Trouwpak na de bruiloft

Trouwpak dragen na de bruiloft

Veel bruidsparen beseffen tegenwoordig dat ze niet in een gewoon gehuurd pak of smoking willen gaan voor hun bruiloft. En een toenemend aantal bruidegommen realiseert zich dat ze geen pak willen dragen dat tientallen andere mannen hebben gedragen. In plaats daarvan is er een groeiende trend in de industrie waar slimme koppels ontdekken dat hun bruiloft de perfecte gelegenheid is voor een bruidegom om te investeren in een geweldig uitziend pak, dat na de grote dag gedragen kan worden, misschien voor op kantoor of voor een andere feestelijke of zakelijke aangelegeheid.. Dus, hoe een trouwpak kopen dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook een grote waarde heeft?

Bij het kopen van een trouwpak of smoking dat niet alleen het meest geschikt is voor je bruiloft, maar ook een nauwkeurige weergave van jezelf en je stijl weergeeft. Per slot van rekening dient een trouwpak om je er nog beter uit te laten zien, jij en je bruid moeten alle aandacht krijgen!

  • Bepaal hoe formeel je huwelijk zal zijn.
  • Krijg wat input van je bruid zodat je je pak op  haar jurk kunt afstemmen.
  • Draag je dit pak of smoking op elk moment na de bruiloft?
  • Pas je kostuum aan en maak het uniek voor een speciale dag.

Begrepen? Oké, laten we dan in details treden en je helpen erachter te komen wat je gaat dragen. Trouwens, het is makkelijker dan je denkt om het perfecte pak of smoking te vinden.
Wat voor Gelegenheid

Normaal gesproken is dit de eerste vraag die gesteld word als je aan het winkelen bent voor een nieuw pak: wat is de gelegenheid?
Gelukkig weet je dit al. Het is echter nog steeds de moeite waard om na te denken waar de bruiloft en ceremonie plaats vind. Zo vragen kasteel bruiloften vaak een donkerdere kleur , terwijl lichtere tinten beter zijn voor gelegenheden die op het strand gehouden worden, of een andere locatie zoals een partycentrum, of zelfs in een boerenschuur.
Maar buiten dit zijn kleuren zoals een crème of ivoor helemaal acceptabel, als een knipoog naar het warmere weer.

Niveau van formaliteit

Zoals je misschien verwacht, zal een zeer formele bruiloft waarschijnlijk in een zwart of donkerblauw pak zijn, maar hoe zit het met een meer casual huwelijk? Of ergens tussen de twee uitersten?

Laten we een paar voorbeelden bespreken.

Laten we als voorbeeld een strandbruiloft bekijken. Dit betekent waarschijnlijk dat een gemengd linnen of linnen / wolmengsel geschikt is. Of, misschien een pak van 100% katoen. Het weer zal misschien warm worden, dus je stof zal goed moeten ademen, en je schoenen zullen waarschijnlijk relatief casual zijn, omdat je misschien in het zand staat!
En je zult waarschijnlijk ook een kleurtje willen in je accessoires, om naar het strandthema te verwijzen. Je draagt dus geen zwart of donkerblauw pak bij een strand huwelijk.

Maar wat als je ergens tussen een formele, zwarte stropdas en het strand bent?
Je zult in dit geval geen smoking dragen. En misschien overweeg je een locatie buiten. Het kan een met gras begroeide open ruimte zijn, een chique schuur, of gewoon een partycentrum enz.
Dan kun je gewoon een mooi helder blauw, grijze, of bruine tinten dragen,of misschien vindt je de paarse tinten wel mooi, dat Mag!! Kies gewoon een pak wat je mooi vindt, en wat je daana lekker door kan dragen.

Formeel

Aan de ene kant van het spectrum heb je een volledige smoking met een zwarte vlinderdas en misschien (maar zeker niet altijd) een traditioneel wit overhemd en aan de andere kant een donker pak.
Ongeacht, betekent een formele bruiloft dat je ervoor wilt zorgen dat al het andere in je bruiloft op een vergelijkbaar niveau van formaliteit is. Diy blikken potten op de tafels botsen bijvoorbeeld met uw elegante smoking. Dus weet wanner je een formele smoking gaat dragen!!

Wat heeft jouw bruid te zeggen?

Heb je het je aanstaande bruid gevraagd? Ze heeft waarschijnlijk wel een mening!

De individuele stijl van de bruidegom moet overeenkomen met die van de bruid, noch formeler, noch minder formeel dan haar, maar juist in haar stijl. Als de bruidegom bijvoorbeeld een smoking draagt, moet de bruid geen korte jurk dragen, maar een meer formele jurk … De bruidegom kan ervoor kiezen om aan de kleur van de bruid aan te passen, als haar jurk meer champagne is, kan zijn das of pochet ook in die kleur. Het is duidelijk dat ze je niet hoeft te vertellen hoe haar jurk eruit ziet, maar welk type pak het beste bij haar past, zou een goed gesprek zijn.

Veelzijdigheid (voor na de bruiloft)

Dit is een belangrijke overweging. Wanneer denk je dat je het pak na de bruiloft zult dragen? Hopelijk draag je het nu en dan op kantoor. Of misschien voor een chique evenement met je collega’s? Of voor een andere feestelijke aangelegenheid?

Laten we een paar voorbeelden bekijken:

Voor het werk
Oké, laten we zeggen dat je uiteindelijk je (voormalige) trouwpak naar het kantoor zult dragen. Ga dan met een kleur, zoals een houtskool, grijs, bruin . Het zal de meest veelzijdige kleur zijn voor jou doel.
Niet veel mannen hebben grijze pakken en dat helpt je uit elkaar te houden. Marine is een beetje conservatiever, maar je kunt het wel combineren met een subtiele ruit. Maar onthoud, wat je ook kiest, het kan niet te wild en gek zijn, want het zal toch je trouwpak worden!

De pasvorm

Een trouwpak is nog steeds een pak en dat betekent dat pasvorm erg belangrijk is, in feite is dit het eerste wat mensen zal opvallen.
Dus, of je nu een smoking of een donker pak of een heel casual outfit hebt, pasvorm en snit is de sleutel.
Zelfs als je niet besluit om een ​​aangepast pak te kopen, zorg er dan voor dat degene die je helpt weet wat hij / zij aan het doen is, want een goede pasvorm is de beste manier om er op je trouwdag goed uit te zien.

Maatwerk

Als je nu alles hebt door gelezen, dan weet je al zo’n beetje waar je naar op zoek bent.
Maar omdat een trouwpak heel bijzonder is, raden we aan een extra stap te zetten en enkele unieke aanpassingen toe te voegen.

Als je dan toch voor maatwerk kiest, laat op zijn minst je naam gemonogrammeerd aan de binnenkant van je jas zetten. Weet je nog dat je je naam op je jas schreef op de lagere school, zodat de andere kinderen het niet per ongeluk zouden meenemen? Hetzelfde hier!

En iets anders waar je misschien in geïnteresseerd bent, is het toevoegen van je huwelijksdatum in het jasje. Op die manier zul je, wanneer je hem in de toekomst opnieuw draagt, een doordachte herinnering aan je trouwdatum vinden.

Hier kun je een handvol andere aanpassingen selecteren die kunnen matchen met de bruiloft. Misschien wil je de reverssknoopsgaten markeren met een contrastkleur die verwijst naar je algehele trouwkleuren? Of misschien wilt je werkende knoopsgaten in je jas een van de tekenen van een onbetwistbaar op maat gemaakt pak.

Waar je ook voor kiest, maak er je eigen stijl van

Het is jouw huwelijk, en dus zouden niemand anders dan jij en je bruid bovenstaande beslissingen moeten nemen. En als je weet dat je er goed uitziet in een aangepast pak, kun je je aandacht elders op richten, waar het thuishoort.
Denk eraan, als je een maatpak voor je bruiloft laat maken, is er ruim tijd nodig om je pak te laten maken.

Maar zelfs als je je helemaal niet lekker voelt in een pak, en beslist geen pak wil, wat let je! Bespreek het met je bruid, en ga samen voor een goede match. Zie deze foto,  zo kan het ook!

Trouwkleding trouwpak strand