Bruidstaarten

De bruidstaart wordt steeds meer populair, fel gekleurd met echte eetbare bloemen versierd voor speciale gelegenheden om van te smullen. De rijke tradities rond deze taarten stammen uit de westerse wereld. In duizenden verschillende variaties te verkrijgen zoals: Vormen, kleuren, smaken, tot meerdere verdiepingen hoog, en natuurlijk de populaire cupcakes. De trend nu zijn de naked taarten, waar je de cake en de vulling kunt zien, deze taarten zijn veel goedkoper, maar oh zo mooi.Enkele voorbeelden van Naked bruidstaarten

Naked-bruidstaart

De opbouw van de taart

De eerste bruidstaarten bestonden uit opeen gestapelde cake en koeken die waren meegenomen door familie en vrienden. Het bruidspaar moest dan over de taart heen elkaar een kus geven. Wanneer de taart bleef staan dan zat het verder wel goed met het huwelijk. Pas later kwamen de etagetaarten zodat het geheel steviger stond en het ook makkelijker was om de taart aan te snijden en te verdelen. Steeds meer bruidsparen kiezen er voor om naast de bruidstaart ook te kiezen voor een champagnebuffet of een chocoladefontein. Ook steeds meer wordt er gekozen voor een ijsbruidstaart, deze wordt dan meestal met de familieleden aangesneden na het diner.Je kunt de bruidstaart binnen laten dragen met mooie toepassende muziek, en wat vuurwerk op de taart. Heb je een restaurant of partycentrum waar op de dansvloer ook een mooie lichtshow is, kun je met de eigenaar bespreken of ze daar de bruidstaart willen presenteren, met koudvuur vuurwerk en natuurlijk een spetterende lichtshow.De smaken van de bruidstaart.

Vanille en chocolade zijn nog steeds de geliefde smaken,
Maar een taart in de smaak citroen of peer is ook heerlijk in de warme zomer maanden.
Maar wat als je helemaal niet van zoet houdt? Of gewoon iets heel anders wil. Dan kun je kiezen voor een kaas bruidstaart van Chees Me. Deze heeft diverse lekkere smaken en kaascombinaties. Van eenvoudige roombrie tot exclusieve truffelkaas. En de taarten worden naar jullie wensen gedecoreerd.
www.cheeseme.nl

De Taarttoppers.

De taart is nu besteld of gemaakt. maar wat zetten jullie er boven op? Taarttoppers zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten.
Heuse afbeeldingen van jezelf, of juist een hele komische.
Of gaan jullie voor romantisch of abstract?
Maak een statement met een taarttopper!

Prijzen van een bruidstaart

De prijzen kunnen erg verschillen.
Dit zit in de soort en smaak, en taart met marsepein is duurder als overgoten met chocolade.
Ook de opbouw en het werk van de taart, is de taart erg bewerkelijk met veel marsepeinen of suiker roosjes,zal dat een stuk duurder zijn, als dat je de decoratie doet met b.v. verse bloemen.
Je moet rekenen dat een gemiddelde bruidstaart vanaf p.p 3,00 tot 13,00 euro kost.
Hoe uitgebreider je de taart wil hoe duurder natuurlijk. En voor 3 € heb je echt een simpele basis taart. Maar dit is aan jullie, hoeveel waarde je hecht aan de bruidstaart.

Wat dacht je van een donuts bruidstaart

Ja, ze zijn nog steeds een ding! De trend van het donut-huwelijk is al een paar jaar sterk en we zien het niet snel verdwijnen. Het is veilig om te zeggen dat donuts rondhangen als een van de belangrijkste 2018 bruiloftstrends

Een echte trend, steeds meer bruidsparen willen iets anders dan de traditionele taart, en zeg nou zelf is dit niet te gek, gestapelde donuts in alle kleuren en smaken.

De bruidstaart zelf maken

Hier spaar je ontzettend veel geld mee uit.
En eigenlijk is het heel simpel.
Iedere moeder heeft wel een paar lekkere taart recepten.
Je kunt deze 2 dagen voor de bruiloft maken, en op de dag zelf pas de slagroom erop doen.
Een etagère voor een bruidstaart kun je overal huren.
Hier voor de uitleg en recepten van een bruidstaart zelf maken.

Albert heijn recept