Leuke tips huwelijksceremonie

leuk idee voor huwelijksceremonie

Als je een huwelijk plant en het gevoel hebt dat je iets extra’s wilt toevoegen aan de huwelijksceremonie, dan hebben we enkele geweldige, sentimentele en eigenzinnige tradities om uit te kiezen. Dit soort tradities zijn speciaal omdat ze je huwelijk echt apart maken, de gasten zullen deze onthouden en er met veel liefde aan terugdenken.

Hier zijn een paar ideeën om te overwegen.Zand ceremonie

is een eenvoudige ceremonie waarbij de bruid en bruidegom gekleurd zand uit twee afzonderlijke karafjes gieten in een vaas. Dit symboliseert het samenvoegen van twee wezens tot één familie. De beste manier om dit te doen, is door zand te gebruiken dat overeenkomt met de kleuren van je bruiloft en dan afwisselend twee verschillende kleuren te gieten tot de vaas vol is. Dit kan dan worden bewaard als een herinnering aan je eenheid, dus houd er bij het uitkiezen van je vaas rekening mee dat het misschien het beste is om iets te kiezen dat je daarna kunt afsluiten.

zand ceremonie

Rozen ceremonie

In een rozenceremonie ruilen de bruid en bruidegom rode rozen na het ruilen van ringen. Deze rozen vertegenwoordigen de gevoelens en emoties die horen bij het huwelijk.
De bruid en bruidegom hebben elk een roos, en dat geldt ook voor elk gezinslid met wie zij willen delen aan de ceremonie. (Rode rozen worden meestal gebruikt vanwege hun kleursymboliek van liefde, en de gezinsleden kunnen dezelfde kleur of een andere hebben.) Vervolgens ruilen de bruid en bruidegom hun rozen als een eerste geschenk aan elkaar voordat ze ze samen in een vaas zetten. Vervolgens voegen alle gezinsleden hun rozen toe aan de mix. In de toekomst kan een enkele rode roos aan je partner worden gegeven om hen aan die gevoelens te herinneren.

Natuurlijk hoef je geen rozen te gebruiken voor je ceremonie, gebruik elke bloem die een speciale betekenis voor je heeft! Misschien kunnen de bloemen die je gebruikt groenblijvend zijn om je eeuwige liefde voor elkaar te symboliseren?

ceremonie roos

Steen ceremonie

Tijdens een Steen ceremonie krijgen alle gasten een steentje als ze aankomen. Later tijdens de ceremonie zal hen gevraagd worden om deze steentjes in handen te houden en een wens te doen voor het bruidspaar. Daarna worden de stenen verzameld en bewaard als aandenken aan de bruiloft en de goede wensen die voor het paar zijn gedaan. Je kunt zelfs permanente markeringen geven en je gasten vragen een woord te schrijven dat hun wens voor jou op hun steen weergeeft.

Steen ceremonie

De eenheidskaars

Bruid en bruidegom nemen elk een aangestoken kaars en steken samen een derde, grotere ‘eenheidskaars’ aan. De kaarsen die ze gebruiken om de eenheidskaars aan te steken, kunnen blijven branden of ze kunnen ze uitblazen, de symboliek blijft hetzelfde en geeft aan dat geen van beide hun individualiteit heeft verloren, ondanks het verenigen in het huwelijk. Als jij of je partner kinderen hebben, overweeg ze dan in de eenheidsceremonie op te nemen. De opname van andere familieleden is misschien de perfecte draai aan een traditionele ceremonie. Een variatie op het thema is dat elke gast een kaars krijgt. De vlam wordt vervolgens van gast naar gast doorgegeven terwijl elk de kaars van de persoon naast hen aansteekt.

kaarsen ceremonie

De tijdcapsule ceremonie

De tijdcapsule ceremonie is een herinnering aan de duurzaamheid van je liefde en de levenslange verbintenis van het huwelijk. Voorafgaand aan de ceremonie moet het echtpaar belangrijke herinneringen van hun relatie verzamelen: kaartjes, sleutels, bankbiljetten, kaarten, enz. Bovendien moeten ze elkaar een liefdesbrief schrijven. Tijdens de ceremonie worden al deze tekens van liefde verzegeld in een doos en het paar kan het openen op hun vijf-, tien- of twintigjarig jubileum. De tijdcapsuleceremonie kan ook vrienden of familie omvatten die worden uitgenodigd om foto’s, brieven of souvenirs mee te nemen in de tijdcapsule.

Wijn ceremonie

Het samenvoegen van twee verschillende wijnen symboliseert het harde werk en de verzorging van je nieuwe huwelijk, net als hoe goed wijn jaren hard werken nodig heeft voordat een voltooide fles wordt geproduceerd. Als je de wijn in een houten vat giet, open je het met een jubileumjaar van jullie huwelijk.

wijn ceremonie

Boom ceremonie

Een creatief, op de natuur geïnspireerd idee is om samen een boom te planten in aarde (misschien verzameld in beide dorpen) toe te voegen aan een boom of potplant om je verbintenis te symboliseren. Net als de boom, heeft je relatie liefde nodig en zorg je voor groei en bloei.

Kunstzinnige bruiden en bruidegommen kunnen elk een andere kleur verf kiezen en deze op één doek gieten, waardoor een modern-artistieke voorstelling van hun huwelijk ontstaat.

Een Herinneringsceremonie is gewoonlijk waar de bruid en bruidegom een ​​kaars van herinnering aansteken ter ere van alle dierbaren die er niet meer zijn, meestal een ouder of geliefde grootouder.

Herinnering dierbare ceremonie

Weet je nog meer leuke ceremonie tradities laat ze achter in een bericht onder aan de pagina!