Huwelijksbedankjes

Wel of geen huwelijksbedankje?

Waar of niet waar, de beste huwelijksbedankjes zijn die welke van tevoren zijn gepland. True! Het is gebruikelijk om huwelijksbedankjes te geven bij bruiloften, gasten vieren en ondersteunen je op de grootste dag van je leven. Het is dus passend om een blijk van waardering te geven op jullie bruiloft. Maar wil je geen bedankje geven ook prima, ieder bruidspaar denkt er anders over. Maar wist je dat sommige paartjes eenvoudige fouten maken, waardoor deze charmante geschenken kunnen worden gemist of helemaal aan tafel worden gelaten? We delen enkele fouten met betrekking tot de bedankjes, menig keer komt het in een Facebook groep weer tot discussie, wat geef ik als bedankje, of geef ik wel een bedankje?Vermijd deze veel voorkomende fouten bij het maken van een bedankje

Bedankjes kunnen prijzig zijn, vooral als je een grote gastenlijst hebt. Word echter niet het slachtoffer van het kopen van een goedkoop bedankje om iets te hebben. Een goedkope prul die gasten nooit zullen gebruiken, behouden of onthouden, is geen cent waard. Maak in plaats daarvan iets dat goedkoop is , maar toch oprecht zoals als een partij koekjes. Of iets van andere geweldige eetbare ideeën . Plaats een traktatie in een bruine papieren zak met een decoratieve stempel. Gemakkelijk? Ja. Beter en goedkoper dan in de winkel gekocht? Zeker weten.

Maak een mooi etiket

Gebrek aan betekenis

Zelfs het eenvoudigste bedankje kan iets betekenen. Gebruik je kadootje om je gasten iets te vertellen over jullie unieke verhaal. Stel je voor dat je in een koffie shop op de universiteit bent samengekomen en je favoriete mokka mengsel hebt verlijmd. Een bedankje wat je misschien wilt geven, is een zakje met kleine gevulde koffiebonen. Dit bedankje is niet zomaar een zak koffie: het is een zoet gevoel en een ode aan je verhaal.

Slecht verpakt

Het eenvoudigste bedankje kan binnen een mum van tijd met een goede verpakking worden gemaakt. Evenzo kan een meer uitgebreide zijn glans verliezen door slechte verpakking of helemaal niets. Als je een geeft wat in de winkel is gekocht, kun je er een eigen draai aan geven door een beetje handgemaakte charme toe te voegen. Scheur die individuele plastic verpakking af, scheur de generieke ’thank you’-tag weg en voeg je eigen lint, bruiloftslabel of label toe om er je eigen draai aan te geven. Overweeg bijvoorbeeld een handgemaakte zoals deze , die een leuke stempel kan bevatten die in je decor past… of voeg een leuk schoolbordetiket toe…. of zelfs een persoonlijke stempel.

Stempel

DIY bedankjes

Oké, Pinterest verslaafden: zoals ik, voor de slimme doe het zelf ideeën en trendy bedankjes die je vastbesloten wilt maken als bedankje toch? Maar de waarheid is dat tenzij iemand een door het doe-het-zelf aangedreven team van toegewijde hobbyisten heeft, die de hele dag door meer dan honderd bedankjes kan bedenken, je de voorkeur wilt geven aan DIY tot een minimum te beperken. Zoek er een die gemakkelijk ruim van te voren te maken is, betaalbaar , de benodigdheden makkelijk te verkrijgen zijn, plezier hebben voor iedereen, vooral de bruid. Ik heb horrorverhalen gehoord over bruiden die voor de grote dag taarten stonden te bakken omdat het op die dag een goed idee was. Houd je gezond verstand erbij en selecteer je DIY op een verstandige manier. Koop gewoon een te gek bedankdoosje, en vul het met snoep, zo heb je een prachtig bedankje voor een paar euro.

Kijk eens naar leuke voorbeelden voor huwelijksbedankjes

Het verwarrende bedankje

Dit is een van mijn favorieten omdat het gemakkelijk kan gebeuren zonder dat je het je realiseert … laat gasten niet raden wat het bedankje is. Als je bijvoorbeeld een pot met salsa geeft, voeg dan een label met de ingrediënten (met name voor allergieën) toe, samen met de aanwijzingen voor het maken van de salsa. Zorg ervoor dat de pot goed is verzegeld en bewaard en bewaar op een koele, droge plaats tot de huwelijksdag. Evenzo, als je een geschenk geeft wat eetbaar is, voeg dan een etiket toe. Je zou verbaasd zijn hoeveel gasten naar de potjes kijken met een verbaasde blik omdat ze niet zeker weten wat erin zit, ze weten niet zeker wanneer ze het moeten eten (voor? Na? Nemen ze het mee?)

bedankjes

De beperkte bevoorrading

Soms kan een gast onverwacht verschijnen als hij of zij nooit een RSVP heeft ingestuurd. Of, Tante Annie wil een extra bedankje mee naar huis nemen om aan haar vrienden te laten zien op de bingo. Je bedankjes aantal vooraf precies plannen is onverstandig, verwacht dat een paar gasten misschien een paar extra bedankjes willen nemen voor het geval dat. Dus, voeg er een paar extra toe, (en vergeet er niet een voor jou en je bruidegom, je zou verbaasd zijn hoeveel koppels zichzelf overslaan of vergeten om er een te pakken als aandenken).

Zorg ervoor dat gasten weten dat ze een bedankje mee naar huis mogen nemen. Anders heb je 100 bedankjes over na het feest. EN zullen de gasten het helemaal missen dat je ze een bedankje hebt aangeboden. Een manier om dit te voorkomen is met een bord duidelijk aan de tafel geplaatst met instructies voor de gasten. Of laat de ceremoniemeester de gasten toespreken, dat ze na afloop een bedankje mee naar huis mogen nemen.