Love-party

Niet trouwen wel een feest love party

Zijn jullie al op de hoogte van het ( Wij gaan niet trouwen feestje) Niet zo gek, want dit soort feest komt steeds vaker voor. Stellen die niet willen trouwen, kunnen vanaf nu ook een love party geven. Een love party wordt daarmee een nieuwe trend.

Uit cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er steeds minder koppels gaan trouwen. Van 1.000 Nederlandse vrouwen tussen 25 en 30 jaar zijn er vorig jaar 37 getrouwd, terwijl het 20 jaar geleden 83 was. 

Niet trouwen, wel een  feest

Stellen die geen zin in een huwelijk hebben, hebben zeker wel zin in een feest. Dus trouwleveranciers hebben niets te vrezen. Een love party wordt steeds populairder. Een love party is bijna gelijk aan een echte bruiloft, ook met een love ceremonie, een te gekke jurk of bruidsjurk, alleen het jawoord ontbreekt.

niet trouwfeest

Niet-trouwfeest

Sommige stellen zien het nut van een huwelijk niet zitten. Maar ze willen wel graag een feest geven. Zoek een leuke witte jurk waar je in kunt dansen en die een meer casual feel heeft dan een bruidsjurk. Het gaat tenslotte allemaal om het love feest! Wil je juist wel dat ene moment van een prachtige bruidsjurk hebben, gewoon doen! De ceremonie zal minder formeel zijn, je beloofd elkaar geen eeuwige trouw! maar beloof elkaar bijvoorbeeld: Ik zal altijd de vuilniszakken buiten zetten, of beloof je minder lang boos te zijn, waarop de ander zegt, ik zal het proberen! Daarvoor kun je een spreker inhuren, maar natuurlijk ook een onafhankelijk trouwambtenaar, die jullie niet in de echt verbind! Zoek de details op die verborgen of unieke elementen van jullie leven samen vatten, zodat het feest meer betekenis heeft. Het is geweldig dat gasten komen op het feest om iets nieuws over jou en je relatie en gevoel te leren kennen, zodat het feest echt past hoe je als paar bent.

Love-party

Het feest

Je hoeft niet op zoek naar een trouwlocatie, je hoeft geen rekening te houden met gemeentes etc.. Jullie kunnen het feest geven wanneer het jullie uitkomt. Dit kan heerlijk in de zomer zijn in je eigen tuin, of een andere feestlocatie. Of misschien kiezen jullie juist voor de winter met de gezellige warme sfeer.
Hou het casual en gooi een ongedwongen, familiestijl, met muziek gevuld, waar de agenda van de avond je veel ruimte laat om je te mengen met de gasten.
Alles mag een beetje losser en informeel. Alleen al omdat het geen huwelijk is, wil nog niet zeggen dat je de foto’s moet missen. Zorg ervoor dat je iemand inhuurt om het feest te vangen, zodat je de herinneringen hebt om op terug te kijken.

Tot slot twee mensen zijn samen omdat ze van elkaar houden, maar elkaar eeuwige trouw beloven, komt steeds minder vaak uit! Wat doe je dan met dat boterbriefje?

liefdes-feest