muziek-voor-bruiloft

Iedere bruiloft is heel bijzondere daarom is het kiezen van het juiste type entertainment van cruciaal belang. Het avondfeest is meestal veruit het langste deel van de dag. Bij het boeken van een band zul je na moeten denken over wat voor muziek ongeacht smaak, leeftijd jullie en de gasten willen.Welke band of Dj is geschikt op mijn bruiloft?

Om te beginnen niet iedere band is gespecialiseerd in bruiloftsmuziek, Een rock of jazz band is geen bruiloftsband. Op het internet worden de meeste aanstaande stelletjes geconfronteerd met vele websites van bands, boekingskantoren, en Dj’s. Ze moeten hun keuzes baseren op wat ze lezen. De band specialiteit en het aantal jaren ervaring is van belang en wordt meestal vermeld in hun websites. Maar tegenwoordig is dit toch de makkelijkste manier om je te oriënteren voor het boeken van de geschikt muziek voor je bruiloft. Na gelang van het budget, is naar onze mening de ideale combinatie, een band met DJ voor continue ambiance.Eenvoudig een band voor je bruiloftssfeest boeken:

Begin eerst met zoeken op het web naar bruiloft bands of bruiloftsmuziek . Op hun website zijn er meestal audio clips of videoclips die je kunt zien en beluisteren. Kijk ook in hun gastenboek voor referenties. Het live beluisteren van een band is tegenwoordig in veel geval voor privacy redenen van andere bruidsparen, niet meer mogelijk mits de band een oefen avond heeft of openbare gelegenheid die voor iedereen toegankelijk is.

Wat zijn de kosten voor een live band of DJ?

De keuze tussen deze twee groepen is aan jullie zelf er zijn betaalbare bands en goedkope DJ’S. Meestal staat de prijs aangegeven op hun website. Het aantal band leden is van belang voor jullie budget, met ander woorden, hoe meer bandleden hoe hoger de gage. B.v. een duo of trio is meestal goedkoper als een 5 mans formatie die tevens meer plaats in beslag neemt . Het kwaliteitsverschil van professionaliteit en presentatie tussen deze twee groepen is met de nieuwste techniek van tegenwoordig minimaal.

Welke muziek keuze?

Bij de meeste band of DJ Kunnen jullie in het algemeen ervoor kiezen welke nummers gespeeld mogen worden aan de hand van een repertoire lijst. Vergeet zeker niet dat je verschillende gasten hebt op je feest en dat familieleden Vader, Moeder, Opa, Oma, Oom en Tante het ook naar hun zin moeten hebben. Per definitie is de keuze van het repertoire alleen te wijten aan de ervaring van de band, zoals het regelmatig updaten van nieuwe nummers. Speelt de band onze opening dans? In het algemeen biedt de band een keuze uit liedjes van hun huidige repertoirelijst met nummers die geschikt zijn voor een openingsdans, maar veel paren hebben vaak een specifiek nummer in gedachten. Soms is het niet mogelijk voor bands om voor elke bruidspaar hun lievelingslied in te studeren en te spelen. Daarom is het verstandig om jullie lievelings openingsdans op een CD mee te nemen en aan het begin van de avond zelf aan de bandleden overhandigen.Waar moet je opletten bij het boeken van bands? Controleer eerst de beschikbaarheid van de band. Reserveer eventueel datum en tijd en vraag om een bevestiging contract, lees ook goed de algemene voorwaarden. Vraag waar de band gevestigd is, de prijs van de band, en zijn er eventuele reiskosten aan verbonden. Je kunt het beste een all in prijs vragen. Hoeveel ruimte heeft de band nodig B.v. podium maten. Wat zijn de speeltijden en aantal sets van de band tijdens de feestavond. Vraag ook of deze muziek draait tijdens de pauzes. Vraag of er een microfoon beschikbaar is voor speeches van gasten. Vraag of de band een maaltijd wil benutten voor aanvang. Is er vervanging bij ziekte van bandleden of een anderen gelijkwaardige band of DJ. De bruiloft locatie waar moet deze aan voldoen voor een band?Denk aan obstakels bij je feestlocatie zoals trappen, liften, treden, paaltjes, en vergunningen. Is er ook parkeer gelegenheid voor het laden en lossen van apparatuur Vergeet ook niet te vragen bij de locatie of er een kleedruimte beschikbaar is, en voldoende stroomvoorziening. Voldoende ruimte op het podium of in de zaal voor het plaatsen van apparatuur.Dit zijn tot slot de meest gestelde vragen over bands en DJ’S. Onze advies is dus als je niet zeker bent informeer bij vrienden of familie die in het verleden een goede ervaring hadden met en band of DJ op hun bruiloftsfeest.