Vintage-bruiloft thema

Een Vintage bruiloft organiseren

We horen overal het woord Vintage, maar hoe creëer je nu een vintage bruiloft. Natuurlijk wil je dan ook helemaal in stijl, en begin je met je trouwkleding. Er zijn vandaag de dag volop ontwerpers die deze stijl in hun collectie hebben, maar je kunt ook Vintage winkels afstropen voor een echte oude vintage trouwjurk, en trouwkostuum. De hoeden en hoofdtooien zijn echt vintage, dus een hoed hoort echt bij je outfit, mede de oude broches, sieraden en bruidsaccessoires.

Wat is Vintage?

Vintage is alles uit de jaren 20, 30, 40, 50 en begin 60. Bekijk foto’s van je grootouders bruiloft. Hierdoor doe je een hoop inspiratie op, en zul je meteen in de sfeer komen. Misschien heeft je oma zelfs nog wat in de kast hangen, een leuke oude broches of sieraden, ofwel haar eigen trouwjurk of hoed.

Vintage trouwvervoer

Het vervoer zijn er volop mogelijkheden, denk aan een oude caddybus maar er zijn tal van oldtimers die verhuurd worden voor bruiloften.

Vintage-trouwvervoer

Trouwkaarten in Vintagestijl.

De stijl van je trouwkaart zet meteen de toon voor je stijl bruiloft.
Als je in de gelegenheid bent om deze zelf te maken, kun je een real vintage trouwkaart maken, door gerecycled papier te gebruiken, en deze te bewerken met oude dingen zoals kant en sieraden. Maar denk ook eens aan een geborduurde trouwkaart!
In de hobbywinkel koop je de leukste bling bling dingen voor een habbekrats.

Vintage-trouwkaarten

De vintage aankleding van de feestzaal

Vraag in de familie of ze nog oude wekflessen, of glazen flessen of potten hebben. Met een beetje jute erom gewikkeld, of kant, heb je al leuke decoraties. Vul deze met margrieten, of andere bloemen uit het seizoen zoals anjers. Maar je kunt ze ook vullen met kruiden, stokjes kaneel, of oude knopen. Leg leuke kanten kleedjes op de tafels, en je creëert hiermee al een echte vintage look.

Vintage-aankleding-bruiloft

De Huwelijksbedankjes

Vroeger werd er een bedankkaartje gestuurd, met vaak een foto van het bruidspaar. En wat is er leuker om dit ook te doen op jullie bruiloft.
Jullie samen in Vintage kleding op de foto, en leuke herinnering voor de gasten. Of neem gewoon een charmant doosje met kant, met amandelbonen.

Vintage-huwelijksbedankjes

Jaren 20 stijl vintage

Met de komende release van The Great Gatsby film, is het geen verrassing dat de 1920 Gatsby koorts ook voor het thema trouwen word gekozen. En wat is er niet om lief te hebben! De parels, de veren, het dansen, de muziek – het is echt allemaal een te gekke sfeer om te creëren., en samen met het combineren van glitter en glamour met vrouwelijke antiquiteiten.

Vintage-bruid-jaren-20

Dus, als je kiest voor de jaren 20 vintage stijl:

Kies voor een trouwjurk met een gedaalde taille, een losse en eenvoudige maar flatterende pasvorm, en veel kant en parels.
Je kunt gewoon niet mis gaan met uitgebreide haaraccessoires, of het nu een gevederd haarsieraad is of een hoofdband, mooie haarjuwelen of verfraaide haar sjaals zijn de beroemde jaren ’20 glam.
De bruidsmake-up met veel eyeliner en rode lippen.
Een oude koperen hoorn grammofoon speler is gewoon een must! Als alternatief geef je DJ een husky en krassend geluids effect aan je afspeellijst om het geluid van de 20s party muziek na te bootsen.
De jaren 1920 was natuurlijk de opkomst van het art deco-tijdperk, zo spelen ronde en scherpe lijnen en hoeken om een beetje drama toe te voegen.
In plaats van het traditionele gastenboek, is het opzetten van een oude typemachine een leuk detail waar gasten hun felicitaties en woorden kunnen uittypen.
Veren zijn een must, vooral in je boeket op de tafels en voor de verdere decoratie.
Fancy, cocktails en champagne zijn een must voor de dames, en zorg ervoor dat er een leuke hoek is voor het opzetten van een kleine sigaar, en een whisky hoek waar de heren kunnen praten.
Door het inhuren van een rookmachine geef je de zaal die gezellige jaren 1920 sfeer.
Versier de zaal met grote zwart-witte glamour shoots van terug in de tijd, en speel met citaten uit de Great Gatsby roman.
Breng kleine accenten van goud aan, door een gevoel van luxe aan de gelegenheid toe te voegen, goudgerande wijnglazen, sierlijke gouden sieraden en een gouden taart decor zijn enkele voorbeelden.
Voor de totale sfeer vraag je de gasten zich te kleden in jaren 20 stijl.

Leuke inspiratie foto voor een vintage bruiloft

Vintage-bruidstaart

De vintage stijl jaren 20

Vintage-grammefoon

Geweldig deze bruid in vintage stijl 20s

Kleuren inspiratie bruiloft

Kleuren thema voor je bruiloft

Blauwe kleuren bruine kleuren gele kleuren grijze kleuren groene kleuren oranje kleuren paarse kleuren Rode kleuren rose kleuren witte kleuren zwarte kleuren 

 

Decoratie inspiratie op kleur

Blauwe decoratie bruiloft Roze decoratie voor bruiloft Gele decoraties voor bruiloft Oranje decoraties voor bruiloft decoraties voor bruiloft paars groene decoraties voor bruiloft rode decoraties voor bruiloft zwart-witte decoraties bruiloft witte decoraties voor bruiloft bruine decoraties voor bruiloft grijze en zilveren decoraties bruiloft