tweede trouwjurk

Een tweede trouwjurk voor avondfeest

Bij ’n bruiloft het gaat meestal om twee geliefden, één jurk, één ceremonie één feest. Echter, met veranderende tijden is er een nieuwe trend op komst … de tweede trouwjurk!

Stel je het volgende scenario voor, de bruid draagt ​​een traditionele ivoor strapless lange jurk en sluier. Ze ziet er prachtig uit voor de ceremonie en het diner. Enige tijd later, klaar voor de eerste dans, komen alle gasten naar de dansvloer en staan ​​te wachten tot het gelukkige paar hun plaats inneemt en dan, WOW! Alle ogen gericht op de bruid, ze sloop nietsvermoedend weg en verving haar bruidsjurk door een tweede jurk de mooiste roze creatie van zijde en veren. De vrouwen gillen, de mannen gapen en de bruidegom slaat achterover, ze maakt een behoorlijke entree en steelt de show!

Als je ook het dubbele ‘wauw’ effect van een tweede jurk wilt, zijn er veel betaalbare wegen, want er is een overweldigend aanbod aan geweldige gelegenheidskleding. 

1. Maak een thema

Soms bepaalt je avondlocatie de kledingstijl. Kies bijvoorbeeld een mooie bloemenjurk voor een landelijke bruiloft in een boerenschuur, of een chique avondjurk voor een vijf sterren glamour hotel. Maak je geen zorgen over het veranderen van het thema tussen locaties. Bijvoorbeeld door een ingetogen lange, zilveren jaren 20 jurk voor de kerk te dragen, gevolgd door een disco jurk met gouden pailletten voor de avond, zo kun je een leuk contrast creëren.

Tweede bruidsjurk avondfeest

2. Kleur

Met de traditionele trouwjurk kleuren in wit, ivoor of crème, wil je misschien een gewaagde tweede jurk, of je twijfelde toch om in een lila jurk te trouwen, maar durfde niet goed.  Grijp dan je kans om een tweede trouwjurk in je favoriete kleur te nemen.

3. Comfort en gebruiksgemak

Een trouwjurk is vaak niet de meest comfortabele outfit die je ooit hebt gedragen. Korsetten zijn niet ontworpen voor een viergangendiner, en ook zijn onderrokken en hoepels niet geschikt om je heupen te laten schudden tot 2 uur ’s ochtends. Als je je zorgen maakt over je beperkte bewegingsvrijheid op de dansvloer, wil je misschien kiezen voor een kortere jurk of iets flexibeler. Als je niet voor traditionele kleuren kiest, kun je experimenteren met textuur en vorm voor je tweede jurk.

4. Accessoires

Als je ’s avonds een kortere jurk draagt, kun je dit te gek combineren met felle of fantastische schoenen. Of, als je de hele dag een mooie jurk wilt dragen, waarom zou je dan niet een stola of andere accessoires toevoegen om deze ’s avonds aan te trekken.

Schoenen bruid avondfeest

5. Contouren

Welke jurk je ook kiest, het is belangrijk om de goede lingerie te dragen, anders zou je je de hele dag ongemakkelijk kunnen voelen. Shapewear lingerie kan een redder zijn omdat het helpt bij eventuele oneffenheden, evenals ondersteuning of zelfs dingen kan toevoegen, zoals een slip met vulling voor je achterste. Er is een enorme aanvoer beschikbaar, van body suits tot waist cinchers en zelfs gevoerde slipjes.

Tot slot

Een tweede jurk is natuurlijk fantastisch, maar je zult denken, mijn trouwjurk was al duur genoeg! Een tweede jurk hoeft echt niet duur te zijn, bij H en M, Zalando, heb je zelf al prachtige witte trouwjurken voor 59€. En een beetje snuffelen op internet of bij Ali-Express leverd je echt een mooie tweede trouwjurk op voor weinig geld.