Bruidspaar

Moeten mijn ouders mee betalen voor de bruiloft

Heel eenvoudig, nee, er is geen verplichting voor ouders om voor jullie bruiloft te betalen.
Hoewel het traditie is dat de vader van de bruid de kosten van de bruiloft voor zijn rekening neemt, is dit vandaag de dag zeker niet te verwachten. Echter, ouders aan beide kanten willen misschien graag helpen, en geven je misschien je bruidsjurk kado, en schoonouders misschien het trouwpak aan de bruidegom, of ze geven een bijdrage voor de bruiloft.
Dit betekent dat zelfs als je ouders actief hebben gespaard voor je bruiloft, of je redelijkerwijs kunt verwachten dat ze voor een deel daarvan meebetalen , je dankbaar moet zijn als ze aanbieden om bij te springen.
En dit is waar de ongelijke machtsbalans vaak in het spel komt. Als je ouders je huwelijk financieren, hoeveel moet je dan van hun wensen respecteren als het gaat om de bruiloftsplanning?Als mijn ouders betalen, moeten ze dan inspraak hebben in de huwelijksplanning?

Hoewel je aanvankelijke reactie zou kunnen zijn om je te verzetten tegen het feit dat je ouders invloed hebben op je huwelijksplanning, is het behoorlijk onvermijdelijk.
Als ouders financieel bijdragen aan je bruiloft, kunnen zij redelijkerwijs verwachten bij de besluitvorming betrokken te zijn, en zij mogen ook verwachten enkele van hun eigen vrienden uit te nodigen, terwijl dat niet betekent dat zij het planningsproces beheersen , het kan nog steeds een moeilijke weg zijn om te begaan.

Je zou versteld kunnen staan ​​van de mate van betrokkenheid die je ouders verwachten te hebben, maar vergeet niet dat dit hoogstwaarschijnlijk is omdat ze opgewonden en blij voor je zijn. Discussies over het budget, de gastenlijst, locatie en ceremonie zullen onvermijdelijk besproken worden en gespannen zijn. Probeer vanaf het allereerste begin een open gesprek te hebben en pak alle onenigheden aan zodat jullie zich allemaal op hetzelfde niveau bevinden.

Het is een aanzienlijke investering die je ouders doen, dus ja, ze zouden wat te zeggen moeten hebben in je planning, maar er zijn veel manieren om een ​​compromis te sluiten.
Probeer ouders of andere familieleden te betrekken op alle gebieden waaraan zij financieel aan bijdragen,
Dit betekent dat als ze voor bepaalde kosten betalen, zoals de trouwauto of trouwkleding, je hun inspraak op dit gebied mogelijk moet accepteren. Als ze de hele bruiloft betalen, en je weet dat ze een bepaalde passie hebben, zoals bloemisterij of mode, betrek ze dan op die gebieden.

Hoe kun je een compromis sluiten zonder uit het oog te verliezen wat je wilt.

Je hebt ervan gedroomd sinds je een klein meisje was om te trouwen in een prachtige zeemeermin jurk, die klassiek en toch romantisch is, en je hebt de perfecte jurk van Pronovias gevonden. Totdat je moeder aankomt en erop staat dat ze wil dat jij haar monsterachtige jurk uit de jaren 70 met pofmouwen draagt. Of misschien wil ze dat je een conservatieve jurk met lange mouwen uitprobeert als je je hart op een gewaagde jurk met open rug hebt gericht. Wat doe je?
Als je moeder trouw is aan traditie, dan moet je een manier vinden om dat te eren terwijl je je vasthoud aan je eigen stijl. Voordat je gaat, ga zitten en bespreek welke stijlen je allebei leuk vindt, dan is het dus geen verrassing meer als je naar de bruidswinkel gaat.
Terwijl je weet welke stijl bij je past en wat je wilt, is het niet schadelijk om een ​​paar dingen te proberen die je moeder leuk vind, maar kies beslist de jurk die jij mooi vindt. Sluit nooit een compromis voor je trouwjurk, het is jou dag, jij wil stralen, kies daarom de jurk die jij wilt.

Als je niet wilt wijken van je kledingkeuze, vraag dan of je haar sluier of iets van haar sieraden kunt dragen.
Als een ander familielid zoals een grootmoeder betaalt, is het leuk om ze daar in te betrekken, nodig je oma uit om mee te passen of om foto’s te zien van jou als je verschillende jurken probeert.Cap sluier

De gastenlijst

Als je ouders een substantieel deel van je trouwdag betalen, wees dan niet verbaasd als ze verwachten wat input te hebben als het gaat om de gastenlijst. Hoewel je niet wilt dat je bruiloft overspoeld wordt met vreemden, willen je ouders je graag trots laten zien op je trouwdag en een paar vrienden uitnodigen. Begin met het maken van een gastenlijst met precies wie je wilt uitnodigen op jullie bruiloft, hoeveel ruimte er is in je feestlocatie, en dus hoeveel ruimte er is voor extra gasten. Bereken vervolgens precies wat de kosten per persoon per gast zijn en leg de prijs uit aan je ouders. Als ze hier blij mee zijn, accepteer dan dat het hun geld is om ook hun vrienden uit te nodigen, en uiteindelijk zullen die paar extra mensen je bruiloft niet beïnvloeden.

Het probleem komt als ze jullie gasten willen vervangen door die van hen. In dit geval moet je hen eraan herinneren dat het jullie dag is en dat het schokkend zou zijn om niet de mensen te hebben waar jullie om geven. Bereken hoeveel mensen je zelf zou kunnen betalen, zeg 50, en vertel je ouders dan dat je ze ruimte kunt geven voor 10 vrienden, maar dat ze ervoor moeten betalen.

Het eten en drinken

Je zou dol zijn op een pizza of een informele BBQ, maar ouders willen het traditionele drie gangen bruiloftsdiner? Oke vergelijk de kosten, en laat je ouders de rest betalen! Maar als jullie zeker een informele avond willen, zou ik zeker doorgaan voor de BBQ, vergeet nog steeds niet, jullie trouwen!
Verander je thema zeker niet als hun voedselkeuze er gewoon niet in past, je kunt geen festivalthema hebben met een benauwd zitdiner. Dit is echt een onderwerp waar je koppig in kunt zijn.

Als je ouders foodies zijn dan speel op hun kennis door hen te vragen om naar de menu-proeverij te komen en je te helpen gerechten te kiezen, maar geef ze geen optie in het algemene thema. Als je een kipgerecht wilt, vraag ze dan om naar de proeverij te komen en geef ze twee kip gerechten om uit te kiezen en hun mening te vragen. Ze zullen het gevoel hebben dat ze hebben geholpen om een ​​grote beslissing te nemen, maar uiteindelijk krijg je toch de keuze van een kipgerecht.

diner

De taart

De smaak van de cake is waarschijnlijk je grootste probleem, met ouders die een traditionele taart met ruit goedkeuren. Kijk naar een arrangement waarbij één laag fruit is waarvan zij en oudere familieleden kunnen genieten, en een of meer lagen in een smaak die jullie lekker vinden. Je zou zelfs een aparte kleine fruitcake kunnen hebben die ze later kunnen invriezen (het wordt traditioneel ontdooid en gegeten bij de geboorte van je éérste baby).

bruidstaart

De locatie

De locatie moet je persoonlijkheid en stijl weerspiegelen, dus dit is een grote post om sterk op te zijn, hoewel het ook de grootste kostenpost gaat worden.
Er kunnen logistieke redenen zijn waarom ze bezwaar maken tegen een bepaalde locatie , geen toegang voor gehandicapten bijvoorbeeld voor grootouders in een rolstoel, of een te grote afstand, dus houd hier rekening mee. Probeer een oplossing te vinden voor hun problemen, misschien willen je ouders de overnachting betalen voor de gasten die van ver komen.
Als ze zouden willen dat jullie trouwen op dezelfde locatie als zij, zou je een andere manier kunnen vinden om die traditie te eren, zoals daar te blijven voor een mini-moon, of de avond voor je huwelijksreis als het een hotel is, of een dinertje voor of na de bruiloft.

Zou je een kindvrije bruiloft moeten houden?

De meeste mensen hebben hier een uitgesproken mening over. Of het nu gaat om kleine bruidskinderen die rondrennen, of een snotterige, schreeuwende peuter die het zal verpesten. Blijf stevig met wat je wilt met deze optie, zelfs als ouders er ongelukkig van worden.

Als je een bruiloft voor volwassenen wilt, moet je mogelijk een compromis sluiten zodat een neefje op het huwelijksfeest wordt opgenomen als bruidsjonkertje. Als je dol bent op kinderen, maar je ouders zeggen dat ze alleen betalen als het alleen voor volwassenen is, leg dan uit dat je bepaalde kinderen van vrienden wilt, dat je misschien peetouder bent, of dat sommige mensen misschien geen kinderopvang kunnen krijgen en niet kunnen komen als hun kinderen dat ook niet doen. De meeste ouders hebben begrip als het gaat om jonge kinderen en lange bruiloften, ze hebben waarschijnlijk moeite om ze bezig te houden. Laat kinderen ook niet een hele dag en avond op een feest toe, dit is veel te lang. Een paar uurtjes is meer als genoeg, of huur een nannie in die de kinderen in een andere ruimte bezig houd.

kindvrije bruiloft

De huwelijksreis

Wat als je met een rugzak door Midden-Amerika wilt trekken, maar je ouders zijn alleen maar blij om te betalen voor een huwelijksreis van twee weken op de Malediven zoals zij hadden? Als er geen bewegingsruimte is, vraag dan om huwelijksreis bijdrage in plaats van geschenken en financier op die manier je droomreis.
Ouders kunnen dan hun geld gebruiken voor andere delen van de bruiloft.

Wat als ouders niet willen compromitteren?

Je hebt slechts een paar opties als je ouders niet willen meewerken.
Ofwel: één, geef toe en laat ze hun zin krijgen; twee, zeg dank maar nee dankzij hun geldaanbod en financier het zelf; of 3, zet je voet neer en bereid je voor op veel onrust en ruzie. Jullie moeten beslissen wat het belangrijkste is op jullie trouwdag.
Als je de kosten op drie manieren verdeelt tussen jullie en beide sets ouders, kan geen enkele groep rechten claimen over de huwelijksplannen (behalve jullie natuurlijk).

Ouders bruidspaar