Trouwen aan boord voor stellen die net iets anders willen

Sprookjesachtige bruiloften op een locaties zoals een boot heeft een mysterieuze flair die je gewoon niet kunt vinden in je achtertuin. Veel zonlicht, zoute lucht en zeezicht, dit is misschien precies wat je zoekt. Trouwen op een boot is een prachtige en romantische omgeving op zich, met het water als achtergrond
De gasten kunnen zich vermengen en genieten van een drankje op het dek in de zon, genieten van het prachtige uitzicht en worden meegesleept door de glamour aan boord. Het je hebt gelijk je nautic thema, zonder er iets voor te hoeven doen!Stappen jullie in het huwelijksbootje?

Er zijn aantal mogelijkheden om aan boord van een schip te trouwen.
Dit kan zijn op een zeilschip, een rijnboot, cruiseschip, een gezellig grachtenbootje, een historisch tjalk, een klassiek jacht.
Je kunt niet alleen aan boord trouwen, je kunt de hele dag aan boord vertoeven voor het diner, het feest, de receptie, er zijn tal van mogelijkheden. Het schip ligt meestal voor een bepaalde tijd aan wal, zodat alle gasten eerst aan boord kunnen, en eventueel de gasten die maar 1 uur kunnen blijven ook weer van boord af kunnen. Daarna kan de boot een mooie rondvaart gaan maken, meestal is dat het IJsselmeer, Waddenzee, de Biesbos, of gezellig door de Amsterdamse grachten.
Bespreek van te voren goed de aanlegtijd, er zijn mensen die er geen rekening mee gehouden hebben dat ze niet van boord kunnen. Geef een duidelijk vaarplan aan op jullie trouwkaarten.

Officiële trouwlocatie

Er zijn veel gemeenten in Nederland die boten hebben erkend als officiële trouwlocatie. Dit houd in dat er een ambtenaar van de gemeente komt om jullie te trouwen. En al varend het huwelijksbootje in gaan behoort allemaal tot de mogelijkheden. Is het geen officiële trouwlocatie, zul je zelf een buitengewoon ambtenaar in dienst moeten nemen.
Maar het blijft iets unieks, letterlijk in het huwelijksbootje stappen.Bruiloft diner aan boord

Het organiseren van een diner, lunch, of buffet, wordt meestal door een cateringbedrijf gedaan.
Maar vele schepen bieden de mogelijkheid voor een gezellige barbecue buiten op het dek. De meeste schepen zijn hiervoor uitstekend ingericht.

Muziek aan boord

Heb je muziek ingehuurd voor je feest, kijk dan wel of de band makkelijk aan boord kan komen,
en of er voldoende ruimte op het schip is. Vaak is de ruimte op een schip beperkter als in een zaal. Bereken goed hoeveel gasten je hebt, en of er voldoende ruimte over blijft.

Laat u goed informeren wat de mogelijkheden zijn.
Het blijft natuurlijk iets unieks !!!

Bruiloft op een cruiseschip

Er zijn bruidsparen die het groot aanpakken, en trouwen op een cruiseschip.
Het voordeel is dat je gasten kunnen overnachten, en jullie zelf ook een mooie huwelijksnacht aan boord hebben.
Misschien plakken jullie er voor jezelf wel meteen een honeymoon achteraan op een cruiseschip.
Er bestaan vele arrangementen op cruiseschepen, die naar de Cariben varen, of andere zonnige oorden.

Het jaargetijde

Als je in de zomer trouwt kan het heel leuk zijn op een boot, vooral als hij voldoende ruimte heeft op het dek.
De gasten kunnen dan heerlijk bij mooi weer buiten op het dek vertoeven, zorg wel dat er ook binnen voldoende ruimte is, bij slecht weer. Huur je in de winter een boot, realiseer je dan wel dat je s ‘ avonds meestal niets meer ziet van het mooie uitzicht omdat het donker zal zijn.