Trouwambtenaar babs kiezen

Je eigen trouwambtenaar kiezen de Babs

De trouwceremonie is het belangrijkste moment van jullie trouwdag. Maar, hoe moet het eigenlijk? Moet je naar het gemeentehuis? Of mag het ook ergens anders? En hoe zit het met officiële trouwlocaties, trouwambtenaren, Babs en ceremoniesprekers?
De rol van een trouwambtenaar op je bruiloft is vaak kort en krachtig, maar dat is ook de tijd van je ceremonie, dus als je erover nadenkt, zijn ze eigenlijk de belangrijkste persoon, zonder hen heb je helemaal geen huwelijk! Dus kies voor een eigen zelfstandig trouwambtenaar.

Of je nu van plan bent om te trouwen in een bos, in een tuin of in een prachtig kasteel, je moet wat onderzoek doen, zowel praktisch als intuïtief, om te bepalen wie de beste trouwambtenaar voor je ceremonie zal zijn. Je eigen trouwambtenaar of Babs kan veel voordelen hebben.Wat is een trouw of huwelijksceremonie

Om het huwelijk rechtsgeldig te laten zijn, zijn er slechts twee officiële onderdelen: het jawoord en de akte tekenen. Verder kun je de ceremonie inrichten zoals jullie dat willen in overleg met een zelfstandig trouwambtenaar. Je kunt bijvoorbeeld je eigen geloften uitspreken, live muziek laten spelen of een dierbare iets laten zeggen.

Trouwambtenaar aangewezen door de gemeente

In veel gemeenten, heb je al een keuze uit diverse trouwambtenaren waaruit je mag kiezen, maar vaak krijg je die pas te spreken een paar weken voor je bruiloft. Misschien klikt het wel of juist niet, of had je toch andere wensen, dan is het verstandig om ruim vooraf al wat onderzoek te doen, en te kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar de Babs. Namelijk een persoonlijke en intieme trouwceremonie maken kost tijd, aandacht en passie. Dus kies een trouwambtenaar die jullie visie deelt tijdens de huwelijksceremonie. Je wilt immers dat je helemaal vertrouwd bent met je trouwambtenaar en dat jullie drie op één dezelfde lijn zitten. De ceremonie is immers de eerste gebeurtenis van je trouwdag en zet de toon voor de rest van de dag.

Zorg dat hij of zij legitiem is.

Het laatste waar je je zorgen over wilt maken na je huwelijk is de geldigheid van je huwelijk, dus zorg er als eerste voor dat je een beëdigd trouwambtenaar hebt.

Wie mag mij trouwen?

Bij ieder burgerlijk huwelijk moet een ambtenaar van de burgerlijke stand aanwezig zijn. Dat kan iemand zijn van de gemeente waarin jullie trouwen, maar jullie mogen ook zelf een trouwambtenaar aanwijzen. Dat kan bijvoorbeeld een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker zijn, die voor één dag benoemd wordt voor jullie huwelijk in de gemeente waarin jullie trouwen.

Burgerlijk Huwelijk

Wil je graag in je eigen gemeente trouwen maar met een door jou zelf uitgekozen trouwambtenaar?
Dan moet het huwelijk plaatsvinden op de door de gemeente aangewezen plekken, of je vraagt een vergunning om deze voor één dag als trouwlocatie aan te stellen
Kiezen jullie er voor om een zelfstandig trouwambtenaar oftewel BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) in te huren, dan kan deze zich bij de meeste gemeenten voor één dag laten beëdigen bij de rechtbank in de gemeente waar getrouwd wordt.

Ceremonieel Huwelijk

Droom je er van je trouwceremonie te geven in een bos, je eigen tuin, je favoriete cafe, of landhuis?
Of wil je trouwen op een zondag of misschien wel midden in de nacht?
Bij een ceremonieel huwelijk kun je doen wat je wilt, waar je maar wilt. Om het huwelijk wettig te maken, kun je op een voordelig tijdstip even langs de gemeente gaan met je getuigen om je officiële jawoord te geven.
Dit is erg handig als je in het Buitenland wil trouwen, zo heb je geen gedoe met papierwerk, en legalisatie ervan.

Buiten tijden van stadhuis trouwen

Wil je graag trouwen buiten de tijden van het stadhuis, misschien wel om middernacht me al je vrienden en familie erbij, of tijdens het bruiloftsfeest als alle gasten gearriveerd zijn. Dit is mogelijk met een zelfstandig trouwambtenaar. Je bepaalt zelf welk uur, waar en wanneer. Er zijn dus genoeg goede redenen om een zelfstandig ambtenaar in te huren.

Maar een Babs inhuren en van te voren gratis trouwen op stadhuis kan veel kosten besparen…
Je tuin of locatie moet worden bekeken en wordt dan trouwlocatie voor één dag…zitten vaak extra kosten aan.
Uiteindelijk draait het om het JA woord en de geloften en het stadhuis is meer een formaliteit.
Voordelen van een niet wettelijke ceremonie: bruidspaar kan trouwen en ja zeggen precies zoals zij dat willen…zonder regels en restricties.

Voeg elementen van personalisatie toe

Een goede trouwambtenaar zal nauw samenwerken met een bruidspaar om een ceremonie te plannen geheel naar jullie wensen. Een goede vriend als éénmalig trouwambtenaar die is aangesteld kan leuk zijn omdat ze je op persoonlijk niveau kennen, maar elke goede trouwambtenaar zal de tijd nemen om je goed te leren kennen. Door iemand te huren met ervaring, betekent dit ook dat hij of zij al weet hoe ze de trouwceremonie met gratie en vertrouwen moet schrijven en afleveren.
De beste en meest memorabele ceremonies zijn geen boterkoek. ze zijn persoonlijk en roepen precies de juiste hoeveelheid emotie op, van tranen tot lachen. Veel huwelijksceremonies omvatten het verhaal van het paar met bedachtzaam commentaar over waarom ze van elkaar houden en hoe goed ze elkaar complimenteren in het leven, en nu, in het huwelijk. Als je trouwambtenaar niet de tijd neemt om te luisteren naar je verhaal, riskeer je een ceremonie die onpersoonlijk aanvoelt. Deze dag gaat helemaal over jullie als een paar, en dat zou vanaf het begin moeten beginnen met je ceremonie.

Een gelofte schrijven

Als je niet zeker weet hoe je een geloften moet schrijven, kan een ervaren trouwambtenaar je daar enorm bij helpen, en advies geven. Lezingen kunnen een van de moeilijkste dingen zijn om te kiezen als ze geen directe verbinding hebben met het bruidspaar. Je trouwambtenaar kan onnodige lezingen afkappen om het tijdsbestek te verkorten, of op zijn minst advies bieden over welk type lezingen er mogelijk wel passen.

Met de juiste persoon om je ceremonie te leiden, zal jullie huwelijk een vlekkeloze start zijn. Wil je zelf kiezen wie jullie op welke manier trouwt en wil je verzekerd zijn van kwaliteit? Dan is de zelfstandige trouwambtenaar een zeer goede keuze.