tips trouwceremonie

De trouwceremonie

De trouwceremonie is het centrum en het hart van jullie trouwdag, gevuld met de beloften die je elkaar maakt, uitdrukkingen voor jullie liefde voor en toewijding aan elkaar, eerbetuigingen aan de families en uitingen van het geloof. Een prachtige trouwceremonie verzamelt de geliefden om je heen om te getuigen van een van de meest gedenkwaardige ervaringen van je leven, en niet alleen met jullie te vieren, maar jullie huwelijksleven te ondersteunen door middel van hun aanwezigheid op uw grote dag, evenals alle dagen van je toekomst samen.
Terwijl je je trouwceremonie plant, begin je met het kiezen van de beste locatie voor je trouwceremonie, of het nu gaat om een openluchtceremonie of een indoor-trouwceremonie, en begin je met het ontwerpen van de stijl van de ceremonie die je wilt, en schrijf je ook je trouwgelofte , kies trouwceremonie muziek, selecteer de mensen die zullen deelnemen aan jullie ceremonie, en voeg jullie persoonlijke accenten toe aan dit onvergetelijke trouwdag evenement.Een speciale trouwceremonie

Moderne trouwceremonies zorgen voor een vrijheid van geest en persoonlijke keuze, die een sfeer van warmte en liefde creëren. Ze kunnen een vleugje humor en vreugde bevatten. Het is die speciale dag. Je wilt dat je trouwceremonie een perfecte balans toevoegt aan je bruiloft. Kortom iedere huwelijksvoltrekking is uniek. Kies daarom zorgvuldig je trouwambtenaar, of regel zelf een BABS die jullie trouwt

Lezingen

Zijn een belangrijk onderdeel van een bruiloft, omdat ze bijdragen aan de stemming van je trouwceremonie. De lezingen moeten een weerspiegeling zijn van de belangens en gevoelens voor elkaar. Ze moeten persoonlijk zijn, zinvol zijn, en jullie liefde voor elkaar betuigen. Wie doet de lezing? altijd iemand die dicht bij je hart staat. Dit kan zijn een vriend of dierbare.

Onafhankelijk pastor

Als je kiest voor een meer moderne aanpak dan zul je waarschijnlijk in staat zijn om te kiezen wie je wilt als ambtenaar of pastor voor je huwelijksvoltrekking. Veel bruidsparen hebben niet zo veel meer met de kerk, maar willen toch graag een huwelijksinzegening.
Er zijn onafhankelijke pastors voor, die op een moderne manier jullie huwelijk inzegenen, geheel naar jullie eigen wensen.

De trouwambtenaar

Ga je naar het gemeentehuis maar wil je geen snelle onpersoonlijke ceremonie, dan kun je een onafhankelijke trouwambtenaar ( BABS) inhuren. Dit zijn de zogenaamde Babs. Ook als je een trouwlocatie hebt, buiten het gemeentehuis, een out-door locatie, kan een Babs de oplossing zijn.

Trouwceremonie

Huwelijkssluiting

Familie of goede vriend(in) als trouwambtenaar. Normaal gesproken wordt het huwelijk gesloten door een trouwambtenaar van de gemeente waarin jullie trouwen. (Of door een bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Maar het kan ook anders. De huwelijkssluiting wordt heel erg privé en ook persoonlijker wanneer je je laat trouwen door je vader, moeder of goede vriend/vriendin, als trouwambtenaar. In een aantal gemeenten is dat nu mogelijk. Informeer bij de gemeente waar jullie willen trouwen.

Tips voor een geweldige trouwceremonie

Je hebt je zo ingespannen om alle details van de bruiloft precies goed te krijgen, en voor veel bruidsparen glijdt de ceremonie over de to do lijst. Maar als je een ceremonie wilt hebben die niet alleen standaard is, en echt weergeeft wie jullie twee samen zijn hebben we enkele leuke ideeën.

1. Wie wil je erbij betrekken?

Er zijn veel verschillende manieren om mensen op te nemen die speciaal voor je zijn. Je kunt ze laten lezen of iets laten verzinnen om voor te lezen. Als je een manier wilt hebben waar de moeders van de bruid en bruidegom bij betrokken zijn, is het leuke manier om ze de ringen voor ieder van jullie te laten brengen.

2. Lezingen

Terwijl we het over hebben, hoeven lezingen niet noodzakelijk een gedicht te zijn. Ze kunnen van alles zijn, van passages uit je favoriete boek, tot songteksten, of iets dat speciaal voor de dag is geschreven.

3. Muziek

Er zijn tal van prachtige liedjes voor een trouwceremonie, dus blijf niet hangen aan dat ene liedje dat je eerder op bruiloften hebt gehoord. Heb je getalenteerde vrienden? Laat ze een nummer spelen om je door het gangpad te laten lopen of terwijl je de trouwcertificaten ondertekent. Houd er rekening mee dat verschillende locaties verschillende regels hebben. Soms laten buitenlocaties geen versterkte muziek toe en sommige kerken kunnen streng zijn welke muziek wordt gespeeld.

gospel-bruiloft

New Gospel Sensation

Het aantal trouwplechtigheden die door de New Gospel Sensation zijn opgeluisterd zijn al niet meer te tellen. Zo werd onder andere de ceremonie van Edwin van der Sar en die van d.j. Armin van Buuren muzikaal opgeluisterd. Toch blijft het iedere keer opnieuw bijzonder om erbij te mogen zijn en de muziek te verzorgen. De optredens in de kerk zijn doorgaans met pianist, zodat een zekere intimiteit ontstaat. Je kunt er ook voor kiezen om het gospelkoor met combo of de begeleiding van orkestbanden te laten optreden.

Een echte aanrader voor de huwelijksceremonie New Gospel Sensation, deze 6 koppige formatie zal iedereen kippevel bezorgen!

4. Getuigen

Je hebt twee mensen nodig om als getuige op te treden en de huwelijksakten mee te ondertekenen. Ze kunnen iedereen zijn die je leuk vindt, zolang ze ouder dan 18 zijn. Het kunnen broers en zussen zijn, beste vrienden, ouders of zelfs grootouders.

5. Trouwgeloften

Houd je van traditionele huwelijksgeloften of wil je het persoonlijker maken? Je trouwambtenaar of gemeente kan je de wettelijke minimumvereiste vertellen en je helpen het van daaruit verder te ontwikkelen. Of je kunt Googlen, er zijn heel veel voorbeelden op het internet van verschillende soorten huwelijksgeloften, maar wij hebben ook de beste voorbeelden voor je trouwbelofte.

Als je eenmaal je geloften hebt gekozen, maak je geen zorgen om ze uit je hoofd te leren, je kunt het je nooit herinneren in de opwinding en de zenuwen van de echte dag. Je kunt ze op kaarten afdrukken om te lezen, of je trouwambtenaar kan je de woorden zin voor zin geven.

6. Wie staat waar

In een kerkelijk huwelijk, breng je een groot deel van de tijd met je rug naar je gasten door, en sta je aan weerszijden van het gangpad. Tijdens een burgerplechtigheid zijn er geen regels over waar je moet staan. Je kunt samen van elk moment van de ceremonie genieten als je naast elkaar staat, tegenover de gasten. Op die manier kun je elkaars hand vasthouden, kleine opmerkingen maken en de gezichten van je gasten zien.

7. Locatie

Hoop op het beste, plannen voor het ergste. Hopelijk heb je het niet nodig, maar zorg er altijd voor dat je een optie voor regen hebt. Trouw je op een locatie naar keuze in de buitenlucht, is het zowieso verplicht. Maar denk ook een trouwceremonie in de buitenlucht als het koud of juist heel warm is.

8. Tijd

Modieus laat is een mythe. Vooral als je gasten buiten staan in de hete zon of in de vrieskou.

9. Kinderen

Als je kinderen of bruidskinderen hebt tijdens de ceremonie , of betrokken bent bij de ceremonie, is er absoluut geen manier om te voorspellen of te garanderen wat ze op de dag zullen doen. De eerste regel is: niet benadrukken als het niet volgens plan verloopt. Soms zijn de leukste dingen die tijdens ceremonies gebeuren, wanneer kinderen dingen op hun manier doen.

Een goede tip voor het ruzie maken van kinderen is om een picknickdeken direct voor de ceremonie te laten plaatsen voor alle kinderen om op te zitten met een aantal activiteitenboeken, of als ze groot genoeg zijn met een lolly of een tas met leuke goodies. Natuurlijk zullen ze uiteindelijk het suikerniveau bereiken, maar ze zullen in elk geval eerder stil zijn tijdens de ceremonie zelf. Als je liever niet het risico neemt, raden we je aan een professional in te huren om ze bezig te houden.

Artikelen trouwceremonie

Trouwambtenaar Elly Florax

Trouwambtenaar Elly Florax

Jaaa. Jullie gaan trouwen of gaan een geregistreerd partnerschap aan? Gefeliciteerd! En nu zijn jullie op zoek naar een trouwambtenaar

Kerkelijk huwelijk

Trouwen voor de kerk

Tips en informatie trouwen voor de kerk In Nederland is iedereen verplicht eerst voor de wet getrouwd te zijn, daarna

Trouwen in de openlucht

Trouwceremonie buitenlucht

Als je besloten hebt om buiten te trouwen, gefeliciteerd! Outdoor bruiloften zijn romantisch en mooi. Ze zijn echter niet zo

Trouwgelofte schrijven

Trouwgelofte schrijven

Schrijf je eigen belofte Het is vaak het mooiste moment van een trouwceremonie: Twee mensen die hun liefde voor elkaar

Maj je op elke locatie trouwen

Mag je op elke locatie trouwen

Helaas, je kunt niet overal trouwen waar je maar wilt.Toch wordt dit vaak gedacht door bruidsparen. Elke gemeenteraad bepaald namelijk

Huwelijksvoltrekking

Huwelijksvoltrekking

Er zijn meer manieren voor een huwelijksvoltrekking. Je kunt er voor kiezen om voor je huwelijksvoltrekking een buitengewoon ambtenaar van

trouwen en gemeentehuis

Trouwen gemeentehuis

Trouwen en de gemeente Stellen die van plan zijn te gaan trouwen of die een geregistreerd partnerschap willen aangaan, kunnen

getuigen trouwen

Trouwen en getuigen

Als je gaat trouwen kan je niet zonder getuigen. Veel mensen denken dat er zomaar voor de sier een paar mensen naast