Huwelijk

Wat is het huwelijk of het geregistreerd partnerschap

Van verloving tot huwelijksaanzoek, de keuze van 2 mensen die in het huwelijk treden, is liefde voor elkaar.
Maar ondanks deze liefde moet alles wel aan wettelijke eisen voldoen, na de ondertrouw kunnen jullie beide beginnen de trouwdag te plannen.Een geregistreerd partnerschap

Het zijn, alle personen met een relatie die samen kunnen wonen en dat zonder officieel regeling. Mensen die officieel hun relatie willen vastleggen hebben daarvoor 3 aantal mogelijkheden: een geregistreerd partnerschap, 2 trouwen, of 3 een samenlevingscontract. Een van de samenlevingsvormen is de Geregistreerd partnerschap het huwelijk, deze relatie komen officieel tot stand en vastgelegd bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit kan zijn tussen 2 partners man en vrouw, en in Nederland kunnen ook 2 personen van hetzelfde geslacht zijn die met elkaar trouwen en met dezelfde voorwaarden het homohuwelijk. In veel opzichten zijn deze voorwaarden gelijk, de samenlevingsvormen zijn wettelijk geregelde zoals het gebruiken van elkaars achternaam en plichten ten opzichte van elkaar. Er zijn allerlei rechten en plichten, vastgelegd in 6 van boek 1 van het Burgerlijk Wetboek.

Wat zijn de voor en nadelen van het huwelijk!

Het huwelijk biedt veiligheid en erkenning voor de relatie. Als man en vrouw trouwen, horen ze officieel bij elkaar, ze hebben dan de plicht om voor elkaar te zorgen. De nadelen zijn als twee mensen uit elkaar gaan, soms kan het niet anders, maar wel een hoop rompslomp, er zullen dan toch gerechtelijke stappen ondernomen moeten worden.

Wat is de gemiddelde leeftijd?

De gemiddelde leeftijd voor een huwelijk is naar schatting bij de mannen 35 jaar en vrouwen 32.

kerkelijk-huwelijk

Kerkelijk huwelijk

Het voltrekken van een Kerkelijk huwelijk alleen is in Nederland niet rechtsgeldig. Men trouwt eerst officieel voor de burgerlijke stand.

Bijzondere trouwlocaties

In vele gemeenten in Nederland is het vrij om jullie eigen trouwlocatie aan te wijzen, en ook een persoonlijke trouwambtenaar (BABS)Wel zijn er vaak regels aan verbonden, dit scheelt per gemeente. Informeer daarom eerst naar de mogelijkheden.

Leuke huwelijksaanzoek tips

Doe het op een speciale manier, de sfeer bepaal je door gedimd licht,
en bij het aanzoek schuif dan de ring om haar vinger. Je bent natuurlijk benieuwd naar haar reactie, afwachten dus. hoe zullen de ouders reageren op zo’n belangrijk besluit. We hebben leuke tips voor een huwelijksaanzoek.

Huwelijkskalender

Het huwelijk door de jaren heen of de bruiloftskalender. De meesten onder ons kennen het koperen, de gouden, zilveren en de diamanten bruiloft. Maar er zijn er nog een paar meer. Hieronder opgesomd zodat jullie het niet vergeten in de volgende huwelijksjaren. Lees meer

Ben jij klaar voor een huwelijk?

Een huwelijk is een geweldig, mooi ding dat je relatie kan versterken en je leven kan verbeteren. Er is echter ook veel hype rondom bruiloften die ervoor zorgen dat je er echt een wilt hebben, zelfs als je er nog niet klaar voor bent, of je geliefde geen huwelijksmateriaal is. Van de hyperbolische retoriek van ‘de beste dag van je leven’ tot glanzende foto’s in tijdschriften, het is gemakkelijk om weggevaagd te worden door de fantasie van een trouwdag.

Dit kan zo extreem zijn dat je zelfs vrouwen kunt vinden die foto’s van hun droomjurk, bruidstaart, decoratie en locatie verzamelen. Het probleem is dat ze misschien geen bruidegom hebben of zelfs met iemand verkering hebben. Als de planning al in die fase is, stel je de druk op die toekomstige vriendjes voor!

De waarheid is dat je bruiloft maar één dag is en het huwelijk voor de rest van je leven. Je kunt nog steeds het droomhuwelijk hebben als je er echt klaar voor bent. Door je huwelijk niet overhaast te maken, kun je een langer en een meer speciale verloving hebben die je zal helpen je voor te bereiden op een lang en bijzonder huwelijk.

Gerelateerde berichten