vintage-jurkjes-bruidsmeisjes

Advies en tips voor bruidskindermode en bruidskinderen

Bruidsmeisje voor de bruid
Een bruid die trouwt in het wit neemt volgens de traditie ook bruidsmeisjes. Dit is al lang niet meer van toepassing.
De bruidsmeisjes worden zelf door de bruid gekozen, de taken van het bruidsmeisje zijn het dragen van de sleep, het strooien van rozenblaadjes, rijst, of confetti het vasthouden van het boeket.

Bruidsjonkertjes

Het jonge bruidsjonkertje houdt de deuren open voor het bruidspaar, helpt mee de sleep te dragen en strooit bloemen. De bruidsjonkers worden ook uitgekozen door het bruidspaar.
Jonge bruidskinderen geven een vrolijke sfeer aan het bruiloftsfeest. Hou er wel rekening mee dat jonge kinderen zich snel kunnen vervelen. Het is daarom raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen.. Of een zaal met speelhoekje met kleurtjes en lego of zelfs een speeltuin.

Bruidskinderen

Bruidskindermode

Kleding en accessoires
Er is een ruime collectie aan bruidskleding voor kinderen. De meeste bruidszaken hebben ook kinderbruidskleding. Voor iedere soort bruiloft is er wel iets passendst te vinden. Neem bij het uitzoeken van de kleertjes voor de bruidskinderen een stukje stof of een foto van de bruidsjapon mee, zodat de kleuren en stoffen mooi bij elkaar passen. Zorg dat de kleertjes van de bruidsjonkertjes passen bij het kostuum van de bruidegom. Het is voor de kinderen vooral belangrijk dat de kleding lekker zit en dat ze zich er vrij in kunnen bewegen. Bruidskinderkleding hoeft vooral niet duur te zijn, 

Bruidskinderen tips

  • Kleed een kind nooit in wit, of in kleding wat ze niet willen! Als het persé moet, verander ze dan onmiddellijk na de ceremonie.
  • Probeer te gaan met een outfit waar ze zich comfortabel in voelen.
  • Houd rekening met het weer bij het plannen van hun outfit en haar.
  • Breng altijd speelkleding mee waar ze in kunnen veranderen nadat alle foto’s gemaakt zijn.
  • Zet kleine kinderen niet op hakken!
  • Zorg dat je vlekverwijderingsdoekjes bij de hand hebt voor het geval ze morsen.
  • Kies een eenvoudig kapsel dat er schattig uitziet, maar niet irriteert de hele dag.
  • Verwijder eventuele spelden van boeketten of corsages, zodat ze zichzelf niet prikken..
  • Terwijl hun stijlkeuze kan worden overgenomen van het bruiloftsfeest moet je ze toestaan een beetje van zichzelf in de mix te laten brengen.

Wat moeten ze dragen?

Vaak zijn bruidskinderen gekleed in een mini-versie van de jurk van de bruid of een copy van het trouwkostuum..
Maar je kunt ook kiezen voor een lief gekleurd jurkje en voor de bruidsjonker een mooi linnen pakje.
Zorg ervoor dat het comfortabel is en niet te lang, zodat ze niet zullen struikelen door het gangpad.

De taak van de bruidskinderen

Wat is de taak van de bruidskinderen?
Een bruidsmeisje of bruidsjonkertje is meestal in de leeftijd tussen 4 en 8, die een speciale band heeft met de bruid en bruidegom. Misschien is ze een nicht of neef, of een vriend van de familie.
En strooien de bloemen in het gangpad. Ook houden ze de sleep vast, en eventueel het bruidsboeket. Geef de bruidskinderen hun eigen taak, zo vinden ze het helemaal geweldig te mogen helpen met versieren. Kleine bruidsmeisjes voelen zich vaak een mini-bruidje, versterk dat gevoel door ze matching dingen te laten dragen. Zorg voor voldoende afleiding, een springkussen of speeltuin, of een speciale kamer met knutselmateriaal, filmpjes en lekkere hapjes. helemaal top is een nanny die de kinderen de hele dag bezig houdt.

Hoe kies je bruidskinderen?

Voor sommigen van jullie, zal de keuze duidelijk. Anderen kunnen zich zorgen maken over de mogelijke kandidaten.
Er is geen reden waarom je niet twee of zelfs drie bruidskinderen hebt.
Vermijd het kiezen van iemand die te jong is ze worden verward en misschien bang.

Voorbereiden van de bruidskinderen.

Plaats de ouders bij het gangpad, in de buurt zodat ze hen kunnen zien wanneer ze door het gangpad lopen voor en tijdens de ceremonie zelf. Zorg dat ze voor de ceremonie naar het toilet zijn geweest.
Wees niet te zenuwachtig dat ze een fout maken.
B.v. als ze al de bloemetjes ineens in het gangpad dumpen, snel beginnen te lopen of zelfs beginnen te huilen,
de gasten zullen dit alleen maar leuk en schatiig vinden.

Bedanken van de bruidskinderen?

Tijdens de toespraken kun je de bruidskinderen bedanken voor hun hulp. Ze zullen dit erg leuk vinden en voelen zich hierdoor erg belangrijk. Natuurlijk hoort hierbij ook een leuk cadeau, zoals een knuffelbeest of een andere blijvende herinnering aan die mooie dag dat ze bruidskind mochten zijn.

Handgemaakte bloesem haarbanden voor de bruidsmeisjes

Voor dit project, moet je bloemen en bladeren aan draad stengels kopen, en een eenvoudige metalen haarband, dun lint, en sterke stof lijm. Hoofdband Hoe te maken
1. Zet een uiteinde van het lint aan een uiteinde van hoofdband met stoflijm, daarna stevig omwikkelen over de hele stalen haarband, vastzetten met lijm aan de andere zijde.

2. Leg bloem en blad draden tegen een kant van de haarband, bind af met lint, en lijm vast op zijn plaats.Zo heb je in enkele minuten een mooie haarversiering voor de bruidsmeisjes.

Haarband bruidsmeisjesZelf een haarband maken