Foto’s zijn altijd de traditionele manier geweest om je herinneringen aan je bruiloft op te slaan … en het is gemakkelijker om te delen met familie en vrienden. Maar technologie is zo veranderd dat video of beter gezegd film zeer populair is geworden. Met video zie je niet alleen een filmpje van je eerste dans, je zult het nog een keer zien, maar ook horen. Dat ene belangrijke liedje, het moment dat jullie elkaar de geloften vertelde. Je hoeft geen fortuin te betalen maar iemand krijgen die weet wat ze doen. En onthoud dat dit iets is dat je in de toekomst met je kinderen kunt delen.Investeer in een professioneel videograaf

Hoewel ik liever zou zien dat je een vriend of misschien een student hebt die een video opname maakt, is er een reden om te investeren in een professionele videograaf. Ik benadruk de audio; goede audio komt niet van microfoons van consumentencamera’s. Zoveel paren praten alleen met elkaar als ze hun geloften zeggen. Ze zijn soms zelfs niet te horen in de tweede rij. Op veel locaties, zoals grote kerken, maken echo’s een serieuzere indruk op wat de camera opneemt. Een professional zou meerdere microfoons moeten hebben (draadloos en naar recorders gaan) om de helderste opnames te krijgen, en zijn / haar camera’s krijgen veel betere beelden bij weinig licht.

Terwijl we vaak worden weggeblazen door de prachtige en emotionele huwelijksvideo’s die we gelukkig genoeg hebben om te bekijken, zijn we altijd verrast dat veel paren ervoor kiezen om geen videograaf voor een bruiloft te huren. We begrijpen volledig dat een trouwfilm een extra kost is, maar we denken dat het de moeite waard is als het enigszins mogelijk is.De reden waarom je een videograaf neemt voor je bruiloft

Beweging en geluid vastleggen
Stilstaande foto’s geven een beeld van een moment in de tijd, maar huwelijksvideo’s bevatten zowel beweging als geluid. Met een bruiloftsvideo kun je je echtgenoot horen happen tijdens je eerste blik, je vaders toast en het lachen van je moeder. Je zult je eerste zoen als pasgehuwden, je eerste dans en de geweldige dansbewegingen van je grootmoeder kunnen zien. Want zo mooi en artistiek als foto’s nog kunnen zijn, kunnen ze geen beweging of geluid vastleggen, wat een bruiloftsvideo tot een must-have maakt.

Je trouwdag zal in een oogwenk voorbijgaan, vraag het aan elk getrouwd stel! Je trouwfilm creëert een prachtig beeld van je trouwdag die je in de drukte van de dag misschien vergeet. Je zult het geweldig vinden om je bruiloft te herbeleven, je geloften te horen en jezelf te bekijken vanuit een geheel nieuw perspectief!

De emotiefactor

Het is zo belangrijk om een professionele videograaf in dienst te nemen die niet alleen de onbewerkte beelden van je grote dag zal vastleggen, maar deze ook gebruiken om een emotionele film te maken, vaak op muziek gezet, die het verhaal van je bruiloft van begin tot einde echt zal vertellen . Je zult lachen, je zult huilen, het is het dichtst bij het herleven van je trouwdag.

bruidsreportage

Je kunt niet alles zien op je trouwdag, maar een video zal het vastleggen

Je trouwdag gaat erg snel voorbij en helaas kun je niet alles zien. Je kunt bijvoorbeeld je bruidsmeisjes niet door het gangpad zien lopen terwijl je in de coulissen zit te wachten. Je zult niet zien dat je schoonmoeder een traantje laat terwijl je je geloften uitspreekt. Je zult je ouders misschien niet brutaal zien dansen terwijl je met gasten omgaat. Maar een videograaf kan deze momenten vastleggen in de film en je toestaan ze te bekijken alsof je er echt was, en zelfs meer momenten te zien dan je op je trouwdag kon doen.

Gemakkelijk deelbaar

Tegenwoordig kunnen videografen huwelijksvideo’s uploaden naar platforms zoals YouTube of Vimeo. Hiermee kunt u eenvoudig je trouwvideo delen met dierbaren (in plaats van sjouwen met tapes of cd’s naar het huis van je grootmoeder). De videograaf kan ook korte clips maken die je kunt delen op sociale media. Het maakt het inhuren van een videograaf ideaal voor mensen met kleinere of bestemmingshuwelijken. Je kunt familieleden en vrienden helpen die niet konden komen alsof ze er daadwerkelijk waren.

Bekijk het steeds opnieuw

Hoewel je je trouwvideo niet aan je muur kunt hangen en deze elke dag kunt zien zoals je kunt met je foto’s, kun je speciale tijden vinden om deze te bekijken en de herinneringen terug te laten vloeien. Organiseer een bezichtiging avond van je bruiloft, of bekijk het elk jaar opnieuw op jullie trouwdag. Je trouwvideo maakt een speciale gelegenheid nog meer speciaal

En als dit niet genoeg bewijs is dat je een videograaf moet huren, bekijk dan deze woorden van pasgetrouwde paartjes

“Het inhuren van een videograaf was iets dat we aanvankelijk niet op onze lijst hadden staan, maar we hebben besloten om later in het proces toe te voegen. We vonden het geweldig hoe de video bleek te zijn … en we hebben er echt van genoten om delen van de dag opnieuw te beleven met onze vrienden en familie.”

“Als je zit te twijfelen om een videograaf te huren,doe het! We zijn zo blij dat we een video hebben die onze favoriete momenten van de ceremonie en de bruiloft vast heeft gelegd. De dag verstrijkt en foto’s geven je niet hetzelfde effect als het horen van speciale momenten op tape.

Huur een videograaf! 

Zelfs als je de video slechts eenmaal per jaar bekijkt, zijn opnames van je familie en vrienden op de beste dag van je leven onbetaalbaar.”

“Er valt op de trouwdag zoveel te beleven als paar, we waardeerden het zo dat we een video hadden van de ceremonie, eerste dansen, toespraken en alle kleine details waar we zo hard aan hebben gewerkt om een jaar voor onze grote dag te plannen. Er waren kleine dingen die ik niet op onze trouwdag opmerkte omdat er zo veel aan de hand was en het zo snel voorbijgaat. De video hielp om die kleine details helemaal de moeite waard te maken.

Meer artikelen trouwfilm

Photobooth bruiloft

Photo booth bruiloft

Een Photo booth is een goede keuze voor een bruiloftIn het tijdperk van bruiloftshashs en bruids-selfies is het geen wonder

Gastenboek op Video

Gastenboek op video

Het gastenboek of videoboodschap met de bruiloftzuil Je kan natuurlijk voor verschillende manieren kiezen om je gasten te laten tekenen.

Trouwfoto tips

Trouwfoto tips

De ultieme lijst met trouwfoto’s Een van de weinige dingen die je na de grote dag van je bruiloft moet