schoenen voor de bruidegom

Trouwschoenen voor de bruidegom

Oké, grooms! Het is tijd om opgestart te worden voor je grote dag. Als je je trouwschoenen nog niet hebt gevonden of twijfelt, volgen hier enkele tips.

Meestal heeft de bruid alle aandacht, maar iedereen kijkt graag naar zichzelf in de spiegel, en vooral als het je trouwdag is, wil je er perfect uitzien. En er zijn verschillende elementen die ervoor zorgen dat een bruidegom er op zijn best uitziet. Deze elementen bestaan ​​uit het pak, shirt, accessoires en natuurlijk de trouwschoenen. De bruidegom heeft niet zo veel opties als de dames met bruidsjurken en accessoires, maar er is genoeg om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste heren trouwschoenen .
De kleur en stijl van het pak

De kleur en het materiaal van het pak van de bruidegom zijn de eerste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de schoenen. Bovendien moeten de schoenen overeenkomen met de stijl van het pak , of dat nu een smoking, een maatpak, of een meer casual outfit is. De typische kleuren voor bruidegom’s trouwschoenen zijn meestal bruin tinten of zwart, maar je kunt ook een vleugje kleur toevoegen door felgekleurde sokken of zelfs gekleurde trouwschoenen te dragen. En zelfs het soort horloge, overhemd of stropdas dat je zult dragen, moet bij de schoenen passen. Daarom is het belangrijk om een ​​paar weken voor de bruiloft een complete look te proberen om er zeker van te zijn dat alles overeenkomt .

Voor de traditionele bruidegom

Als de bruiloft een strenge etiquette volgt, moet de bruidegom formele schoenen dragen in zwart lakleder of zwart leer.

trouwschoenen bruidegom formeel

Blauw trouwpak

Een blauw trouwpak is goed te combineren, denk aan kleuren zoals bruin en cognac. Deze populaire kleuren zijn uitermate geschikt voor onder een marineblauw trouwpak. Onder een blauwkleurig kostuum kun je ook schoenen dragen in de kleur blauw, kies dan voor meer gemengde kleuren met prints.

Bruine trouwschoenen bruidegom
Trouwschoen onder blauw pak

Grijs trouwpak

Lichtgrijze kostuums zijn net zo makkelijk te combineren met zwarte of bruine schoenen. Bij grijze pakken geven zwarte schoenen een meer elegante look. Draag je zwarte schoenen onder een grijs pak, dan kun je dit het best combineren met een wit overhemd. Bruine schoenen maken de outfit wat vlotter. Maar natuurlijk kun je hier ook weer kiezen voor een grijze print schoen.

Schoenen bruidegom

Antraciet pak

Antraciet is een donkergrijze kleur en oogt net wat informeler dan een zwart pak, en wat gekleder dan een grijs kostuum. Als je de aandacht liefst op het antraciete pak wilt houden kun je het beste kiezen voor paar zwarte schoenen. Net als bij een grijs kostuum kun je ook kiezen voor bruine en cognackleurige schoenen. Hierdoor zullen je schoenen meer opvallen.

De tijd van het jaar

Houd bij het kiezen van je trouwschoenen rekening met de tijd van het jaar, het weer en de locatie. Zo zijn glimmende zwarte designer schoenen perfect voor een elegante locatie, terwijl je een meer sportieve stijl kunt kiezen voor een zomer of strandbruiloft. Houd er rekening mee of je in het gras of op een vaste ondergrond zult lopen. Hoewel dit niet zo belangrijk is als voor bruidsschoenen, is het toch goed om er rekening mee te houden.Ga voor comfort

Het belangrijkste is dat de schoenen goed passen, comfortabel zitten. Dit geldt voor je hele bruidegomlook, van het pak dat je kiest tot aan de schoenen waar je de hele dag op zult lopen. Je trouwdag duurt een hele dag, dus kies een paar schoenen waar je comfortabel mee bent, zowel qua stijl als qua comfort. Draag ze een paar weken in huis, om eventuele blaren op je grote dag te voorkomen en zorg ervoor dat je pleisters bij de hand hebt, voor het geval dat.

Een extra boost

Hakken zijn niet alleen voor de bruid. Sommige mannen willen misschien een paar centimeter langer zijn, vooral als de bruid superhoge hakken gaat dragen. Natuurlijk zit er onder iedere schoen wel een klein hakje, maar je kunt ook een platform kopen wat je in je schoenen legt, deze zijn helemaal niet merkbaar of zichtbaar.

Kleuren

Met deze tips speel je op safe, en zit je goed met de combinatie met je trouwpak. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren schoenen en pakken. Denk aan herenschoenen met felle kleuren en opvallende prints. Combineer in ieder geval altijd de riem met je schoenen. Één van de grootste trends op het gebied van schoenen combineren met een pak zijn de sneakers. Zeker als je een casual stijl bruiloft hebt, denk aan een Boho, strand, of festival bruiloft, dan kun je perfect witte sneakers dragen.

Combinatie schoenen met riem

Nu je een beter idee hebt over hoe je de perfecte trouwschoenen kunt vinden, begin je met schoenen shoppen en probeer je een verscheidenheid aan stijlen om de jouwe te vinden.