tips-moeder-bruid

Traditioneel waren er zeer specifieke plichten voor de moeder van de bruid en de moeder van de bruidegom. Maar tradities evolueren en je rol zal variëren, afhankelijk van je relatie met je kind en je betrokkenheid bij de speciale dag van je zoon of dochter. Dus of u nu de Moeder van de bruid of bruidegom bent, hier zijn een paar dingen die u moet weten en doen wanneer de huwelijksplanning begint.

Wat wordt er van u verwacht als Moeder van de bruid ?

Moeders waarvan hun kinderen gaan trouwen willen dat de bruiloft van hun dochter of schoondochter perfect tot in de puntjes geregeld wordt. Daarom bieden de meeste moeders vaak hulp, om mee te helpen bij de voorbereiding van hun dochter haar bruiloft. Als bruid wil je meestal dat de planning van DE belangrijkste dag goed georganiseerd wordt! Daarom is het van belang dat je moeder ook mee helpt. Dit wordt door veel bruiden gewaardeerd dat de moeder van de bruid haar dochter assisteert. Een aantal van deze taken vind u hieronder in deze artikelen.

Kleding advies moeder van de bruid

Er is speciale gelegenheidskleding voor de moeder van de bruid en de vrouwelijke bruiloftsgasten te verkrijgen, in de meeste zaken waar ze gelegenheidskleding verkopen, of in bruidswinkels.
Deze prachtige jurken sluiten perfect aan uw figuur, comfort en stijl en zijn tevens in grote maten te vinden. Zeer geschikt voor een bruiloft en als avondkleding te dragen maar ook voor ander feestelijke gelegenheden. Voor de betere keuze kun u bijvoorbeeld uw dochter of schoondochter vragen of zij kan adviseren, of mee kan gaan uitzoeken bij een speciale kledingzaak. Maar meestal krijg u advies bij praktisch alle ervaren modezaken. Maak duidelijk wat u precies wilt dragen qua model en kleur? Bent u alleen vertel dan de verkoopster of zij u wil assisteren en vraag om advies bij de keuze van u feestjurk.

Tips voor de moeder van de bruid

  • Kleed je nooit als een koningin als je dat niet bent.
  • Kies een jurk op basis van het kleurenpalet van de bruiloft.
  • Zorg ervoor dat het vóór aankoop door uw zoon of dochter vooraf goedgekeurd wordt.
  • Korte jurken zijn niet echt acceptabel tenzij de bruid en bruidegom anders zeggen.
  • Probeer ondersteunende kledingstukken uit met je jurk om te zien of het je silhouet verbetert.
  • Kijk naar het haar van de bruid en make-up om een algehele look en feel te krijgen voor de stijl van het feest
  • Kies een paar schoenen die stijlvol zijn, maar nog steeds comfortabel.
  • Gebruik de bruiloft niet om een nieuwe ‘jij’ te debuteren. Dit is het moment van je zoon of dochter, dus niet de schijn op het spel te zetten.
  • Maak er een punt van om je outfit te overleggen met de andere moeder in de mix. In het ideale geval moeten je uiterlijk spiegelen, maar hoeven geen exacte replica’s te zijn.

moeder-van-de-bruid

Moeder van de bruid haar taken

De keuze van alle bruiloft planning word soms de hulp van de bruidsmoeder op prijs gesteld, moeders vinden het meestal leuk om deze taken op zich te nemen, om zo het huwelijk van hun dochter in goede banen te leiden. Neem bijvoorbeeld de hulp bij het uitzoeken van de trouwjurk van haar dochter, dit is ook best een belangrijke taak voor de moeder! En het word in het algemeen zeer op prijs gesteld door bruiden.


Tips voor bruid en haar moeder

Het samen kiezen van de trouwkleding is ook een leuke optie, veel bruidsmodezaken hebben ook een leuke collectie feestelijke kleding speciaal voor de moeder van de bruid. Omdat in de meeste gevallen alle bruidsmoeders met hun dochters mee gaan bij het uitzoeken van de trouwjurk van haar kind. Op deze manier kunnen jullie elkaar adviseren bij het uitzoeken van de trouwkleding.

Mooie gelegenheidskleding

Moeders willen er ook prachtig uit zien op de bruiloft van hun dochter of schoondochter.
Graag helpen wij u met deskundig advies en tips op het gebied van gelegenheidskleding om er prachtig uit te zien op de mooiste dag van uw kind.

kleding etiquette voor de moeder van de bruid

De juiste etiquette schrijft voor dat de bruid de enige is die wit draagt.
Terwijl u misschien gezien heeft dat andere bruidsmoeders wit droegen op een bruiloft, is dit beschouwd als een belangrijke faux pas? Ook is het volgens de etiquette ongepast om zwart te dragen.Wat moet ik nu wel dragen ??

Controleer eerst om te zien wat de bruid en bruidegom zullen dragen .
Met deze optie zal het ook makkelijker worden een kleur te kiezen en of een stijl.
Misschien heeft de bruidegom wel een knal oranje stropdas, en de bruid knaloranje in haar bruidsboeket.
En staat u er de hele dag naast met een paarse jurk. Probeer de kleuren een beetje aan te passen.
Maar de kleur die gepast is moet wel bij U staan natuurlijk, licht grijs is een erg mooie kleur, maar komt niet goed uit bij een bleke huid en blonde haren. Daarintegen zacht oranje weer wel.
Ook kan u dan wel een lichtgrijs mantelpakje dragen, met een zacht oranje blouse, en de accessoires ook in oranje houden. Vraag ook aan de andere wederzijdse moeder van de bruidegom, wat zij draagt, of ga desnoods samen winkelen. Denk er ook aan dat jurken met drukke prints heel storend kunnen zijn.
Het is altijd goed om iemand mee te nemen, iemand die een onbevooroordeeld maar goed advies kan geven.

U kan ook op de dag voor een mantelpakje kiezen, en voor het avondfeest een mooie avondjurk. Natuurlijk zijn er ook veel speciaalzaken die avondkleding verhuren. Tot slot wij feliciteren u (alsnog), Moeder van de bruid, met het aankomende huwelijk van uw dochter of schoondochter en wensen u veel succes bij de voorbereiding van DE bruiloft.

Enkele leuke jurkjes en pakjes voor de moeder van de bruid

LINEA RAFFAELLI Concept Store I
Smedenstraat 70
8000 Brugge Belgie
0032 50 34 71 39
info@linearaffaelli-brugge.be
www.linearaffaelli-brugge.be
Gesloten op zondag