Simpele-trouwjurken

Een simpele trouwjurk

Ben je niet het type om in een ballroom jurk gehesen te worden, maar wil je er wel uitzien als een echte bruid? Ook met een hele simpele trouwjurk kun jij er betoverend uitzien. Zelfs met een eenvoudige jurk van Zalando met de juiste accessoires kun je de juiste toon zetten. Plus het scheelt je enorm in je budget. We geven je tips hoe je met een simpele trouwjurk een echt bruid kunt zijn.

Simpele trouwjurk Zalando

Wat is een simpele trouwjurk eigenlijk?

Eerlijk gezegd is er geen definitie van een eenvoudige trouwjurk. Het is vrij relatief en elke bruid heeft haar eigen mening. Voor dit artikel hebben we gekozen voor jurken met zeer weinig details. Velen van hen zijn zijde, crêpe, tule of taft voor een strakke, gladde look. Er zijn veel stijlen, van prinses-trouwjurken tot zeemeermin jurken met diepe decolletés. Hoewel niet alle eenvoudige trouwjurken betaalbaarder zijn, vindt je het misschien gemakkelijker om een goedkope trouwjurk te vinden zonder ingewikkelde details zoals fijn borduurwerk, applicaties, kantwerk en kralen, die meestal duur zijn vanwege de arbeidsuren.

Simpele trouwjurk met sluier

Jazz up je eenvoudige bruidsjurk

Waarschijnlijk het beste aan een simpele trouwjurk is dat het een leeg canvas is waarop je je bruidslook kunt schilderen . Het is zo gemakkelijk om het te personaliseren en het echt je eigen te maken. Voor een bruiloft met een superheldenthema kun je bijvoorbeeld een paar trouwschoenen en een kousenband met een kleurrijke superheld-cartoonprint toevoegen voor een behoorlijk unieke en leuke look. Als je iets ingetogen maar toch elegant wilt, kun je een eenvoudige riem of sjerp toevoegen aan je eenvoudige trouwjurk. En eenvoudige bruidskapsels kunnen worden opgefleurd met haaraccessoires of een geweldige bloemenkroon om je look compleet te maken. Over bloemen gesproken, het mooie van het kiezen van een eenvoudige trouwjurk is dat je kunt kiezen voor meer over-the-top bruidsboeketten met veel kleur, textuur en persoonlijkheid.
Je hoeft echt geen dure trouwjurk aan te schaffen om er als een goddelijke bruid uit te zien. Zelfs met een jurk van 50€ met de juiste accessoires, kun je er net zo betoverend uitzien als met een jurk van 3000€.
Ben je het type dat graag comfortabele kleding draagt, en niet de hele dag in een zware kanten jurk wil rondlopen? Ga dan zeker niet voor een ballroom trouwjurk met pareltjes en applicaties. Een leuke jurk van Zalando van nog geen 100€ kun je fantastisch oppimpen met de juiste accessoires.

Simpele trouwjurk bloemenkroon bruidsboeket

Je ging voor Prinses en eindigde met Gypsy Bride.

Als je je blik op een cartoon baseert, is de kans heel reëel dat je er cartoonachtig uitziet.
Als je op je trouwdag gaat proberen royalty’s te kanaliseren, neem dan een pagina uit het speelboek van Kate Middleton en hou het simpel. Zoek naar een A-lijn jurk die soepel uit je middel stroomt in plaats van op en neer te puffen, en beperk je tot slechts een paar ingetogen accessoires, zodat ze niet concurreren met het drama van de jurk.

Simpele trouwjurk Gypsy

Er gebeurt veel te veel.

Ruches, strikken, kralen, driedimensionaal kant en opgestapelde rokken die op hun plaats worden gehouden door gigantische strass-clips? Allemaal op dezelfde jurk? Het is te veel. Het lijkt erop dat je geen beslissing kunt nemen. Wees niet bang om je te concentreren op één belangrijk decoratief statement in je hele jurk of om delen van je jurk onopgesmukt te laten, want hierdoor voelt je hele look meer in balans. En wees extra voorzichtig met driedimensionale versieringen. Als ze te omvangrijk zijn, kunnen ze er goedkoop uitzien, ongeacht hoeveel ze kosten.

Simpele jurk met vlecht

Je simpele jurk en de details

Wat je reden ook is om een simpele trouwjurk te willen, er zijn er veel om uit te kiezen. Je wilt er echter niet uitkomen met al het wit en zonder details. Hoewel je er op je trouwdag alleen maar stralend uitziet , is het belangrijk om de juiste make-up en bruidskapsel te kiezen. Er zijn veel eenvoudige bruidskapsels die een beetje stijl kunnen toevoegen aan je minimalistische bruidslook. Denk aan eenvoudige trouwjurken met rommelige fishtail-vlechten, bloemenkronen of prachtige bruidssluiers. 

Bruidssluiers en bloemenkroon simpele trouwjurk

Eenvoudige trouwjurken zijn beslist niet saai of zelfs niet zo eenvoudig. Ze kunnen ongelooflijk elegant zijn, je natuurlijke schoonheid accentueren en dienen als een sterke basis voor je perfecte look. En je kunt plezier beleven aan het uitproberen van verschillende bruidskapsels die je jurk aanvullen. En je kunt prachtige bruidssluiers en sieraden combineren bij je simpele jurk. Dus voordat je begint met het passen van ingewikkelde designer trouwjurken, probeer eerst eenvoudige jurken. Je ziet er niet alleen prachtig uit, je bespaart waarschijnlijk ook een beetje geld.