Tradities bruiloft

10 trouwtradities die je absoluut niet hoeft te volgen

Je grote dag gaat helemaal over de “I do’s”, maar er zullen waarschijnlijk een paar “I don’ts” zijn als het gaat om trouwtradities je niet wenst te volgen.
Trouwdag tradities bestaan al honderden jaren, maar voel je zeker niet onder druk gezet om al die tradities op je trouwdag te volgen. Als je je trouwplannen bekijkt en iets lijkt niet op zijn plaats te vallen, aarzel dan niet om het te dumpen. Dit is jullie grote dag, dus alles moet volgens jullie plannen verlopen, niet van iemand anders.Hier zijn enkele trouwdag tradities die je echt niet hoeft te volgen.

Tradities trouwen

Wachten tot de ceremonie voor een eerste blik.

Eerste looks kunnen nog emotioneler zijn voordat jij en je aanstaande voor een menigte staan ​​tijdens jullie ceremonie. Als het goed voelt, sluip dan weg naar een rustige locatie en maak een eerste fotoshoot wanneer je elkaar voor het eerst ziet. Dit geeft je de kans om echt in elkaars schoonheid te koesteren.Een ‘bruidskant’ en ‘bruidegomskant’ tijdens de ceremonie

Tenzij je je strikt aan de traditie wil houden, hoef je je gasten niet te scheiden. Het volgen van deze traditie en het kiezen van partijen kan vooral moeilijk zijn voor vrienden die even sterke relaties hebben met beide leden van het gelukkige paar dus laat ze niet kiezen. Bovendien, door hen niet te vragen om een ​​partij te kiezen, zul je ze vanaf het begin mengen en vermengen .

Bruidsmeisjes en grooms

Gelijkmatige verhouding tussen bruidsmeisjes en groomsmen

Dat klopt! Je kanten hoeven niet perfect op elkaar afgestemd te zijn op je grote dag. Nee, het ziet er op foto’s niet gek uit als je aanstaande wordt vergezeld door vier vrienden en jij hebt er maar twee aan je zijde. Die plekken moeten worden gereserveerd voor echte vrienden, dus voel je niet onder druk gezet om toe te voegen of af te trekken alleen maar om het aantal overeen te katen komen. Hé, jij kunt er zelfs nul hebben, als dat jouw stijl is.

Draag iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws

Deze trouwdagtraditie komt uit de jaren 1800, dus eerlijk gezegd is het een beetje gedateerd. Als je idee van het perfecte bruidsensemble een stralende roze jurk is uit de nieuwste collecties volg je hart. Je hebt niet iets ouds nodig, iets geleend of iets blauws om je te transformeren tot de mooiste bruid aller tijden.

Gangpad

Weggegeven worden

De meeste bruiden worden door het gangpad geleid door een familielid of goede vriend, maar niet iedereen gaat voor die weg. Als je een onafhankelijke meid bent, wil je misschien niemand aan je zijde terwijl je je weg naar het altaar begeeft. Als dit het geval is maak dan van het gangpas jou catwalk.

Schrijf je eigen geloften

Nee, we geven je niet het groene licht om de geloften van iemand anders volledig over te nemen, maar je hoeft je eigen huwelijksgeloften niet van begin tot eind te schrijven. In feite zijn er tal van voorbeelden die ervoor zorgen dat het schrijven van je eigen gelofte een makkie is. Niet iedereen is geboren met de gave van welsprekendheid, dus voel je ook niet slecht om het te doen – je aanstaande weet waarschijnlijk toch al dat je geen moderne Shakespeare bent.

Schoenen vervangen

Blijf bij één outfit

Variatie is het kruid van het leven. Als een trouwjurk of smoking gewoon niet jouw ding is, voel je vrij om dingen te wisselen tussen de ceremonie en feest. Tip: je wilt waarschijnlijk ook je hoge hakken inruilen voor een paar comfortabele dansschoenen, en trouwens, die gigantische balljurk wordt erg zwaar met dansen.

Heb een ontvangstlijn
Hoewel deze traditie in veel trouwetiquette word besproken, zijn ontvangstregels niet verplicht bij elke bruiloft. Natuurlijk, het is een efficiënte manier om gasten te begroeten, maar niet iedereen wil ’n uur in formatie staan.”Tegenwoordig gaat het bruidspaar zelf de gasten af om ze te verwelkomen.

Bruidsboeket tradities

Een bruidsboeket en / of kouseband gooien

Hou je niet van het idee om op een ​​nummer zoals ‘ I’m Too Sexy ‘ je kouseband af te doen, of je bruidsboeket weg te gooien? Dat is prima. Als je de boeket-toss en / of kouseband-toss weglaat, zal je feest er echt niet minder om zijnt . Nog beter, als je het overslaat, kun je het bruidsboeket en kousenband als souvenirs bewaren.

Tradities openingsdans

De eerste dans

Ja, je hebt me gehoord, je hoeft geen eerste dans te hebben . Als jij en je partner geen lied kunnen kiezen, of liever uit de schijnwerpers blijven, hoef je die dansvloer echt niet met een wals te dopen. Het overslaan van deze traditie en je gasten gewoon allemaal vragen als eerste dans, zal iedereen een te gek idee vinden.