De bruidsmake-up en je bruidskapsel is even belangrijk als je bruidskleding. Veel bruiden kiezen ervoor om zelf de bruidsmake-up op te brengen zoals ze dat gewend zijn, dit heeft als voordeel dat je het op je trouwdag ook zelf kan bijwerken. Je kunt het natuurlijk ook overlaten aan een vakbekwaam visagist of schoonheidsspecialiste, laat dan wel goed weten wat je wel en niet wil, laat vooraf eerst een proefsessie doen. Ook kun je van te voren een workshop bijwonen, en leren hoe jij je het beste opmaakt. Gebruik een make-up die waterresist is, en vooraf een ampul zodat je make-up de hele dag blijft zitten.
Jij moet je immers prettig voelen bij je bruidsmake-up.De make-up die je kiest voor de grote dag is een grote beslissing, omdat het zal worden vereeuwigd in elke foto die van jullie bruidsfoto gemaakt wordt. Het kiezen van de stijl is in het algemeen afhankelijk van drie belangrijke factoren:
Je persoonlijke stijl en je persoonlijkheid.
De stijl van je bruidskleding kies geen dramatische gothic make-up met een zeer eenvoudige jurk.
De tijd en de stijl van jullie bruiloft met zeer natuurlijke make-up zul je er fantastisch uitzien voor een bruiloft brunch, maar kan volledig verloren gaan in een locatie met kaarsen en avond verlichting.

Er is zo veel ruimte binnen de wereld van cosmetica en elke look is nog unieker gemaakt door het feit dat ieders gezicht uniek is.Echter, kunnen de opties grofweg worden onderverdeeld in het volgende:

Natuurlijke bruidsmake-up

Zoals de naam al impliceert heeft deze make-up als doel om er prachtig en natuurlijk uit te zien, maar wel met subliem aangebrachte make-up.
Dit verhoogt je natuurlijke uitstraling zonder gebruik van kleuren en technieken die zeer verschillend en trendy zijn. Deze look werkt het beste voor overdag evenementen.

make-up-tips-bruid

Vet / Dramatic

Avond en formele huwelijken hebben de neiging om meer dramatische make-up te mogen gebruiken. Dit kan onder de ogen zijn,of geheel rokerige ogen die zo populair zijn ( Smokey Eyes) , of echt gedefinieerd, prominent op de lippen. Over het algemeen gaat het hier om bronzers, veel eyeliner en mascara en donkere kleuren oogshaduw.

make-up-dramatic

3-D art Make-up

Een stijgende trend in de wereld van de bruiloft cosmetica is om je gezicht te gebruiken als canvas voor kunst elementen die je make-up een 3-D effect geven. Deze make-up bestaat uit veren als wimpers, kant geplakt op je wangen en voorhoofd of kristallen tumbling op je ogen. Hierdoor ontstaat een zeer dramatisch effect, dus in plaats van vermijden als je een beetje terughoudend bent , omdat het veel aandacht zal trekken en je levenslange herinneringen hebt aan je trouwdag. Op dezelfde manier, kan dit je look heel speciaal maken, en onderscheiden van andere bruiden.

3-d-make-up-bruid

De sleutel tot het kiezen van de juiste make-up stijl voor je trouwdag is om te experimenteren met verschillende opties en neem de tijd om te beslissen. Beperk jezelf niet tot een stijl, omdat je nooit iets anders hebt geprobeerd. Wees avontuurlijk om je mooi te voelen!!!

Wel is de modetrend wat make-up betreft óf de ogen óf de lippen. Smokey eyes is een mooie trend. Maar ga je niet plots sterk opmaken als je dat anders ook niet doet. Accentueer of de ogen of de lippen.

tips-bruidsmake-up

Wat als je wallen onder je ogen hebt

Een veel voorkomend probleem, vaak als je nog jonge kinderen hebt door te weinig slaap of rust, of van de stress voor je bruiloft, wallen onder je ogen.. Vaak slapen bruiden de nacht voor hun trouwdag ook slecht, en staan ze op met wallen onder de orgen. Nou ik ben ook zo iemand die vaak slecht slaapt, of gewoon te weinig rust neemt. Daardoor ook vaak wallen onder mijn ogen. Ik dacht laat ik eens iets gaan zoeken wat helpt! Agefit gekocht van het welbekende TV programma, het zag er zo geweldig uit, in enkele seconden zo glad als een baby. De waarheid was anders, het hielp niks, terug gestuurd, wel geld terug gekregen. Daarna hoorde ik van een goede vriendin dat ze Instantly Ageless had gekocht, en dat het super hielp, ik gelijk gekeken en besteld. Ik kon niet wachten tot het binnen kwam, en toen de post arriveerde gelijk geprobeert natuurlijk. Tot mijn verbazing na enkele seconden, en een beetje een trekkerig gevoel, verdwenen mijn walle als sneeuw voor de zon. Ik gebruik het nu dagelijks, en heb nooit geen wallen meer. We ’n tip, ga eerst met een nat watje onder je ogen, en smeer het dun op. Als je teveel smeert, of te weinig vocht gebruikt slaat het wit uit. Ik kan het echt iedereen aanraden!

Instantly Ageless

Bruidskapsels

Probeer van te voren een paar verschillende kapsels uit, heb je je haar altijd los, misschien is je haar opsteken mooier bij je trouwjurk, of misschien andersom. Bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht vallen. Opgestoken haar voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed. Heb je kort haar dan kun je heel goed een hoed of een sluier dragen. Laat niet vlak voor je trouwdag je haar in een totaal andere kleur verven dit is niet zomaar ongedaan te maken.Bruidsnagels

Steeds meer bruiden kiezen voor gelnagels of bruidsnagels. Je handen staan ook de hele dag in de belangstelling, denk aan de ringen omdoen, het tekenen van het huwelijkscontract, de vele felicitaties. Lak je nagels niet te opvallend, wel mooi is om kleine strasssteentjes op je nagels te plakken.

Last but not least

Om er op je bruiloft stralend en schitterend uit te zien, is ontspanning natuurlijk ook van groot belang. Word je op de ochtend wakker met wallen onder je ogen? No worries! Begin je ochtend met een plens koud water over je gezicht. Doe ook wat ijsblokjes in een plastic zakje en houdt deze tegen je wallen aan. Succes verzekerd. Laat lekker je haar en je make-up doen, lak eventueel je nagels bij en trek je prachtige droomjurk en accessoires aan. Nu hoef je alleen nog maar te genieten en te stralen.