Aanzoek-huwelijk

Een huwelijksaanzoek is een voorstel tot het aangaan van een huwelijk, deze word gedaan door de ene partner aan de ander. De traditionele huwelijksvorm is het doorgaans de man die een aanzoek doet aan de vrouw.

Hoe vraag jij je geliefde ten huwelijk?

Vertel jouw geliefde waarom je met haar wilt trouwen, en wat jullie verwachtingen zijn voor de toekomst.
Voordat je het voorstel aangaat, je geliefde of je partner ten huwelijk te vragen, (“…, wil je met me trouwen? …”), moet je je natuurlijk goed voorbereiden op het aanzoek en de aankondiging, om dit op een speciale en effectieve manier te doen. Na een periode van samenwonen en voor het plannen van een bruiloft, denk je over je huwelijksaanzoek, het liefste om op een originele wijze aan te kondigen. Om jullie te helpen hebben wij daarvoor in deze rubriek leuke idees en tal van mogelijkheden op een rij gezet. Onder andere, hoe je jouw aanzoek aan de niets vermoedende liefdespartner bekend kan maken. Of liever het aanzoek willen vieren alleen voor jullie samen, met een persoonlijk en uniek tintje, kortom al deze tips vind je hier.

Spectaculaire vorm van aanzoek

Je kunt het niet bedenken of alles kan, van bijvoorbeeld het huren van vliegtuigjes met spandoek en daarop, wil je met me trouwen? Een boodschap geschreven op bloemblaadjes, tot georganiseerde reizen en romantische weekend uitjes, waar het verzoek kan worden uitgesproken. Van belang bij zo’n verzoek is dat je eerst van elkaar moet weten wat de verwachtingen zijn van deze aankondiging, en dat deze gelegenheid ook bij je partner past.

Haar hand vragen?

Je bent natuurlijk benieuwd naar haar reactie en die van de ouders en hoe zij zullen reageren, afwachten dus.
Vergeet bij de voorbereiding niet je aanzoek geheim te houden voor je geliefde en jullie ouders tot de officiële dag.
Over het algemeen vraagt de mannelijk partner uit respect voor haar ouders om toestemming, voor de hand van hun dochter. Dit is tegenwoordig oubollig, maar is een kwestie uit principe, deze zal de band met haar ouders positief beïnvloeden. Trouwens, het komt niet vaak voor dat haar ouders negatief zullen reageren op zo’n belangrijk besluit.

Officieel aanzoek voorstel

Het is de meest voor de hand liggende tip, maar dikwijls ook de meest over het hoofd gezien.
Zoek bijvoorbeeld een speciaal plekje uit waar je haar hand wilt vragen, neem gerust de tijd om het verzoek goed voor te bereiden. Vergeet niet dat jouw geliefde deze aankondiging levenslang niet zal vergeten. Doe het op en leuke en originele manier en wacht niet te lang als je de sfeer hebt opgebouwd. Laat je inspireren! Maak van jouw verhaal iets speciaals en vergeet niet dat jouw uitgangspunt dikwijls ook het beste is.

De geschikte en ongeschikte aanzoek momenten

Vraag haar in geen geval ten huwelijk in het gangpad van een supermarkt. Wil je het goed doen, neem dan een vrije dag of een weekend voor jullie samen, en reserveer bijvoorbeeld een etentje in een leuk restaurant of neem een romantisch weekend uitje om van elkaar te genieten en te ontspannen. Dit zijn in principe de perfect geschikte momenten om van deze gelegenheid je aanzoek te doen. Maar het kan ook op een doordeweekse dag in een gezellige omgeving of bij jullie thuis, onder het genot van een drankje. Kies in elk geval het beste moment en de manier van aanzoek, waarvan je weet dat je partner het hartstikke leuk vind. Je kan ook deze onvergetelijke gebeurtenis met de meeste mobiele telefoons op foto of film vast leggen, zo heb je een leuke herinnering van jullie aanzoek.

Vergeet je verlovingsring niet!

Uiteraard hoort de man, of het nu traditioneel of eigentijds is, na het aanzoek zijn geliefde een verlovingsring aan te bieden. Als er ja is gezegd, ben je verloofd. Schenk er natuurlijk een glaasje champagne bij!

Geen aanzoek is ook goed

Is je partner het er ook mee eens geen aanzoek te willen doen, maar toch wil je het huwelijk plannen, geen paniek, een aanzoek is wel spannender maar dit zie je vaker gebeuren bij de nieuw generatie. Als jij ermee instemt, zal dit ook gezien worden als een aankondiging, en kan een bruiloft zonder meer gewoon goed voorbereid worden. Natuurlijk laat je het iedereen weten wanneer jullie trouwdatum gepland is.

Wil je meer tips voor je aanzoek

Je aanzoek doen tijdens bijvoorbeeld een speciaal moment namelijk in de slaapkamer, of in een aangespoelde fles tijdens een strandwandeling. Verras je partner met wat humor, of neem een paar leuke romantisch trouwfilms mee voor je aanzoek, kortom te veel om op te noemen. Er zijn tal van mogelijkheden, om jullie te helpen hebben wij daarvoor de rubriek, aanzoek tips voor huwelijk hier te vinden.

Tot slot, deze artikelen en tips zijn bedoeld om het aanzoek voor hun geliefde met succes te kunnen voorbereiden.