Welk bruidskapsel past bij mijHet bruidskapsel is één van de belangrijkste aspecten voor de bruid “Als je haar maar goed zit” Zo zagen we in de 80’s uitgebreide Franse vlechten en grote krullen, de 90’s slanke rechte stijlen, en nu de gebeeldhouwde krullen en zachte romantische stijlen.
Iedere bruid is speciaal en iedere bruid is uniek, de aandacht voor detail is van uiterst belang of het haar is opgestoken of lang en vloeiend los mag hangen, je weelderige krullen hebt of een bruid met kort haar bent, het moet perfect zijn. Het is jouw dag dus durf als je dat wil als een filmster voor het voetlicht te treden. Maar voor dat je een bruidskapsel kiest, kijk eerst goed of het wel bij jouw past.Kies een bruidskapsel wat bij je past

Je trouwdag is niet het moment om een geheel nieuwe look of een stijl uit te proberen die echt niet bij je uiterlijk of je karakter past. Een goede kapper kijkt hoe een bruid haar haar dagelijks draagt, en ook bij speciale gelegenheden, voordat ze advies geeft over een bruidsstijl. De bruidskapper/ster wil graag weten hoe elke bruid hun stijl beschrijft, hoe ze zich kleden en hoe ze hun make-up dragen. Een bruidskapper moet ernaar streven om een bruid de beste versie van zichzelf te laten zijn op haar trouwdag, in plaats van eruitzien als iemand anders. Een bruid zal zich niet op haar gemak voelen, wat betekent dat ze er niet goed uit zal zien als ze een stijl draagt die niet helemaal ‘haar’ is. Evenzo willen we vanuit het oogpunt van de bruidegom dat de bruid eruitziet als de vrouw waar de bruidegom verliefd op werd, niet een heel andere persoon.

Bruidskapsel Trends vlechten

Vlechten waren ook enorm bij de shows van 2019, en dit is zo gemakkelijk voor bruiden, het is zo vrouwelijk, en staat echt feestelijk. Zachte, losse vlechten, opgestoken, of in de klassieke melkmeisjes stijl zien er gewoon zo mooi en romantisch uit, vooral als ze zijn versierd met verse bloemen, linten of een prachtig sprankelend accessoire! Een vlecht aan de zijkant gedragen is echt een trend, niet alleen voor bruiden, maar je ziet ze overal in het dagelijkse leven.Ook in 2020 zijn ze nog steeds HOT. Stijf, over-gestyleerd haar ziet er gewoon gedateerd uit en om eerlijk te zijn, niet up-to-date en niet geschikt voor iedereen, het is zo belangrijk om meer na te denken over wat bij je past, bij je stijl en kleding, in plaats van blindelings een trend of een traditie te volgen De bruiden van dit jaar zijn absoluut op weg naar een boho-geïnspireerde, ontspannen blik, met losse krullen, vlechten en verse bloemen. Haarstukken worden steeds populairder, het is een moderne look met een tijdloos gevoel!

Bruidskapsel trends

Haaraccessoires horen erbij

Zowel op het gebied van bruidsmode als van accessoires en make-up. Je kunt de haaraccessoires hier perfect op afstemmen. Bloemen in je haar zijn in!. Soms lijkt het wel of bruiden hun bruidsboeket op het hoofd dragen. Accessoires zijn een belangrijk detail voor het bruidskapsel, je hebt tal van haar-sieraden.
Denk hierbij aan: Tiara’s, diadeem, sluier, haarspelden, bloemen, strasssteentjes pareltjes, je hebt talloze accessoires.

Ook deze haarbanden zijn prachtig voor de BOHO bruid.

Vintage kapsels

Als je denkt aan vintage kapsels denk je aan oude films en iconische beroemdheden die we nog steeds liefhebben en aanbidden vandaag de dag , zoals Audrey Heburn, Rita Hayworth, Louise Brooks, Mia Farrow, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Grace Kelly, Twiggy en Farah Fawcett .
Het is een trend die steeds populairder word vooral bij bruiden, dus we konden het niet weerstaan om een paar fantastische vintage kapsels op te zoeken, om je misschien te helpen met de planning van je vintage bruiloft.
Met het internet, kun je gemakkelijk ideeën opdoen voor een vintage kapsels, met een paar pennen, rollers en een beetje gel, kun je zelf al een beetje experimenteren.

Vintage-bruidskapsel

Vintage-jaren-30-kapsel

Vooral de mooie spelden zijn een must voor een vintage kapsel

Feiten onder ogen zien

De gezichtsvorm speelt een grote rol bij het bepalen van de stijlen die bij je passen. Als een bruid met een bijzonder ronde gezichtsvorm haar haar wil dragen in een hoog opgestoken knot, kun je beter een half-up, half-down stijl aanraden om te helpen het gezicht slank en langwerpig te maken. Een goede bruidskapper weet precies welke stijlen passen bij je gezichtsvorm.

Conclusie

Kies niet zomaar een kapsel van een plaatje, kijk wat bij je past qua stijl, vorm. Niet ieder kapsel past bij jou gezichtsvorm. Ook niet ieder kapsel past bij iedere jurk. Dus neem een vakkundige bruidskapster die weet hoe hier mee om te gaan.