Speech voor de bruidegom

Wat te vermelden in de toespraak van de bruidegom

Normaal gesproken ingeklemd tussen de speech van de vader van de bruid en de toespraak van de beste man of ceremoniemeester, moet de toespraak van de bruidegom opvallen! Hier zijn de must vermeldingen voor die allerbelangrijkste speech.

De vader van de bruid

Aangezien je toespraak waarschijnlijk op de vader van de bruid volgt , begint je toespraak door te reageren op wat hij in de zijne zei, zelfs als dat een beetje over the top was. Een grappig maar niet overdreven antwoord zal een mooie toon zetten voor de rest van je toespraak.

De familie van de bruid

Nu om de rest van de familie van de bruid te bedanken! Hier kun je al je huwelijksgasten vertellen over hoe ze je hebben geholpen met deze perfecte dag bij elkaar te brengen, maar ook hoe ze je in de familie hebben verwelkomd. Vertel over herinneringen en laat hen weten hoe speciaal je je voelt, en hoe speciaal ze voor jou zijn! Het zal veel voor hen betekenen.

Jouw familie

Je moeder heeft misschien je nieuwe vrouw geholpen met het uitzoeken van die belangrijke jurk, je zussen hebben misschien een paar late nachten gehad om mee te helpen voor de grote dag, en je vader gaf je een goed advies over deze speech; je moet heel wat dank zeggen tegen je eigen familie. Maar dit is je kans om niet alleen te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan in de richting van de bruiloft, het is een tijd om een ​​beetje (maar niet te ) sukkelig te worden. Ze hielpen je naar waar je nu bent, ook bekend als een van de beste dagen van je leven.

De bruidsmeisjes

De bruidsmeisjes van je bruid! Je kunt niet wegkomen zonder deze meisjes te noemen, anders heb je misschien een team met bijpassende roze jurken aan je mouw als de toespraken voorbij zijn. En als je nieuwe vrouw geen toespraak houdt, wil ze je zeker laten weten hoe geweldig ze zijn geweest. Psst … zorg dat je ze ook vertelt hoe mooi ze eruit zien.

De bruidsjonkers

Nu, voor je rechterhand mannen! Mocht je die hebben, maar het word steeds meer een trend dat de bruidegom één of meerdere bruidsjonkers of anders genoemd best men kiest. Omdat het kiezen van je bruidsjonkers waarschijnlijk een van je belangrijkste taken was met betrekking tot de bruiloft (terwijl de bruidsmeisjes kiezen aan de bruid en familie was? Nou, dat is een beetje buiten je macht), er is veel dat je kunt noemen; van waarom je ze hebt gekozen, tot wat deze mannen hebben gedaan om je grote dag soepel te laten verlopen. Maar probeer niet alles uit de kast te halen voor de privé moppen, de gênante of ‘Je moest er zijn’ momenten”, het is waarschijnlijk dat de meeste van je bruiloftsgasten niet daar’ waren, dus het gewoon niet zullen snappen. Maar vergeet niet om met je beste man te overleggen over wat er in zijn toespraak staat, je wilt niet dat hij dingen herhaalt die je in de jouwe hebt gezegd, of wel soms?Alle anderen die hebben geholpen

De lijst van iedereen heeft stukjes en beetjes gedaan naar de grote dag kan eindeloos zijn, maar geef de belangrijkste helpers een schreeuw! Misschien over de bakvaardigheden van een goede vriend voor je bruidstaart, of misschien is je familielid een enthousiaste kledingmaker? Grote functies als die verdienen het om gewaardeerd te worden, en als je echt geen tijd hebt om de lijst met alle helpers te doorlopen, zal een schreeuw uit naar het vage ‘iedereen die heeft geholpen’ goed zijn, maar vergeet niet om bedankt te zeggen als je ze ziet.

Uw gasten

Hoewel ze misschien niet hebben bijgedragen aan het huwelijksplanningsproces, verdienen uw bruiloftsgasten een beetje waardering. Niet alleen zijn zij de mensen in jouw leven die de moeite waard zijn om je grote dag te vieren, ze hebben er moeite voor gedaan om daar te zijn. Sommigen zullen een lange reis hebben gemaakt, de meesten hebben een nieuwe outfit gekocht en bijna iedereen heeft een geschenk voor jullie.

De bruid

Duidelijk. Een toast op de bruid in je trouwrede is behoorlijk cruciaal, maar we weten zeker dat je dat al wist. Hier praat je over de moeite die ze doet, hoe goed ze het heeft gedaan, hoe mooi ze eruit ziet en, natuurlijk, hoe blij je bent om met haar te trouwen. Maar zo eenvoudig is het niet! We brengen de woorden niet in je mond, verfraai het met een vleugje nostalgie en sentimentaliteit. Praten over de ‘kleine dingen’ over de bruid zal het extra speciaal maken, voor haar en de gasten.