Huwelijkscadeau

Wat vraag je als huwelijkscadeau?

Voor gasten is het vaak een uitdaging om een origineel en leuk huwelijkscadeau uit te zoeken, waardoor het vaak bij een envelopje blijft. Door zelf een cadeaulijst op te stellen, maak je het je gasten gemakkelijk en ontvang jij leuke cadeaus als blijvende herinnering aan jullie fantastische dag. Inspiratie nodig? Dit zijn drie leuke huwelijkscadeaus om te vragen.

Een bijdrage aan een ervaring

Geld geven lijkt geen specifiek doel te hebben, waardoor dit niet zo’n leuk cadeau is om te geven. Het is leuker als je hier een ervaring aan hangt. Geef bijvoorbeeld aan dat jullie geld vragen voor een overnachting in een luxe suite tijdens de huwelijksreis, of voor een gezellig avondje uit of een lekker diner. Maak het persoonlijk zodat zowel jij als je gasten een blijvende herinnering aan de financiële gift kunnen hangen. Een huwelijksreis kan veel geld kosten, dus een kleine bijdrage is zeer gewenst. Zet bijvoorbeeld een aantal potjes neer op de cadeautafel met daarop labels als ‘leren surfen’, ‘jungle-excursie’ of ‘dagje wellness’. Zo kun je jouw creativiteit de vrije loop laten en de foto’s achteraf delen met je gasten om ze te bedanken.

Accessoires voor jullie woning

Misschien wonen jullie al langere tijd samen of zijn jullie van plan om na de bruiloft een ander huis te huren of te kopen. Na de bruiloft gaan jullie ‘echt’ samen door het leven, dus het is leuk om in je interieur een paar leuke reminders te hebben aan jullie grote dag. Wat dacht je van leuke kussentjes op de bank, een bijzonder schilderij of een mooie vaas? Dit zijn blijvende cadeaus waar je nog jarenlang met een glimlach op je gezicht van kunt genieten. Ook bij deze cadeaus kun je van mensen een bijdrage vragen, als het anders wel heel veel gevraagd is. Bijvoorbeeld als jullie dolgraag een nieuwe flatscreen willen. Houd het wel bij accessoires. Een abonnement is nogal onpersoonlijk en kan je beter zelf checken door internet en tv vergelijken.

Cadeaumand

Hebben jullie een gezamenlijke hobby? Misschien houden jullie allebei erg van koken, of drinken jullie graag een wijntje? Een cadeaumand is erg leuk om te ontvangen. Deze kan een thema hebben dat je zelf hebt verzonnen, maar je kunt je ook laten verrassen door je gasten. De cadeaumand kan bijvoorbeeld gevuld worden met een lekkere champagne en bijpassende glazen, een verwenpakket voor in bad of heerlijke ingrediënten van de traiteur. Dit soort luxe items koop je niet iedere dag voor jezelf, waardoor het extra leuk is om te ontvangen. Iedere keer dat je een item uit de cadeaumand pakt, voelt het alsof je jarig bent en denken jullie weer even terug aan jullie mooiste trouwdag.