het bruiloft personeel

Wie vraag je als bruidspersoneel en hoe

Een trouwdag is een belangrijke rol in je leven, dus het is belangrijk om de juiste mensen aan je zijde te hebben. Wie zou naast je moeten staan ​​op de grootste dag van je leven? Hoe moet je het ze vragen? Hier enkele dingen die je kunt overwegen voordat je je bruidspersoneel kiest.

Denk na voordat je het vraagt.

Als je tijd hebt voordat je het moet vragen, pak het dan. Jij en je man hebben tijd nodig om te plannen. Geef jezelf een uur (of een maand) om na te denken over al je opties.

Wat wil je?

Elke bruid heeft een beeld van hoe haar perfecte dag eruit zal zien. Trek dat beeld naar voren en denk er echt over na wanneer het tijd is om de troepen te verzamelen. Heb je een klein of groot feest voor? Zie je dat het alleen maar familie is, of zijn het vrienden? Heb je al persoonlijke begeleiders of een ceremoniemeester/es? Weet welke rollen je vervult moeten wilt hebben voordat je het vraagt.

Wat wil je man?

Ja, dit is jouw dag. Maar vergeet niet dat je het deelt met de liefde van je leven. Neem een ​​gesprek met je verloofde voordat je het bruidsfeest aan anderen begint voor te stellen of zelfs te vermelden. Zorg ervoor dat jullie twee een soortgelijke foto hebben voor de grote dag, en wees bereid om een ​​paar compromissen te sluiten om ook hem te geven wat hij wil. Bruidsmeiden en groomsmen variëren meestal van 2 tot 12 personen. Verzin een perfect getal waarmee je allebei gelukkig zult zijn.

Denk aan logistiek.

Nodig je veel gasten uit? Dan is een groter aantal VIP’s mogelijk. Als het een kleinere ceremonie is, kunnen 12 mensen naast je er overweldigend uitzien. Een ander belangrijk ding om te overwegen is de grootte van de locatie. Als je je hart op een bepaalde locatie hebt gezet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al je meiden en mannen voldoende ruimte hebben om naast je te staan.

Heb eerlijke verwachtingen.

Iedereen brengt verschillende vaardigheden en persoonlijkheden met zich mee . Bij het kiezen van je mensen, is het belangrijk om over deze dingen na te denken. Zijn ze betrouwbaar, leuk, verantwoordelijk, goed in het kalmeren van je, enthousiast om te helpen en opgewonden over je relatie en toekomst? Als je ja over iedereen kunt zeggen, dan heb je een geweldige groep. Hoe zit het met taken? Niet iedereen is op details gericht of een ‘planner’. Dit zijn vereisten voor een eerste bruidsmeisje of de beste man. Kies voor de meer verantwoordelijke kandidaat, maar zorg ervoor dat het iemand is met wie je in de buurt bent, graag in de buurt bent en weet dat ze op de grote dag alles zullen doen wat je nodig hebt. 

Overweeg andere verantwoordelijkheden

Heb je belangrijke mensen in je leven die je mee wilt nemen in de festiviteiten, maar te weinig ruimte hebt? Wees niet bang! Er zijn andere mogelijkheden voor vrienden om mee te doen. Persoonlijke begeleiders en lezers zijn veel voorkomende alternatieven. Als je echt wilt dat iemand deel uitmaakt van je bruiloft, overweeg dan welke talenten ze hebben. Als je een muzikaal ingestelde vriend hebt, vraag hem om te zingen of een instrument te bespelen. Misschien heb je iemand die een geweldige schrijver is? Vraag dat ze iets voorlezen tijdens je ceremonie. Of je benoemd één van hen als gastheer/vrouw. Er zijn veel leuke manieren om veel dierbaren te betrekken in jullie huwelijksdag.

Accepteer de keuze

Deel uitmaken van het feest is een verplichting. Sommige vrienden hebben misschien niet het geld of de tijd! Bij het vragen, is het belangrijk om vrienden en familie toe te staan ​​je aanbod te weigeren. Het is ook essentieel dat je begrip blijft houden. Ze kennen hun grenzen beter dan jij, dus wees niet te krachtig in je voorstel en hou je kalm als je het antwoord niet hoort waarop je hoopte.

Ondersteunen zij je relatie?

Deze is groot. Denk er eens over na: wil je echt dat er iemand naast je staat die de geloften die je gaat maken niet volledig steunt? Als het antwoord nee is, horen ze daar niet thuis.

Gebruik dit als je bedenkt wie belangrijk voor je is en welke taken zij goed zouden doen.

Getuigen

De getuigen zijn de belangrijkste personen op je bruiloft. Zij zorgen er immers voor dat je huwelijk rechtsgeldig is. Er mogen maximaal 4 getuigen worden gekozen.
Zorg er voor dat het iemand is uit je naaste omgeving, mocht er overhoop een probleem komen, wil je niet op zoek moeten gaan naar wie je getuigen ook weer waren.

Ceremoniemeester

De ceremoniemeester kun je de regisseur van je trouwdag noemen. Hij of zij zorgt ervoor dat in de aanloop naar de bruiloft en op de dag zelf alles vlekkeloos verloopt. Hij is ook het aanspreekpunt voor jullie gasten.

Je beste bruidsmeisje

Wie is zij? Zus, beste vriendin, kamergenoot, nicht, enz. Hoe is ze? Ze is eerlijk, verantwoordelijk en leuk, en heeft de middelen om voor details te zorgen. Ze is altijd loyaal geweest, misschien een van je oudste vriendinnen. Ze is dolenthousiast over jou en heeft al je grootste interesses in gedachten. Wat doet zij? Zij plant het vrijgezellenfeest en alle andere unieke activiteiten die ze in petto heeft. Ze is er om je te helpen kleding te kopen , eerlijke meningen te geven, je te knuffelen als je verdrietig bent en met je te lachen als je gelukkig bent. En je een zakdoek geeft terwijl ze je tranen van vreugde laat huilen tijdens haar ongelooflijke speech.

Beste man

Wie is hij? Broer, beste vriend, neef, enz. Hoe is hij? Hij is een leuke en verantwoordelijke kerel. Iemand waar je altijd blij van wordt. Hij kan goed overweg met de bruid, is fatsoenlijk met woorden en heeft niets dan (gepaste) verhalen en goede dingen te zeggen over jullie twee. Wat doet hij? Hij regelt het vrijgezellenfeest. Hij zal er zijn als je moet luchten als de stress te groot word. Hij beschermt je trouwringen. Hij geeft een aardige, grappige toespraak tijdens de ceremonie.

Bruidsmeisjes

Wie zijn zij? Je beste vriendinnen door dik en dun. Of het nu collega kamergenoten, jeugd speelkameraden, zussen, nichten, zijn? Net als je eerste bruidsmeisje zijn ze je trouwe dames. Ze zijn ondersteunend en leuk, en je weet dat ze niet zullen klagen over de jurken die je kiest . Het zijn mensen die je je leven zonder niet kunt voorstellen. Mensen die je absoluut aan je zijde wilt hebben als je je geloften uitspreekt. Wat doen ze? Geniet van al het plezier met jou. Hulp bij doe-het-zelf-projecten of advies dat je misschien nodig hebt.

bruidsmeisjes

Groomsmen

Wie zijn zij? De beste vrienden van je man. Kamergenoten, teamgenoten, broers, jeugdvrienden, collega’s, neven enz. Hoe zijn ze? Net als de beste man, deze jongens zijn leuk. Ze hebben altijd je man gesteund, en zullen die steun zeker naar de bruiloft brengen. Wat doen ze? Deze jongens hebben een vergelijkbare rol als je ‘meiden’ (ze zijn misschien niet zo goed in DIY en kleding uitzoeken!

groomsmen

Bloemenmeisje / Ringdrager

Wie is zij / hij? Een speciale lieverd van jou of je man. Gewoonlijk leeftijden 3-6. Zorg dat hij / zij iemand is die zich comfortabel voelt tegenover een menigte en de andere leden van de groep. Niemand wil tranen in elke foto! Wat doen ze? Ze ziet er absoluut schattige uit en strooien blaadjes in het gangpad. Hij ziet er keurig uit in zijn kleine pak terwijl hij je ringen draagt. Ze kunnen ook lang genoeg stil blijven staan ​​om een ​​paar kostbare foto’s te maken. Tip: wees voorbereid op een mogelijke huilbui of uitbarsting, en ken de trucs om die speciale kids te kalmeren.

Bloemenmeisjes

Junior bruidsmeisje

Wie is zij? Nog een jong meisje dat heel veel voor jou betekent vaak je eigen dochter, of dochter van je broer of zus. Te oud om je bloemenmeisje te zijn en te jong om ‘meid’ te zijn, ze is meestal 9-14 jaar oud. Wat doen ze? Een junior bruidsmeisje speelt dezelfde rol als je belangrijkste meisjes, maar neemt niet deel aan de activiteiten voor volwassenen. Ze draagt ​​een passende jurk die past bij jouw bruidsjurk. Je kunt haar ook vragen programma’s, boekjes uit te delen of de bodes bij de ceremonie te helpen. Zie gewoon waar ze zich comfortabel bij voelt.

Persoonlijke begeleider/Ceremoniemeester/es

Wie is zij / hij? Een vertrouwd familielid of vriend die op details is gericht en bereid is om jou op wat voor manier dan ook te helpen. Wat doen ze? Ze zijn je rechterhand tijdens je trouwdag. Ze halen koffie, houden je handtas en mobiele telefoon vast en dragen het noodpakket mee. Ze helpen bij de bruidsstoet, dienen als je ceremonie en feest coördinator en zorgen ervoor dat je de hele dag kalm en tevreden blijft.
Het zijn zoveel geweldige manieren om je favorieten te vragen deel uit te maken van je droomdag.Een paar van onze favorieten:

  • Een klein aandenken, zoals een ketting of armband.
  • Een post-voorstel vraag feest!
  • Een gepersonaliseerde fles wijn.
  • Een handgeschreven kaart met je favoriete foto’s.

Er zijn een paar belangrijke dingen om te onthouden. Deze geweldige vrienden van jullie zullen veel tijd, energie en geld aan je uitgeven. Ze verdienen een beetje liefde en waardering, vind je ook niet? Het hoeft geen extravagant cadeau te zijn, maar iets persoonlijks en memorabels dat ze zullen koesteren. Maar als je de vraag stelt, zorg dan dat je plezier hebt en maak je geen zorgen over het proces. Je staat op het punt een geweldige reis met je man te maken en je vrienden zullen helemaal achter je staan!