Welke maand trouwen

Welke maanden zijn populair om te trouwen?

Duidelijk is te zien dat de herfst en de winter minder populair zijn om in te trouwen dan in de lente en de zomermaanden.
Hierbij is vooral mei, juni en september erg populair bij de bruidsparen. Houd er rekening mee dat deze maanden ook vaak het duurste zijn zo is het net als met vakanties, in het hoogseizoen is het duurder.
Nu de populairste trouwmaanden in volgorde,1.september, 2.juni, 3.mei, 4.augustus, 5.juli. 6.april, 7.maart en december, 8.oktober, 9. november,10. februari 11. januari
De meeste stellen kiezen het liefste een vrijdag, omdat de meeste gasten zaterdags vrij zijn.Populaire trouwdatums

Steeds zijn er populaire datums om te trouwen, denk hierbij aan 09-09-2019, 19-01-2019, 19-04-2019, 19-9-2019 en 20-02-2020 enzovoort, maar de meest populaire dag is Valentijnsdag! Maar ook de vrije dagen voor een feestdag de donderdag voor Goede Vrijdag en de dag voor Hemelvaart.

Populaire trouwdatums in 2020

20-02-2020 / 2-2-2020 / 06-06-2020 / 07-07-2020 / 09-09-2020 / 10-10-2020, maar ook op alle dagen die beginnen met 20 zullen populair zijn. 20-05-20 enz.

Trouwen op welke dag datum kiezen?

Het is lastig om aan te geven welke datum vast te stellen, samen beslissen is de beste oplossing. Bedenk eerst welk seizoen jullie willen kiezen. Wil je een winter bruiloft met de charme van kou en sneeuw, gezelligheid en charmes. Of ga je voor de lente bruiloft met zijn zachte temperatuur, en de sfeer van paaseitjes en tulpen. Leuk is om jullie bruiloftsstijl aan te passen aan het seizoen. De zomer is daar tegenover de duurste trouwmaand van het jaar en het meest populair bij stelletjes.. In de zomer kun je genieten van lange en zonnige dagen en de warme zwoele nachten. Bij uitstek ook zeer geschikt voor een mooie trouwreportage. Houd wel rekening met het vakantie seizoen van je bruiloftsgasten. Bekijk daarom goed op welke datums je beter niet kan trouwen.Welke dag is het beste om te trouwen

Alhoewel er het meeste getrouwd word op een vrijdag, is dit niet de beste dag. Wil je weten welke dag het beste is om te trouwen?

welke-maand-trouwen

Overzicht, in welke maanden het minst/meest wordt getrouwd in procenten:

•Januari 0,9 %
•Februari 1,8 %
•Maart 2,7 %
•April 5,5 %
•Mei 17,5 %
•Juni 18,5 %
•Juli 9,2 %
•Augustus 12,0 %
•September 26,8 %
•Oktober 1,8 %
•November 1,8 %
•December 2,7 %

Trouwdag datum

Trouwdatum op datum van ontmoeting
Trouwen met kerst
Trouwen met oud en nieuw
Trouwen op Valentijnsdag
Belangrijke voetbal data 2018
Het EK 2020 begint op 12 juni 2020 en de finale is op 12 juli 2020. Wil je trouwen in 2020? Houd dan rekening met de de Nederlandse wedstrijden die plaatsvinden.

Besparen op je trouwbudget

Tot slot wil je besparen op je budget? Kies dan een minder populaire trouwmaand, een doordeweekse dag is ook een minder voor de hand liggend, maar je kunt wel veel geld besparen op deze doordeweekse dagen.

Trouwen in Januari

Een winterbruid is net zo mooi als een zomerbruid. De charme van de kou en sneeuw geven aan je trouwreportage een mooi effect, en zeker als daar nog een zonnestraaltje bij komt. Toch zul je als winterbruid er wel rekening mee moeten houden dat het erg koud kan zijn, en als je een fotoreportage buiten maakt, een warme jas goed van pas kan komen. Zorg er ook voor dat je een mooie stola of jasje hebt wat goed bij je trouwjurk past, voor als je het gemeentehuis in en uit gaat. Voordeel is weer dat je gasten de hele avond gezellig binnen blijven, vaak komt het voor dat als je in de zomermaanden je feest hebt, en het erg warm is, de helft van je gasten buiten zit.

Februari

Voor februari geld eigenlijk hetzelfde als Januari. Maar waarom kiezen vele bruidsparen toch altijd voor die bekende maanden. Terwijl het in de wintermaanden binnen toch erg knusjes is. En trouwen op 14 februari op Valentijnsdag is wel super romantisch.

Maart

Het wordt al een beetje Lente, vaak is maart een hele mooie maand, en laat de zon zich al vaak zien. Erg leuk om een lente thema aan je bruiloft geven.

April

April doet wat hij wil. Een mooie maand om te trouwen. Grasmaand paasmaand eiermaand. Al kan het ook warm worden in april, maar dat is uitzonderlijk. Het voordeel van trouwen in april is dat je vaak een aangename temperatuur hebt, maar nog niet de hele dag loopt te zweten.

Mei

Meiklokjes in je bruidsboeket!! Ook verse rozenblaadjes haal je makkelijk uit je eigen tuin, of van familie, er staan nu heerlijk geurende rozen in de tuin. Een mooie kleur is groen en oranje durf hiervoor te kiezen. Begin al met je uitnodigingen in de kleuren groen oranje. Laat de kleuren ook weer terugkomen in je bruidsboeket, en sieraden. De bruidegom een groen met oranje stropdas, en eventueel de bruidskinderen in groen of oranje. Het diner begint met een groene cocktail, het voorgerecht een gerecht waar een mooie oranje meloen in is verwerkt, het hoofdgerecht met groene asperges oranje worteltjes. Tot slot de bedankjes probeer deze in groen en oranje te maken of kopen. Het zal je gasten echt opvallen, en je zult er zeker complimenten over krijgen.

Juni

De Juni maand is weer in opkomst, een drukke trouwmaand. Vele bruidsparen hopen weer op mooi weer op hun trouwdag, al is dat nog niet zo zeker in de juni maand, vaak is de maand oktober net zo mooi. Maar het lijkt wel een Hype geworden om in de maanden mei juni en augustus te trouwen. Vroeger was de top maand december, maar dat had hele andere redenen (belastingtechnisch).

Juli

Al vaker zag je omdat er binnen niet gerookt mocht worden op een feest,  vele gasten de hele avond buiten stonden. Trouw je nu in de zomermaanden, zullen er beduidend meer gasten de avond buiten doorbrengen. Dus misschien voor de gezelligheid toch maar in december trouwen. Let er wel op dat er veel gasten op vakantie kunnen zijn. Kijk of je partycentrum een airco heeft. De hele dag in een warme broeierige zaal is geen pretje. Wel is het mooi om in deze maand op een buitenlocatie te trouwen en te feesten. Of als je plaatst hebt in je eigen tuin, zet wel een partytent klaar.

Augustus

Augustus nog steeds een drukke vakantiemaand. Mocht je toch in augustus willen trouwen probeer dan de laatste 2 weken, je hebt kans dat er nog veel gasten op vakantie zijn. Maar wel een prachtige maand voor een buiten feest.

September

September is een erg drukke trouwmaand. Iedereen is weer terug van vakantie, de heetste dagen zijn achter de rug. Als je in een drukke maand wil trouwen zorg er dan voor dat je alles ruim van te voren regelt. Partycentrum, muziek, en fotograaf zitten in deze maanden al vaak 1 jaar van te voren vol. Boek daarom je fotograaf muziek en partycentrum ruim van te voren. Ook het gemeentehuis zal snel vol zijn op deze datum.

Oktober

Oktober ’n hele mooie maand. Ook erg leuk als je je aanpast aan de herfsttinten in je bruidsboeket. Foto’s buiten met rood-gele blaadjes zijn het ultieme effect voor je trouwreportage. Het hoeft in oktober nog niet echt koud te zijn, vaak heb je nog temperaturen rond de 18 graden. Zeker geweldig voor een Zondag middag feest buiten.

November

November nog tussen de herfst en de winter, een maand zonder feestdagen. Hoe je het ook bekijkt de trouwmaand maakt weinig uit, waar het om draait is de liefde tussen jullie.Trouwen op het strand zal deze maand minder zijn. Maar het feest zal hetzelfde zijn als in Juni of mei.

December

December de wintermaand en feestmaand. De entourage voor kerst is in volle gang, vaak is het gemeentehuis al versiert, en je partycentrum zal er zeer gezellig en warm uitzien. Ook de gezelligheid rond het diner en feest. Gezellig samen binnen zitten terwijl het buiten koud is, en met een beetje geluk kun je sneeuw verwachten. Of kies je ervoor te trouwen in het buitenland op een tropische eiland.