De perfecte trouwjurk

De perfecte trouwjurk vinden

Voorkom deze veel gemaakte fouten

Op de dag van je bruiloft wil je dat alles perfect is. Het is tenslotte de mooiste dag van je leven! Wij hebben daarom de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een trouwjurk op een rij gezet zodat jij ze niet meer maakt.

Op je trouwdag wil je het stralende middelpunt van het feest zijn en er prachtig uitzien. Je wilt dan ook dat je trouwjurk perfect bij je past en iedereen met open mond zit te kijken op het moment dat jij de rode loper op stapt. Het is dan ook de nachtmerrie van elke bruid dat je de verkeerde trouwjurk hebt gekocht! Ga daarom voor die ene perfecte jurk en voorkom onderstaande veelgemaakte vergissingen.

Met iedereen rekening willen houden

Ook al wil je dat iedereen je jurk mooi vindt, uiteindelijk ben jij degene die er écht gelukkig van moet worden. Kies dan ook de trouwjurk waar jij je het lekkerste in voelt. Ga je shoppen voor trouwjurken? Kies dan voor een klein gezelschap en neem bijvoorbeeld je moeder, zus en/ of beste vriendin mee.

Je trouwjurk te vroeg kopen

Je hoort weleens horrorverhalen dat een jurk niet meer op tijd geleverd kon worden, maar je kunt ook té vroeg shoppen. Ga daarom pas echt voor je trouwjurk winkelen als de belangrijkste zaken rondom de bruiloft zijn geregeld. Deze hebben vaak toch een invloed op de stijl van je jurk en je wilt natuurlijk dat het plaatje volledig klopt.

Eindeloos jurken passen

Sommige bruiden passen tientallen jurken en vergeten waar ze eigenlijk naar op zoek zijn. Hou daarom goed voor ogen hoe jouw droomjurk eruit ziet en koop de jurk waarin jij je goed voelt op het moment dat je hem tegenkomt. Niet alle bruiden beleven ‘het moment’ als ze dé trouwjurk gevonden hebben. Ga daarom op je gevoel af en voorkom dat je achteraf spijt krijgt dat je die ene jurk niet hebt gekocht. Laat je ook niet afschrikken door een lage prijs, ook goedkope trouwjurken kunnen een goede kwaliteit hebben en bovendien prachtig staan!
Tip: de meeste bruiden passen tussen de vier en zeven jurken.

Te optimistische voornemens

Veel bruiden zeggen dat ze af willen vallen en kopen daarom een trouwjurk die uiteindelijk te klein blijkt te zijn. Want eerlijk is eerlijk: voornemens zijn mooi, maar komen niet altijd uit. Koop daarom de trouwjurk die goed zit op het moment van passen. Een trouwjurk is namelijk vrij eenvoudig tot vier maten in te nemen, terwijl groter maken beperkt is tot één maat. Zo voorkom je dat je op het laatste moment een crashdieet moet volgen om je jurk te passen en kun jij je richten op de andere zaken die je moet regelen. Er is tenslotte genoeg te doen!