trouwpak voordelen nadelen op maat gemaakt

De voor en nadelen van een trouwpak op maat

Wanneer je op zoek gaat naar een trouwpak kom je gegarandeerd voor de keuze te staan: wil jij een trouwpak op maat laten maken of ga je voor een confectiepak? Een trouwpak op maat laten maken is zeker het overwegen waard. Wij leggen je de voor- en de nadelen uit. 

Voordelen van een trouwpak op maat: 

  • Je kunt zelf bepalen hoe het pak eruit komt te zien 

Bij een trouwpak op maat bepaal jij zelf de stoffen, de binnenvoering, de knopen en de afwerking van het pak. Jij hebt volledig in de hand hoe jouw trouwpak eruit komt te zien en wordt geholpen door de tailor om de beste keuzes te maken. 

  • Altijd de juiste maat en pasvorm 

Je hoeft geen concessies te doen met betrekking tot de maat en pasvorm. Alles wordt volledig opgemeten, je houding wordt bekeken en de juiste pasvorm wordt bepaald. Zo ontstaat er een pak dat comfortabel zit, zonder onnodige plooien. 

  • Een duurzaam resultaat 

Een trouwpak op maat is volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Ook in de maakwijze is het vakmanschap terug te zien. Er wordt bijvoorbeeld een natuurlijk canvas gebruikt in het jasje om het te verstevigen. Het grote voordeel ten opzichte van een geplakt pak (wat je vaak ziet bij confectie) is dat dit niet gaat bobbelen of zijn vorm verliest. Oftewel, je pak gaat veel langer mee. Wil jij het pak na de bruiloft nog vaker dragen? Kies dan zeker voor een pak op maat, hier heb je jarenlang plezier van.

Trouwpak op maat gemaakt

Voordelen nadelen trouwpak op maat gemaakt

Nadelen van een trouwpak op maat : 

  1. Levertijd 

Wanneer je de week voor je huwelijksdag nog een trouwpak op de kop moet tikken, is een trouwpak op maat niet de juiste keuze. Maatwerk heeft een levertijd tussen de zes tot acht weken, dus je hebt er even tijd voor nodig. De langere levertijd heeft natuurlijk te maken met het maatwerk waar je voor kiest. Er vindt hierdoor geen overproductie plaats. De benodigde stof wordt voor jouw pak gesneden en het pak wordt voor jou persoonlijk ontworpen. 

  • De keuze is reuze

Wanneer jij niet erg visueel bent ingesteld en graag direct een pak aan wilt kunnen trekken, is maatwerk wellicht niet de beste keuze. Je moet het pak kiezen vanaf een stofstaaltje en de keuze is enorm. Uiteraard wordt je hierbij altijd ondersteund door een tailor, maar een beetje inlevingsvermogen is geen overbodige luxe. Wil jij nu wel maatwerk en een goed beeld hebben hoe een pak jou staat? Ga dan eerst even langs bij een confectiewinkel om wat dingen aan te trekken. Zo weet je wat voor pakken jou het meeste aanspreken. 

Waarschijnlijk denk je nu, de prijs mist nog onder het rijtje nadelen. Toch is die bewust niet benoemd. Natuurlijk is een trouwpak op maat duurder, dan een geplakt confectiepak gemaakt van een synthetische stof. Wil jij echter bij de kwaliteit van maatwerk in de buurt komen? Dan kom je er al snel achter dat de kosten voor een maatpak niet veel hoger liggen dan bij een hoogwaardig confectiepak. 

Twijfel je na het lezen van de voor- en nadelen nog of je een trouwpak op maat wilt laten aanmeten? Bezoek dan eens een aantal verschillende winkels om jezelf te oriënteren. Zo kun je het verschil ervaren en er achter komen wat voor trouwpak het beste bij jou past.