Je trouwboeket weerspiegeld de stijl van je jurk, en jullie bruiloft. Er zijn verschillende soorten bruidsboeketten zoals: De Biedemeier,de Druppelvorm, Waterval. Uit praktische overwegingen wordt er soms geen bruidsboeket gedragen maar een haarstukje met bloemen een polscorsage, bloemenkrans rond de hals of bloemenkroon. Qua kleur en vorm zijn er tal van mogelijkheden, vraag wel aan je bloemist welke bloemen er aangeleverd kunnen worden in de maand dat jullie trouwen. In de winter zijn er minder soorten als in de zomer. Durf je bruidsboeket ook in felle kleuren te dragen, denk hierbij aan oranje, paars. Felle kleuren komen mooi uit met groene bladeren of bij je witte of ivoorkleurige jurk. Je bruidsfoto’s zullen schitterend worden met felle kleuren. Maar een bruidsboeket bestaat vandaag de dag niet alleen uit bloemen er zijn nog tal van andere mogelijkheden zoals linten verwerken in je bruidsboeket, sieraden en aandenken van een dierbare, en zelfs een bruidsboeket van broches of en stoffen bruidsboeket

Wat kost een bruidsboeket?

Dit is enkel een gemiddelde prijsindicatie, er zullen goedkopere en nog duurdere zijn. De prijs van een bruidsboeket scheelt per seizoen en bloemist.

Eenvoudig bruidsboeket: gemiddeld vanaf € 75

Dit boeket zal handgebonden zijn, of op een bridy, en vaak bloemen van het seizoen of rozen bevatten.

Een bridy is een plastic houder waar een bolletje oasis inzit waar de bloemen en het blad in worden gestoken. De bloemen kunnen op alle gewenste plaatsen worden gestoken. en je kunt er een biedemeier, waterval of druppelvorm boeket mee maken. Doordat de oasis nat is, krijgen de bloemen de hele dag water.

Gemiddeld bruidsboeket: € 100

Vaak handgebonden met draad, maar met meer verschillende exclusieve bloemen en eventueel extra materiaal.

Exclusief bruidsboeket: vanaf € 150

Bij een draadgebonden bruidsboeket worden alle bloemen apart op draad en in een nat watje gezet. Een groot voordeel van het draadgebonden boeket is dat er ook minder stevige of minder zware bloemen in verwerkt kunnen worden denk aan Lathyrus, viooltjes, Stephanotis, orchideen of Lelietjes van Dalen.

Een handgebonden bruidsboeket € 50

Dit is eigenlijk een luxe handgebonden boeketje, wat je ook kado zou kunnen doen, maar met wat meer exclusieve bloemen erin.

Een goedkoop bruidsboeket

Wil je een goedkoop bruidsboeket, vraag dan om een handgebonden klein boeketje. Dit kun je al vanaf 25 euro laten maken, maar verwacht er dan geen exclusieve bloemen in. Denk aan rozen met gipskruid, of gewoon een standaard boeketje wat je in de bloemenwinkel ziet staan. Sommige bloemisten maken zullen mooie kleine veldboeketjes, dat je er zo mee kunt gaan trouwen! Een handgebonden boeket heeft een losse nonchalante uitstraling. Wel is aan te raden om bloemen te kiezen die langer zonder water kunnen. Anders loop je het risico dat de bloemen halverwege de dag slap gaan hangen, zeker op warme dagen.

Bruidsboeketten-oranje

Een goede bloemist maakt in 10 minuten een klein eenvoudig handgebonden boeketje.

Wist je dat je hele mooie zijden boeketjes kunt kopen als bruidsboeket

Waar denk je aan bij bruidsbloemen?

Bruidsboeket, corsages, haarcorsage, autoversiering en eventueel de bloemen voor de ceremonie en zaalversiering.
Antenne versiering, gastenboek, bedank-bloemetje voor ouders. Voor de autoversiering pas je de bloemen aan aan het bruidsboeket, de volgwagens hebben mooie antennestrikjes.

Een bruidsboeket met broches

Deze bruidsboeketten zijn gemaakt van mooie sieraden zo kun je eeuwig van je bruidsboeket genieten. En het allerleukste ervan is dat je er sieraden van je dierbaren in kun verwerken. We hebben een leuke site gevonden waar deze broche boeketten verkocht worden.Lees meer

Etiquette voor het bruidsboeket

Voor de plechtigheid wordt het bruidsboeket in de rechterhand gehouden, daarna in de linker.
Vrouwen dragen de corsage links, met het steeltje schuin omhoog. Mannen dragen de corsage op de linker rever met het steeltje naar beneden.

Wil jij je bruidsboeket ook bewaren?

Misschien vindt je het ook doodzonde om je bruidsboeket weg te gooien naar je vriendinnen, maar straks een gedroogd boeketje overhouden vindt je ook maar niets. We hebben nu een leuke bloemist gevonden die je bruidsboeket met de hand maakt van zijdebloemenr. Het is niet te onderscheiden van echt, en zo bewaar je levenslang je bruidsboeket. Dat wil toch iedere bruid! Kijk eens bij Goedkoop-bloemschikken.nl .

Zijden bruidsboeket wit

Bruidsboeket van goedkoop-bloemschikken.nl

Corsages

Corsages in verschillende kleuren is handig voor de vrouwelijke gasten zij kunnen dan een kleur kiezen bij de kleur van hun kleding. Ook een leuke tip: in plaatst van een corsage laat de gasten een button corsage dragen met een foto van het bruidspaar, of leuke veren opgespeld.

Een gemiddelde corsage kost ongeveer vanaf 4 €

Corsages

Autoversiering

Er moet natuurlijk gezien worden in welke auto het bruidspaar zit!!. Deze bruidsauto heeft dan ook een mooie autoversiering een boeket op de achterzijde, maar het kan op de hoedenplank, of aan de zijkanten van de auto. Maar er is meer om duidelijk te maken wat de bruidsauto is, door mooie grote tule strikken te gebruiken, maar dan ook echte megastrikken. De rest van de volgauto’s voorzie je van een antennestrikje, of corsage op de antenne.

Bruidsbloemen auto

Bruidsboeket van snoep

Ben je een echte zoetekauw nou dan is een bruidsboeket van lolly’s iets voor jou. Ze zijn in alle kleuren te verkrijgen, en zien er fantastisch uit. Je kunt je bruidsboeket makkelijk bewaren, of opeten natuurlijk. Ze zijn in alle kleuren te verkrijgen dus ook handig als je iets zoekt in de kleuren zwart-wit, of roze wit. Maar ze hebben niet alleen bruidsboeketten, er zijn van allerlei leuke zoete designer dingen te koop, zoals lolly’s als bedankjes, heel origineel natuurlijk als jij een bruidsboeket van snoep hebt, maar nog veel meer neem hier eens een kijkje.

Bloemen hebben ook een betekenis

Chrysant -Vriendschap
Daisy Loyale liefde
Orchidee Liefde en Schoonheid
Rode Roos Romantische liefde (ik houd van je)
Roze Roos Geheime liefde
Gele Roos Vriendschap
Witte Roos Onschuldige liefde(vertrouw me)
Witte & Rode Rozen Voor altijd samen!
Zwarte Roos Het is uit!
Zonnebloem You are splendid
Lelie Puur & Zacht(je bent lief)
Alstroemeria Toewijding
Bamboe Veel succes!
Amarylis Betoverende schoonheid
Anemoon Verwachting
Blauw viooltje Hoopvol
Boterbloem Kinderlijk
Kerstster Neem mijn angst weg
Krokus Misbruik me niet
Vergeet-me-niet Ware liefde
Iris Ik heb een boodschap voor jou
Lotusbloem Vreemde liefde
Rode tulp Liefdesverklaring
Jasmijn Sensualiteit