bruiloft diner

Tips Bruiloftsdiner

Meestal wordt er op een bruiloft ook een diner gegeven, die kan in de vorm van een buffet zijn, maar het kan ook een koffietafel zijn, of een gezellige barbecue .
Het diner vindt meestal plaatst in de feestlocatie, na de receptie, en voor de feestavond.
Je kan er ook voor kiezen om het op een andere locatie te doen. Misschien willen jullie het niet zo traditioneel houden, en vindt je een pannekoeken huis of zelfs Mac Donald wel leuk, of gewoon wat snacks op je bruiloft. Dit is aan jullie, jullie bepalen wat je leuk vindt. Ook veel bruidsparen besluiten alleen een diner te geven met intieme vrienden en familie, en geen avondfeest.
Het idee achter het bruiloftsdiner is van oudsher de eerste gezamenlijke maaltijd van het bruidspaar samen familie en vrienden.Tijdstip huwelijks diner

Het is natuurlijk geen goed idee om het diner s ‘middags om 3 uur te doen, mensen zijn toch een bepaalde tijd van eten gewend. De mooiste tijd zal 18.00 of 19.00 zijn. Begint je avondfeest om 20.00 zul je al om 18.00 met het diner moeten beginnen. Je kunt ook meteen na de huwelijksvoltrekking een lunch serveren, en op de feestavond een buffet voor alle bruiloftsgasten, of kraampjes met hapjes. Het enige waar je aan moet denken is een goede planning qua tijd.

Wie nodig je uit?

Normaal gesproken heb je van te voren al bij je trouwkaarten vermeld, wie de dag gasten zijn. Hier heb je ook vermeld dat ze zijn uitgenodigd voor het diner.
Meestal zijn dit directe familieleden, getuigen, en beste vrienden, deze gasten die de hele dag aanwezig zijn , deze zul je ook uitnodigen voor het diner. Heb je een erg grote dag groep, maak dan je diner in buffetvorm.Locatie en sfeer van het bruiloft diner

De locatie die je kiest is bepalend voor de sfeer.
Kies een geschikte ruimte die niet te groot, maar ook zeker niet te klein is.
Je kunt voor één lange tafel kiezen, heb je een groot gezelschap kies dan voor een U vorm.
Zorg dat de sfeer van de tafel gezellig is, dit kun je doen door tafelkaartjes te maken, en je decoraties in één kleur houden.

Speeches en toespraken op het bruiloftsdiner

Het diner is een mooie gelegenheid voor de bruiloft toespraken en speeches.
De ceremoniemeester laat de gasten weten, wanneer ze aan de beurt zijn voor hun toespraak, zo zijn de speeches niet te kort na elkaar. Er moet ook gelegenheid zijn voor een gesprek, en wat gezelligheid.

Het menu

Het maakt niet uit waar je voor kiest, dit kan een broodmaaltijd zijn, een barbecue, of een luxe 5 gangen diner, of gezellige lekkere Mexicaanse hapjes!
Denk wel aan de tijd die je hebt. Je moet rekening houden dat je er minimaal 2 uur voor uittrekt.
Probeer ook gevarieerd e gerechten te brengen, en niet alleen vissoorten, er zijn gasten die niet van vis houden. Heb je weinig tijd, kies dan voor een buffetvorm.

Tafelschikking voor het bruiloftsdiner

De traditionele bruiloft-tafel is lang, of een U vorm. Plaats van tevoren naamkaartjes op de tafel,
zo heb je altijd de juiste tafelschikking voor je gasten en heeft iedereen iemand om aan te spreken.

Feestlocatie

De traditionele tafelschikking is :

De bruidegom zit links van zijn bruid, naast de bruid zit de vader van de bruidegom, en daarnaast de moeder van de bruidegom.
Naast de bruidegom zit de moeder van de bruid, en naast haar de vader van de bruid.
Naast de ouders zitten de getuigen, gevolgd door de bruidskinderen. De rest mag naar eigen keuze plaatsnemen, of je kunt zelf met behulp van naambordjes de rangschikking bepalen.

Enkele tips voor je bruiloft diner.

Maak zelf leuke menukaarten, in de kleur van je tafeldecoraties.
Decoreer je tafels in één mooie geliefde kleur. Maak zelf iets origineels om je gasten naar een tafel te verwijzen, dit kan zijn in de vorm van naamkaartjes of bedankjes zijn, een hoefijzertje met een nummer eraan, of met de kerst een kerstbal met een nummer, en met Pasen een klein paasmandje gevuld met eitjes. Zo wordt iedereen op een leuke manier naar hun tafel verwezen.