verloving

Wat is verloven?

Sinds jaar en dag hebben we bijna allemaal de behoefte om belangrijke momenten in ons leven, zoals je verloving, je huwelijk met familie en vrienden te delen. De verloving zelf is een informele gebeurtenis,Als je verloofd bent, werk je toe naar je burgerlijk huwelijk. Tijdens je verloving vindt de verplichte ondertrouw plaats. ‘In ondertrouw gaan’ is in Nederland verplicht om te kunnen trouwen en wordt gedaan bij een Ambtenaar van de burgerlijke stand. De verloving is oorspronkelijk bedoeld om publiekelijk kenbaar te maken dat je van plan bent om te gaan trouwen. Vaak gaat het gepaard met het dragen van een verlovingsring, Deze wordt gewoonlijk aan de ringvinger gedragen, traditioneel aan de rechterhand bij katholieken en aan de linkerhand bij niet-Katholieken.
Het voornemen om te gaan trouwen kan met familie en vrienden worden gedeeld door het versturen van verlovingskaarten dan wel huwelijksaankondigingen. Soms wordt de verloving ook aangekondigd in een landelijke, regionale of plaatselijke krant, door het plaatsen van een verlovingsadvertentie.Een verlovingsfeest

Een verlovingsfeest een repetitie is voor het trouwfeest
Een formele verloving heeft de voorbije jaren heel wat van zijn charme ingeboet. Een verloving is bovenal een feest. Onthoud wie u op dat feest heeft uitgenodigd: u mag ze later niet vergeten te vragen voor uw huwelijksfeest.

Verloven is een onofficieel iets en redelijk uit de tijd. In principe ben je verloofd vanaf het moment dat je je voorgenomen huwelijk bekend maakt (oftenwel vanaf het moment “pa, ma, we gaan trouwen ben je verloofd”)

waarom-trouwen

Ja verloofd!!

Je partner gooide de vraag, je zei ja, en nu ben je verloofd ! Hartelijk gefeliciteerd! Het is een groot moment en je begint een heel speciale tijd in je leven. Maar wat moet je doen nadat je verloofd bent? De eerste stappen die je na je verloving neemt, zullen je echt helpen bij een succesvol huwelijksplanningsproces. Van het leuke en opwindende tot de subtiele, we hebben wat taken om je op weg te helpen.

Verspreid het nieuws

Natuurlijk is het eerste dat je na je verloving wilt doen, mensen vertellen! Begin met je VIP’s (denk aan ouders, broers en zussen en grootouders), waarbij je het nieuws persoonlijk kunt delen of aan de telefoon kunt krijgen om te vertellen wat er net is gebeurd. Wanneer je binnenste cirkel up-to-date is, kun je vervolgens naar sociale media gaan met de perfecte verlovings post.

Neem een manicure

Nu dat je verloofd bent, zullen alle ogen op je linkerhand zijn, dus verwen je vingers met een professionele manicure . Schone nagelriemen en een zachte huid zorgen ervoor dat je nieuwste accessoire echt knalt!

Geniet van het moment

Het is moeilijk om de drang te weerstaan ​​om te beginnen met plannen, maar probeer een paar dagen , of een paar weken te nemen om eenvoudigweg te worden betrokken. Omarm de romantiek met regelmatige date avonden, een verlovingsreis of zelfs een verlovingsfeest. Oefen met het introduceren van je partner als je verloofde, en geniet van alle felicitaties die je krijgt!

Droom groots

De kern van de zaak komt eraan, maar voordat je de details begrijpt, geef jezelf de tijd om te dromen. Schrijf op wat u graag zou willen hebben op uw bruiloft, of het nu een simpele ceremonie in het zand is of een bourbon bar bij de receptie, en begin met het samenstellen van een Pinterest-bord met je visie. Houd gemeenschappelijke thema’s in de gaten, die je later zullen helpen om de situatie te verfijnen en begin met het definiëren van uw grootste prioriteiten voor het evenement.

Praat met cijfers

We hebben je verteld dat het eraan zat! Boek niet één ding voordat je weet hoeveel je moet uitgeven aan je bruiloft. Praat met je ouders over wat ze bij kunnen dragen, en begin geld opzij te zetten als je zelf voor het evenement betaalt. Nog een nummer om te overwegen? Je gastenlijst! Maak een concept gastenlijst om een ​​idee te krijgen van het aantal gasten dat je wilt hebben, wat een grote rol zal spelen in hoe ver je budget kan gaan en naar welke locaties je kunt kijken.

Beperk de datum

Voordat je een trouwdatum prikt moet je een aantal datums in gedachten hebben. Denk aan wat je zich voorstelt voor je feest, van een tuinhuwelijk in het voorjaar tot een besneeuwde kerst bruiloft, en kijk vervolgens naar de agenda’s om te zien wanneer jullie allebei vrij zijn. Vergeet niet in te checken bij uw VIP’s om er zeker van te zijn dat ze ook beschikbaar zijn!

Nu je de datum vastgesteld hebt, kun je verder in onze site met een hele boel informatie en tips voor jullie bruiloft!

Artikelen verloving

Trouwhoroscoop

Trouwhoroscoop

De horoscoop voor aanstaande bruidsparen   Wat zegt de astrologie over jullie samen, matchen jullie? Ram De ram als vuurteken

Huwelijksaanzoek

Huwelijksaanzoek

Een huwelijksaanzoek is een voorstel tot het aangaan van een huwelijk, deze word gedaan door de ene partner aan de

Planning bruiloft

Tips Bruiloft planning

Voordat je begint met het plannen van je bruiloft, de wereld van bruiloften lijkt vol van oneindige mogelijkheden … zoals

verloving

Verloving

Wat is verloven? Sinds jaar en dag hebben we bijna allemaal de behoefte om belangrijke momenten in ons leven, zoals