Vintage trouwpak

Vaak kijk ik naar allerlei vintage bruidegoms, maar kom weinig de echte stijl uit de jaren 20, 30 tegen.
De jaren 20 en 30 tijd, de jazztijd, Charleston tijd met een strak Italiaanse snit, overdreven lakschoenen met de meest mooie prints.
En zeker wie vaak de film van Al capone heeft gezien, weet hoe strak deze mannen in het pak zitten, en zeker de welbekende Amerikaanse hoed mag dan niet ontbreken.
Vintage voor de man is niet echt bretels en ruiten broeken, zo werd er vroeger niet getrouwd!! Natuurlijk kan je wel die stijl aanhouden, dus meer Engelse stijl van ruitjes, strikjes, en een pet, maar dit was meer een stijl voor de gewone kleding.

Vintage jaren 40 en 50

Ga je verder naar de jaren 40 en 50 zijn het toch zeker de rokkostuums, en weer de hoeden, maar niemand trouwde met een ruiten pet !!!!!
Wel waren er ook gewone maatkostuums. Zeker in Amerika werd het pak mede beïnvloed door de zwarte bevolking, die toch meer in de strakke pakken en lakschoenen gingen.

Vintage jaren 60

Meer naar de jaren 60 zag je in de trouwbranche de normale maatpakken, maar nog steeds droegen veel heren nog de welbekende rokjas. Eind jaren 60 kwam het normale kostuum pas echt, en zagen we de bruidegom meer in een normaal kostuum. wijde broeken en jassen. Of voor de modebewuste gom, een Italiaans pak.

Dus wie denkt dat een vintagestijl voor de mannen bretels en ruiten broeken zijn heeft het mis, dit is meer een Bohemain stijl, en meer gebruikt in de flower power tijd, maar de bruid droeg dan wel al een petticoat jurk, of een tea lengte trouwjurk.

 

Wil je als bruidegom echt in vintage kostuum zie hier dan de voorbeelden hoe een trouwpak eruit zag in de jaren 20, 30, 40, 50 en 60’s.

Vintage trouwpak jaren 60

Typisch eind jaren 50 begin jaren 60 stijl

Vintage jaren 50

Vintage stijl jaren 30

Vintage jaren 40

Vintage stijl jaren 50

Vintage jaren 60

Vintagestijl jaren 60

Vintage jaren 40

De welbekende Al Capone stijl begin jaren 30.