Huwelijksaanzoek

Voordat je begint met het plannen van je bruiloft, de wereld van bruiloften lijkt vol van oneindige mogelijkheden … zoals je Pinterest bord. Misschien wil je een klein, eigenzinnig huwelijk in een bos. Misschien kies je voor een gigantisch disco-feest in een hal. Misschien wil je een Sissy-jurk … of misschien een van de allernieuwste hippe trouwjurken. Wie weet! We geven je hier de beste tips voor het plannen van je bruiloft.Dan moet je gaan zitten om daadwerkelijk te starten met je bruiloft planning . En plotseling worden al die oneindige mogelijkheden een besluitvorming. Waar begin je? Gastenlijst? Begroting? Decor? Hoe ga je dit allemaal betalen? Kortom: de eerste paar weken van de planning kunnen het moeilijkst zijn. Dus hoe krijg je van “OMG hoe doen we dit ?!” tot “Oké, ik heb het!” Wanneer je aan de slag gaat met het plannen van je bruiloft? Maar dan, kort nadat die opwinding voorbij is, wordt je getroffen door de realiteit van het feit dat je moet beginnen met het plannen van een bruiloft, iets waar je waarschijnlijk geen idee van hebt, toch ?! Natuurlijk, je bent op een bruiloft of twee geweest, of misschien is een van je goede vrienden onlangs getrouwd, maar de dingen zijn anders als het jouw bruiloft is! Je hebt GEEN idee waar je moet beginnen. We gaan niet teveel in op alle details, maar we pakken de grove richtlijnen.1. Maak een budget

Je zou niets moeten doen voordat je over het budget beslist . Kijk zelfs niet eens naar iets! Ga zitten met je partner, en zoek eventueel uit wie bijdraagt, hoeveel ze kunnen bijdragen, en wat je totale budget zal zijn . Het is ook moeilijk om ​​een goed idee te hebben van wat je in termen van budget nodig zult hebben.

2. Kies je datum

Kies , om veilig te zijn, 2 of 3 mogelijke datums om je bruiloft te houden. Denk aan de tijd van het jaar dat je verkiest , het weer, werkschema’s / vakantietijd, en ja, zelfs voetbalseizoen. Kies vervolgens je gewenste voorkeursdatum en houd er 2 tot 3 bij als reserve mocht je gewenste datum niet beschikbaar is. Omdat trouwlocaties vaak snel volgeboekt zijn, sommige zelfs tot anderhalf jaar van tevoren.
Het kiezen van je trouwdatum lijkt in eerste instantie misschien een beetje te, maar er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden voordat je iets in touw zet.

3. Maak je gastenlijst

Dit is weer een moeilijke omdat je natuurlijk iedereen die je kent wilt uitnodigen voor je bruiloft. Beschouw dit als een waarschuwing: hoe meer mensen je hebt, hoe meer je moet uitgeven.
Voorbeeld: je wilt 200 gasten hebben. Je budget is € 10.000. Dit betekent dat je € 50 per gast kunt uitgeven Dus, dat echt sjieke kasteel waar je van houdt? Ja, die komen niet eens in de buurt van € 50 per persoon voor eten en drinken. En dan heb je nog geen trouwkleding, vervoer, bloemen, decoratie, etc etc.
Dus zoals je ziet, is het van cruciaal belang om met je gastenlijst te beginnen om te weten hoeveel gasten je kunt uitnodigen.

4. Bepaal de stijl van je bruiloft

Wat voor stijl wil je? Vintage, modern, klassiek, Boho, Diy, Rustiek … er zijn zoveel stijlen! De schoonheid van “bruiloftsstijlen” is dat ze ook samenvallen met decor en details, en dus vanaf het begin weten wat? zal je later helpen. Je hoeft je hele bruiloft nu niet te ontwerpen, maar ken gewoon de algemene look en feel van hoe je wilt dat je bruiloft wordt. Zodra je dat weet, wordt het gemakkelijker te plannen.
Een trouwstijl is iets dat elke bruiloft heeft, iets dat de look en feel van een bruiloft definieert en beschrijft. Het vaststellen van je trouwstijl zal je enorm helpen bij het nemen van beslissingen!

bruiloft-plannen-tips

5. Bepaal de locatie

Als je eenmaal al deze beslissingen hebt genomen, kun je beginnen met je speurtocht naar locaties . Wanneer je aan het onderzoeken bent en een locatie vindt die je bevalt, raad ik aan contact met hen op te nemen en te vragen of zij een van je mogelijke datums beschikbaar hebben. Als ze dat hebben, vraag gelijk een optie voor die datum aan, en plan zo snel mogelijk een datum om te bespreken wat de kosten zijn. Is het namelijk te duur, of zit het ver boven je budget, kun je nog uitkijken naar andere locaties.

6. Leveranciers vastleggen

Als je de trouwlocatie hebt vastgelegd, heb je nu ook al je trouwdatum!
Ga verder met het plannen van leveranciers. Je wilt absoluut niet gehaast zijn maar tegelijkertijd is tijd van essentieel belang dat je alles vroegtijdig vastlegt. (Als je graag een weddingplanner wilt, begin dan met het zoeken naar de ware planner, wil je geen weddingplanner, dan ga je aan de slag met bellen en zoeken naar leveranciers. Als je aan het onderzoeken bent, raad ik je aan de websites van de leveranciers goed door te lezen en prijsinformatie van de leverancier te bekijken. Voel je vrij om onderzoek te doen naar elk type leverancier die je nodig hebt, maar degenen die cruciaal zijn snel te boeken, zoals: de fotograaf , videograaf en cateraar (indien van toepassing). Dan ga je verder met het onderzoeken van entertainment, bloemen, verhuur, uitnodigingen en bruidstaart . En dan ga je verder met haar en make-up, trouwvervoer, bedankjes en eventuele extra’s.

7. Bruidskleding

En dan komt het meest spannende gedeelte voor de bruid! Is het niet zo’n beetje het allereerste dat je wilde doen, kijken naar bruidsjurken ?! Ja wie houdt er niet van bruidsjurken? 😉 Kijk wat voor stijl, of misschien weet je je merk en stijl al, maak een afspraak om te gaan shoppen voor je droomjurk.
Je bruidsjurk uitzoeken en passen kan een van de leukste onderdelen zijn van je planning, dus zorg dat je weet wie er met je mee gaat, je moeder, en misschien een paar beste vriendinnen, maar niet te veel, te veel meningen kunnen je beïnvloeden geen juiste keuze te maken.

Bruidskleding

8. Maak afspraken met de leveranciers

Natuurlijk is de volgende stap om de trekker over te halen en een van de leveranciers aan te nemen die je gevonden hebt, zoals het trouwvervoer, entertainment, bloemen, verhuur, bruidstaart……
Als je eenmaal iemand hebt ingehuurd, laat dan de andere leveranciers die een offerte hebben gemaakt, weten dat je niet met hen in zee gaat. Ik weet dat het rot is om het te doen en ja, je kunt je ongemakkelijk voelen, maar het moet gedaan worden, ze moeten het weten! Een mooie, eenvoudige e-mail is voldoende.
Het kiezen en inhuren van leveranciers is een van de belangrijkste stappen bij het plannen van je bruiloft, omdat dit de mensen zijn die je dag zullen laten plaatsvinden!
Inmiddels heb je al beslist over je bruiloft kleuren Goed met de tweede ronde van leveranciers die je tegenkomt met als volgende (bloemen, decoratie, uitnodigingen, verhuur, bruidstaart), moet je een goed idee hebben van hoe je je bruiloft stijl wilt laten zijn, dus het is tijd om je te concentreren op ontwerp en details!
Weet dat wanneer ik zeg “ontwerp en details”, het eigenlijk alleen maar betekent hoe je bruiloft eruit zal zien. Ik weet zeker dat velen van jullie waarschijnlijk al foto’s van dingen die je leuk vindt, opslaan en aan het pinnen zijn voor je droomhuwelijk. Immers, deze grote, mooie huwelijkswereld hier op internet draait bijna uitsluitend rond design en details! Maar je wilt er zeker van zijn dat je genoeg inspiratie hebt om je leveranciers nauwkeurig te kunnen vertellen wat voor bruiloft je wilt!

9.Een korte checklist

10. Tot slot

Ja, het is normaal en het is goed om een ​​pauze in de planning te hebben.
Bruiloft planning is als een racebaan, je zult gas geven, langzamer gaan rijden en dan weer versnellen.
En onthoud, soms gebeurt het anders, afhankelijk van je eigen situatie, dus het is helemaal goed als je deze stappen niet precies volgt! En bovenal, vergeet niet waarom je een bruiloft aan het plannen bent? Om de rest van je leven met je beste vriend door te brengen!

Meer artikelen bruiloft planning

tips bruiloft feestavond

Een bruiloft organiseren

Een bruiloft organiseren is een hele klus, er komt zoveel bij kijken.Natuurlijk denk je al gelijk aan wie jullie ceremoniemeester gaat worden,

tips-gastenlijst-bruiloft

Gastenlijst bruiloft maken

Voor sommige paren kan het maken van een gastenlijst voor de bruiloft een beetje een uitdaging zijn, terwijl voor anderen

Checklist bruiloft trouwen

Checklist trouwen

Wat regelen bij het plannen van je bruiloft? De meeste nieuwe brides-to-be weten vaak niet waar te beginnen met plannen.