witte-bruidegom-accessoires

Accessoires voor de bruidegom: Kleur bekennen of maagdelijk wit?

Een huwelijk is niet de tijd om te experimenteren en te pronken met een geel pak of een trendy pak-sokloze-sneakers combinatie. Bij het samenstellen van je outfit dien je jezelf de vraag te stellen of er meer aandacht naar jouw outfit gaat dan naar de jurk van de bruid. Is het antwoord “ja”, dan kun je het beste je outfit opnieuw overwegen voordat je geconfronteerd wordt met een misprijzende bridezilla.

In plaats daarvan moet je trouwkostuum een ingetogen klassiekheid uitstralen, die jou van je beste kant laat zien.

Maagdelijk wit en ivoor

Een prima en veilige keuze voor je huwelijk zijn witte en ivoorwitte accessoires. Wit is een kleur die staat voor maagdelijkheid, een frisse, pure ‘kleur’ die de aandacht niet trekt maar juist jouw mooie pak en verzorgde look benadrukken.

De volgende 3 witte basisstukken laat zich met vrijwel elk kostuum combineren. Een wit hemd, witte stropdas – met eventueel een klassiek werkje als een paisley dessin – en een wit pochet. Combineer met bijvoorbeeld een antraciet pak en grijs hemd of ga voor een donkerblauw pak en dito vest. Tal van veilige combinaties zijn op deze manier te maken.

Wil je verrassend uit de hoek komen? Ga dan volledig in wit, zowel pak, vest, hemd, stropdas als pochet in wit.

Enkele regels voor het combineren van wit en ivoor:

Draag je en ivoorwit overhemd? Vermijd dan een witte stropdas dan wel vlinderdas om vloeken te voorkomen. Een ivoorwitte stropdas of vlinderdas daarentegen is wel een goed idee. Andersom kan wel. Een ivoor das staat prachtig op een wit overhemd. Officieel moet de kleur van het pochet afwijken van de kleur van de stropdas, maar voor wit geldt een uitzondering.

Wil je graag een witte of ivoorwitte stropdas of vlinderdas kopen? Je hebt de keuze uit polyester en zijde. Voor je bruiloft is het aan te raden iets dieper in de buidel te tasten en een zijden variant aan te schaffen vanwege zijn rijke uitstraling en prachtige gloed die hij in het licht geeft. Bij de vlinderdassen heb je de keuze uit een zelfstrikker of een voorgestrikt exemplaar. Beiden zijn een prima keuze, zelfstrikkers geven de nodige nonchalante touch aan je look. Een voorgestrikte strik laat met zijn perfecte uiterlijk niets aan het toeval over.

Kleur bekennen

Eerder gaven we al aan dat je trouwdag niet het moment is om uit de ban te springen met je outfit. Dus voor degene die wat kleur willen toevoegen; doe het rustig en met stijl.

Vaak hebben bruiloften een themakleur, deze kleur kun je op subtiele wijze in je look verwerken. Houdt het dus bij 1 of 2 accessoires in deze uitgesproken kleur. Bijvoorbeeld een zalm-oranje stropdas en bijpassende manchetknopen. Of een turquoise pochet met turquoise corsage.

Je kunt dus prima kiezen voor een opvallende kleur voor je stropdas, maar kies nooit voor een stropdas met meer dan 2 opvallende kleuren. More is less. Met een stijlvolle stropdas in 1 kleur kun je de plank niet mis slaan. Wel is het aan te raden om ofwel voor een glanzende satijn-zijden das te kiezen ofwel voor een ton sur ton dessin dat subtiel verwerkt is in de structuur van zijden stof. Bijvoorbeeld een fijn strependessin, polka dots of een paisley dessin.

Laat je inspireren door de witte outfit voor de bruidegom

 

c