Wedding planner

Een wedding planner inhuren voor je bruiloft heeft zo veel voordelen, en kan je de nodige zorgen uit handen nemen. Zonder een wedding planner baseren de meeste paren hun beslissingen over leveranciers op online zoekopdrachten of aanbevelingen van vrienden. Hoewel deze tools waardevol zijn, hebben de meeste professionele wedding planners uitgebreide netwerken van leveranciers waarmee ze nauw hebben samengewerkt, en van wie ze kunnen instaan voor hun werk, zodat ze je kunnen helpen bij het opzetten van kwalitatief goede leveranciers en je weg kunnen houden van leveranciers die zou niet goed passen. Een wedding planner beschouwd leveranciers matching als een van de belangrijkste services.. De bruiloftsleveranciers vormen je bruiloftsteam en een professionele wedding planner kan je helpen bij het opstellen van de juiste leveranciers om een winnende combinatie voor je dag te maken.Een wedding planner van de locatie

Tegenwoordig hebben veel trouwlocaties een ‘wedding planner’ in het personeel, meestal het belangrijkste contactpunt van het koppel met de locatie. Hoewel deze planners waardevol zijn verwacht niet dat ze voor al je huwelijksbehoeften zorgen. Hun taak is om uiteindelijk de belangen van de locatie te vertegenwoordigen.
Ze zorgen ervoor dat de zaalmedewerkers doen wat ze moeten doen
zorgen ervoor dat er geen schade wordt toegebracht aan de locatie. En hoewel sommige site-planners bereid zijn om wat extra set-up voor het paar te doen, zullen veel niet doen zoals het opzetten van tafelkaartjes en decoraties of met verkopers overleggen over iets anders dan aankomsttijden.
Kort gezegd: hoewel de locatie een ‘wedding planner’ heeft, is de kans groot dat die persoon geen vervanging is voor een professionele wedding planner.

Wedding planner en budget

Ik heb in mijn hele leven nog nooit gesurft. Maar stel je voor dat ik wil gaan surfen en ik ga naar een surfwinkel en deze vraagt me meteen wat mijn budget is om duikspullen te kopen. Ik zou geen idee hebben waar ik moest beginnen, omdat ik niet weet welke uitrusting ik nodig zou hebben en wat die uitrusting zou kunnen kosten.

Huwelijksbudgetten zijn precies zoals dat. De meeste stellen hebben nog nooit een feest als een bruiloft gehad, dus waarom zouden ze verwachten dat ze weten hoe ze een bruiloft kunnen plannen? Ja ze doen veel ideetjes op met social media, niks mis mee, maar wat het ene bruidspaar uit wil geven, is niet wat de ander uit kan uitgeven. Een professionele wedding planner kan je helpen een budget te bepalen voor de bruiloft die precies bij je past.Je hebt geen tijd om een bruiloft te plannen

Het plannen van een bruiloft is veel werk. Sommige deskundigen schatten zelfs dat de tijd die een paar besteedt aan het plannen van hun bruiloft ongeveer 15-20 uur per week (in feite een parttime baan) is tijdens hun planning. Niet elk paar heeft de tijd / energie daarvoor na een baan, hobby en sociale leven. Een professionele wedding planner kan een groot deel van de planningstijd van uw bord afnemen.

Op dezelfde manier zijn er vaak een grote hoeveelheid afspraken die moet plaatsvinden tijdens de werkuren (maandag – vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur), omdat veel leveranciers en locaties regelmatig openingstijden hebben. Nogmaals, veel werkende paren kunnen niet de tijd vrij nemen van het werk dat nodig is om een deel van dat planningswerk gedaan te krijgen. Een professionele wedding planner kan overdag de benodigde uren uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw bruiloft net zo perfect is als u denkt dat het zal zijn.

Bruiloft plannen

Je hebt hulp nodig om je visie te focussen.

Een van de grootste zegeningen om te trouwen in het tijdperk van Pinterest is de rijkdom aan inspiratie en ideeën. Die zegening kan echter een vloek worden als het tijd is om de focus te verkleinen en een samenhangende gebeurtenis samen te stellen die de persoonlijkheid van een echtpaar echt weerspiegelt.

Wedding planner en styling

Vaak is een van de grootste problemen van het paar het vinden van de uiteindelijke bruiloft van alle foto’s, ideeën en blogberichten die ze leuk vinden. Een visie op het leven brengen is een lastige zaak en een professionele wedding planner kan je helpen veel van de elementen die je inspireren tot een samenhangende en zinvolle bruiloft te maken

Decoratie door een weddingplanner

Je hebt een lastige familie

Niets brengt een rijkdom als familie en vrienden naar voren zoals een bruiloft. Koppels moeten vaak niet alleen samen navigeren, maar ook over de verwachtingen van hun familie nadenken. Het is natuurlijk geen verrassing dat er spanningen kunnen ontstaan tussen familieleden tijdens het proces van het plannen van een bruiloft. Een professionele wedding planner kan een geweldige objectieve hulpbron zijn in lastige gezinssituaties.

Dus of de ouders van een paar staan erop dat ze op de hoogte worden gehouden en betrokken zijn bij de besluitvorming, een scheiding in het gezin heeft slecht bloed achtergelaten tussen exen die apart gehouden moeten worden, of een neef op de gastenlijst heeft een reputatie voor wanordelijk gedrag, een professionele wedding planner kan je helpen bij het navigeren door lastige familiegebieden. Je kunt op haar rekenen om de vragen van jouw moeder over etiquette te beantwoorden, ervoor te zorgen dat gasten die niet met elkaar overweg kunnen, ver uit elkaar zetten, en gespannen situaties op de huwelijksdag vermijden zonder dat het paar betrokken hoeft te zijn.

Je moet 100% aanwezig zijn op je trouwdag.

Je trouwdag gebeurt één keer en kan nooit worden herhaald. Dus, waarom investeer je niet in iemand die je kan bevrijden van elke andere verantwoordelijkheid dan drinken op elk moment van die dag? Je hebt waarschijnlijk veel tijd, energie en middelen geïnvesteerd in je bruiloft, dus je zou ervan moeten kunnen genieten.

Hoe vind ik een goede wedding planner:

Een goede wedding planner is aangesloten bij het BWPN. Wij hebben op onze site per provincie goede wedding planners geselecteerd.

Wat is het BWPN

BWPN Beroepsorganisatie wedding planners Nederland.
Als beroepsorganisatie maken zij zich sterk voor de belangen van wedding planners en hun opdrachtgevers.
BUPW staat voor Beroepsorganisatie ‘United Professional Wedding planners’.
De naam zegt het al, dit is een beroepsorganisatie voor professionele wedding planners die gezamenlijk op deze wijze zo naar buiten willen treden.

Artikelen wedding planner