukwerk kan bij de drukker worden besteld zoals menukaarten en kaartjes voor de tafelschikking.

Wanneer verstuur ik de trouwkaarten

De beste tijd om de trouwkaarten te versturen is 6 tot 8 weken voor de bruiloft. waarschuwen. Het is gebruikelijk dat ze vóór het weekend worden ontvangen dus post ze op donderdag.

Wat is een save-the-date-kaart?

Het is een voor uitnodiging die je stuurt zodra de datum van jullie bruiloft is vastgelegd. De bedoeling is dat jullie gasten alvast rekening met deze datum kunnen houden om deze vrij te houden.
Het is ook heel handig voor familie en vrienden in het buitenland. Ze mogen verstuurd worden zodra jullie trouwdatum is vastgelegd. Zeker als jullie bruiloft in de zomer of rond de feestdagen is , is het verstandig om mensen op tijd te verwittigen. Je kunt hier al leuke save the date kaartjes kopen voor een klein prijsje.

Verschil tussen save the date en huwelijksuitnodiging?

De uitnodiging geeft alle informatie over jullie bruiloft , de tijd van de ceremonie, het diner en de receptie, de locaties en het kledingvoorschrift.
Een save-the-date-kaart is alleen om jullie gasten te laten weten dat jullie gaan trouwen en wanneer.
Het voordeel van het save the date kaartje is dat het ook per e-mail verstuurd mag worden, de trouwkaarten absoluut niet!!
Je moet je er alleen zeker van zijn dat jullie gasten over internet beschikken en regelmatig hun e-mail checken.