Trouwambtenaar

Er is een ding dat elk paar dat gaat trouwen nodig heeft: een trouwambtenaar of BABS. Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor een eigen zelfstandig trouwambtenaar (Babs) in te huren om de reden dat ze zo een eigen tintje aan jullie huwelijk willen geven. Een Babs is (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Een trouwambtenaar van het stadhuis is vaak gebonden aan een strikte tijd, waarop er weinig afgeweken kan worden van een standaard tekst. Plus weet je vaak niet van te voren welke trouwambtenaar je krijgt. Met het inhuren van een eigen Babs weet je ruim van te voren met welke persoon je te maken hebt, en of deze past bij jullie, heeft hij of zij de gepaste humor die jullie zoeken of juist niet. Een zelfstandig trouwambtenaar kan alle tijd nemen voor jullie en heeft ruimte genoeg om aan jullie wensen te voldoen, echt maatwerk dus! Een zelfstandig trouwambtenaar besteedt meer tijd aan jullie, waardoor je de ruimte hebt een persoonlijke band op te bouwen. Jullie trouwceremonie wordt dus niet bepaald door een totaal onbekende. Jullie zelfgekozen trouwambtenaar zal meer tijd steken in wat jullie leuk vinden en wat jullie wel of niet terug willen horen in jullie trouwceremonie. Ook een groot voordeel van een Babs is dat jullie zo je eigen trouwlocatie kunnen bepalen, en het tijpstip waarop jullie willen trouwen. Denk hierbij aan een mooie buitenlocatie, standlocatie, of de feestzaal.

Voordelen van de BABS

Soms is het vinden van de juiste Babs voor je bruiloft bijna net zo moeilijk als het vinden van de juiste jurk. Wanneer je rekening houdt met elk van jullie prioriteiten en de algehele stijl en toon van je bruiloft , kan het moeilijk zijn om iemand te vinden die bij je past .
Een goede trouwambtenaar zal je helpen een ceremonie te creëren die perfect is voor jou en je bruidegom..Zij/hij zou je veel vragen moeten stellen over hoe je bent , wat belangrijk voor jullie is en wat je van de toekomst wilt. Chemie is belangrijk, en je zou het jezelf nooit vergeven als de persoon die je trouwt een vervelende sfeer gaf. Zorg ervoor dat de trouwambtenaar lacht tijdens je eerste gesprek. Je ceremonie moet het belang van wat je doet eren, maar het moet ook luchtig zijn.


 

Als je een gemeentelijke trouwambtenaar toegewezen krijgt via de gemeente, of er een mag uitzoeken, heb je vaak pas 2 tot 3 weken voor je bruiloft contact. Om dan nog iets anders te gaan regelen, ben je vaak te laat.
Het voordeel van een zelfstandig trouwambtenaar ( BABS),bij deze heb je zelf ruim van te voren een gesprekje mee, en je merkt al snel genoeg of er een klik is. Zo niet heb je nog tijd genoeg om een andere BABS te zoeken.

Tips

Jullie willen graag trouwen ’s avonds om 20.00 met alle bruiloftsgasten erbij?
Dit kan dan mooi in jullie eigen feestlocatie!!!
Alle gasten zijn dan aanwezig, en hierna kunnen jullie het speciale moment kiezen van meteen een openingsdans, of een prachtige champagnetoren met alle gasten eromheen.
Zo zal het een trouwceremonie zijn om nooit te vergeten. In de meeste gemeenten mag je zelf een trouwlocatie kiezen, maar er zijn wel enkele regels waar je officieel mag trouwen. Want mag je nu zomaar overal trouwen? Boek je Babs al vroegtijdig want de meest populaire trouwambtenaren en vooral de BABS is vaak 1 jaar van te voren al geboekt.

Babs een familielid of vriend?

Je kunt ook een familielid of vriend voor één dag aanstellen als Babs. Hiervoor moet je wel een aanvraag indienen bij het gemeentehuis, en er gaat wel een procedure aan vooraf. Maar mogelijk is het zeker!

Kortom een persoonlijk trouwambtenaar zal jullie volop tips en suggesties kunnen geven om jullie trouwceremonie helemaal naar jullie wensen in te delen. Wil je door een vriend worden getrouwd? kies dan iemand die je allebei kent en zal werken om de ceremonie zinvol te maken.

Enkele trouwambtenaren BABS in Nederland

Elly Florax

Mijn naam is Elly Florax en als babs heb ik al vele huwelijken in binnen- en buitenland mogen sluiten. Voor mij is trouwen of een geregistreerd partnerschap de ultieme vorm om tegen elkaar te zeggen: ”ik hou van jou en met jou wil ik mijn leven delen en iedereen mag dat weten.” En ik vind het een eer dat ik als babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) of als ceremoniespreker die liefde officieel mag maken.

Ria Kuipers-Andrea

Beëdigd trouwambtenaar in Zuid Holland. Naast de huwelijken voor “de”gemeente is ze zeer regelmatig in Italie te vinden. Ze doet daar trouwceremonies met Liefde, Humor en Plezier door heel Europa, en voor de meest gunstige prijs.
In overleg met het bruidspaar maakt ze er graag een feestje van. Ieder bruidspaar is uniek , met een eigen verhaal. Ook kinderen worden bij de ceremonie betrokken. Andere zeggen niet voor niets “IK WIL RIA”

Boudeijn Hansen

Boudewijn Hansen. Beëdigd en gecertificeerd trouwambtenaar die ook zanger is. Hoe bijzonder is dat? Vrolijk, persoonlijk en met karakter zijn mijn toespraken, met op het mooiste moment een prachtig gezongen romantisch lied. Dat noem ik… Licht – Liefde & klank. Wil je daarmee mee kennismaken? Kom dan langs voor een vrijblijvend gesprek. Ik neem er graag de tijd voor en geloof me, het is altijd de moeite waard.

Michaëla Halewijn-Oomen

Trouwen waar je maar wilt? Op een zelf gekozen of officiële gemeentelijke trouwlocatie? Hoe regel je dat? Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) kan ik jullie ceremonie op iedere locatie verzorgen.
tel. 06-24705119

Artikelen trouwambtenaar

Trouwambtenaar Elly Florax

Trouwambtenaar Elly Florax

Jaaa. Jullie gaan trouwen of gaan een geregistreerd partnerschap aan? Gefeliciteerd! En nu zijn jullie op zoek naar een trouwambtenaar

Trouwen in de openlucht

Trouwceremonie buitenlucht

Als je besloten hebt om buiten te trouwen, gefeliciteerd! Outdoor bruiloften zijn romantisch en mooi. Ze zijn echter niet zo

Leuke tips huwelijksceremonie

Trouwceremonie

De trouwceremonie De trouwceremonie is het centrum en het hart van jullie trouwdag, gevuld met de beloften die je elkaar

Kosten trouwambtenaar

Wat kost een trouwambtenaar

Om te trouwen heb je natuurlijk een trouwambtenaar nodig, om het hoognodige boterbriefje te verkrijgen. Je kunt een trouwambtenaar van