Trends in trouwen

Wat zijn de nieuwe trends?

Echte trends zijn er niet in het modebeeld. De ontwerpers doen wel erg hun best, maar de bruidsjurk blijft over het algemeen romantisch en wit. Maar er worden wel aparte stoffen en bijzondere belijningen gebruikt. De klassieke en romantische jurken zullen altijd blijven. Zelfs de bruidssluier en hoed. In Amerika is het heel gewoon om bridemaids te hebben, deze hype komt nu ook in Nederland. Gekleurde bruidsjurken zijn op dit moment een beetje uit, de bruidsjurken zijn vooral wit en off white. Durf wel je bruidsboeket in een mooie felle kleur te maken. Kies bijvoorbeeld voor groene hortensia’s met oranje rozen of als tegendeel juist met zacht roze. Maar de betere keuze is vooral waar je jezelf prettig bij voelt.

Trends voor de bruidegom

Deze wil ook uitblinken tegenover zij bruid, het traditionele trouwpak lijkt voorgoed voorbij en oubollig te zijn. Dit heeft te maken met de nieuwe trends van buitenaf, en door invloeden van de trendy generatie mannen. Vooral de Italiaanse mode beïnvloeden de trends in Mannenmode. Bij de nieuwe trouwmode voor heren mag je alle kleuren gebruiken zolang het maar bij elkaar past. De stof is van glanzende of half glanzende materialen, en in de winter van grijs tot zwart. In de zomer crème wit of soms wit, maar hier geld ook weer, past het bij jouw stijl, en voel jij je er goed bij.
Voor de Bruidegom geldt dat de pakken steeds meer gelijnd zijn. Grote wijde broeken en schoudervullingen worden niet meer gebruikt. Voor zowel de bruid als bruidegom, alle kleuren kan en mag, zolang het maar bij elkaar past.

Handig om te weten

Erg handig is om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen in de mode branche voor wat betreft je bruidskleding.
Let wel op dat als je in de zomer trouwt je lichtere kleuren mag gebruiken dan in de winter. De vormgeving is ook van belang tijdens dit seizoen van bijvoorbeeld. meer luchtig open bij warm weer, en warm gesloten kledij in de winter maanden.

Inspirerend tips

Wil je daar alles over weten, doe bijvoorbeeld inspiratie op bij bruidsmodeshows om je te oriënteren over de nieuwste trends, zo kun je op de catwalk zien hoe jouw favoriete trouwjurk eruit ziet. Laat je ook goed informeren over wat de betere trouwzaken hebben. Zo ben jij van de beste informatie voorzien. Doordat je goed oriëntatie werkhebt verricht weet je exact wat er ongeveer in de bruidsmode winkel hangt. Met deze gewonnen informatie kan jij je weg volgen om jouw favoriete kledingstuk stuk te vinden.

Eco-bruiloft

Milieu bewust trouwen ! de trends doen dit jaar ook mee aan milieu bewust zijn, de opzienbarende “Eco Wedding” uit de USA, is in aantocht. Daar wordt bijvoorbeeld vegetarische eten geserveerd, of er worden eigen geplante bloemen op de bruiloft gebruikt. Er wordt papier gerecycled voor de trouwkaarten en uitnodigingen. Er zijn bruidsparen die daar erg ver in gaan en ook hun trouwkleding in Eco stoffen willen. Van de Eco bedankjes, tot zo weinig mogelijk licht in de feestzaal, want dat doe je natuurlijk met veel kaarslicht, en niet met elektriciteit. Ook het trouwvervoer kan worden vervangen door een Riksja, of is het stadhuis vlakbij, dan gaat de hele stoet te voet. En zo kunnen stelletjes als ze gaan trouwen doelbewust kiezen voor hun lifestyle. Lees meer over de eco bruiloft! Je kan ook gaan voor Eco-chic Natuurlijk hoort hier een eco trouwjurk bij lees meer…

De trends in bruiloft thema’s

Er zijn meer trends bij het plannen van een bruiloft waar je rekening mee kunt houden als je tenminste mee wilt doen. Deze onderwerpen zijn op dit moment in, neem eens een kijkje op deze trouwsite bij bruiloft-inspiratie over trends en stijlen. Wat kun je hier allemaal vinden voor wat betreft de nieuwste kleur en stijl? Bijvoorbeeld een leuke tip, combineer jouw witte bruidsjurk met een paar fel gekleurde schoenen, of met zwarte of paarse accessoires in combinatie met het trouwpak van je partner. Bij deze kleuren kan je je decoraties weer aanpassen in de feestlocatie, receptie, of bruiloft-diner. We hebben verschillende leuke voorbeelden staan hoe je leuke kleuren thema’s maakt voor je bruiloft.
En vaak maak je deze met een minimum aan materialen, om zo toch een glamoureuze feestlocatie te krijgen.

Wat kun je bij een thema meer doen

Uiteraard zijn deze onderwerpen van toepassing als je dat zelf graag wilt. Ga dan aan de slag met het door jou bedachte thema. Om te beginnen, wordt het een zomer of winter bruiloft? Bij een Winterse sfeer kun je verschillende materialen gebruiken. O.a. houten hutjes, dennenbomen met sneeuw effect, lantaarns, noem het maar op, dit kun je allemaal huren. Je kleding kun je ook aanpassen, b.v. een mooie romantisch witte jurk met en chique stola en wit bontmuts voor de bruid. Zorg ook dat de bruidskinderen als je deze hebt in de zelfde stijl zijn. De trouwauto kun je vervangen door een slee of koets. Wat betreft de zomer, is het wat makkelijker, de kleding en de decoratie zijn wat vlotter, er worden meer felle kleuren gebruikt, en bloemen zijn er in dit seizoen in overvloed. Je kan  ook een beach thema gebruiken in je decoratie, of trouwen op het strand. Alle deze trends zijn mogelijk mits je er de tijd en het budget voor hebt.

kleur combinatie

Levendig en kleurrijk kleur is dit jaar de nieuwste hype, bijvoorbeeld van paars, oranje tot zacht groen, maar ook de combinatie van veel wit met een tikkeltje zwart, kortom alles is mogelijk als je maar durft te combineren.