Vintage-trouwjurken

Vintage trouwjurken zijn een unieke kijk op je mooiste dag in vintage stijl, gecombineerd met prachtige jaren 50 printjes net zoals jurkjes uit de 50s. Tegenwoordig is trouwen in Vintage stijl weer in, deze trends variëren van klassiek en chic tot lekker pittig. Deze authentieke stijlen uit de jaren 20, 40, 50 en 60 zijn in verschillende modellen te verkrijgen maar ook van bekende designers. Deze jurken zijn ook in kleur, en in korte en lange modellen te verkrijgen.

Welke vintage stijl?

Je kan voor de chique stijl gaan of de nonchalante. Er zijn veel verschillen in vintage denk aan de jaren 20 stijl de charleston periode waar de dames een strakke bob-lijn hadden, de rokken strakker en korter werden, en de Coco Chanel tijd aanbrak. Haarbanden, franjes, en lichte nylonkousen zijn een trendsetter voor deze tijd. Wat eigentijds was voor deze periode was de vrouw met een sigaret in een pijpje. De bekende actrice Marlene Dietrich is hier een perfect voorbeeeld van.

De kleding van de vrouw veranderde vooral tot 1960 ieder jaar van silhouet : in 1954 Dior met A-lijn, in 1955 H-lijn, in 1957 De Givenchy met ‘ligne sac’ en ‘ligne tulipe’, in 1958 Cardin met S-lijn en Yves St. Laurent met trapeziumlijn. Veel gedragen: ensemble van jurk met jasje, prinsessenmodel met gerende rok of rechte rok, de lengte tot onder de knie. Veel driekwart-mouwen. Als zomerjurk vooral variaties op de trouwjapon van Brigitte Bardot. Zo ook het haar en make-up, het grote voorbeeld Brigitte Bardot is, die in haar jaren veel verschillende stijlen kapsels en make-up liet zien.

Tips voor de vintage trouwjurk:

Om je vintage trouwjurk er compleet in stijl uit te laten zien, zijn de bijbehorende accessoires zoals hoedjes, birdcage-sluiers, schoenen en bruidstasjes van cruciaal belang. De bruidegom hoort zich ook aan te passen aan je stijl, door een vintage stijl trouwpak te dragen met bijhorende accessoires. Heb je bruidskinderen of bruidsmeisjes, pas daar de kleding ook op aan. kortom zo ontstaat voor jullie samen een prachtige vintage stijl look.

Hier voorbeelden van enkele stijlen vintage trouwjurken

korte-vintage-trouwjurken

Een prachtig voorbeeld van een vintage trouwjurk jaren 20-30 stijl

vintage-bruidsjurk-jaren-50

De typische stijl vintage uit de jaren 50 en 60 Petticoats,pumps, en hoog opgestoken haar.

trouwjurk-brigitte-Bardot

De trouwjurk van Brigitte Bardot

vintage-bruidsschoenen

Deze schoenen zijn het perfectie voorbeeld voor een vintage trouwschoen jaren 30 40