Trouwceremonie-buitenlucht

Als je besloten hebt om buiten te trouwen, gefeliciteerd! Outdoor bruiloften zijn romantisch en mooi. Ze zijn echter niet zo eenvoudig als ze er misschien uitzien. Een trouwceremonie in de buitenlucht komt met extra kanttekeningen en valkuilen, maar als je deze tips volgt, zul je zeker schitteren op je trouwdag.10 tips voor de perfecte trouwceremonie in de buitenlucht

Maak het je gasten comfortabel

Denk aan wat het weer waarschijnlijk zal zijn op het moment van de dag en de maand van het jaar voor je buitenhuwelijk. Trouw je in december of februari, is het misschien niet zo’n geweldig idee om buiten te trouwen, je kunt nog zoveel heaters en verwarming hebben, het zal toch klammig blijven ondanks dat je een tent inhuurt.

Kies je toch voor buiten? Als het koud en vochtig is, moet je de gasten vertellen dat ze extra lagen moeten dragen, mochten ze nog niet weten dat de ceremonie buiten is!!.
Misschien moet je dan ook plaids bij de hand hebben of draagbare verwarmer huren.

Zonnig en heet? Laat je gasten niet ongemakkelijk smelten, zorg voor flessen water tijdens de ceremonie, en zorg voor parasols of beschutting, laat gasten geen uur in de felle zon zitten. Zeker als het 35 tot 40 graden kan worden, wat we al vaker hebben meegemaakt in onze kikkerlandje.

dekentjes-ceremonie-openlucht

Heb een back-up plan

Wat ga je doen als het regent op je bruiloft? De ideale trouwlocatie buiten heeft een overdekte locatie voor het geval dat. Veel bruidsparen kiezen ervoor om hun ceremonie en receptie buiten te houden. Dus heeft je locatie ook een binnenruimte, dan kunnen de gasten in een mum van tijd verplaatsen. Een tijdelijk afdak is een andere optie, maar alleen geschikt voor lichte of matige regenbuien. Een zware regenbui zal de grond eronder doorweken, waardoor de gasten vochtige en modderige schoenen achterlaten. Zorg ervoor dat je een tent huurt die stevig is, zodat hij niet omklapt en dat hij dikke en verzwaarde kanten heeft, en de gasten ook de voeten droog houden.

regen-trouwceremonie-openlucht

Plan voor wind

Veel openluchtbruiloften hebben last van winderige omstandigheden, vooral als je gaat trouwen op het strand. Vermijd lichte stoffen zoals chiffons en dunnen zijde in je jurk en de bruidsmeisjes kleding . Vertel je bruidskapper dat je een buitenbruiloft hebt zodat hij / zij rekening kan houden met de houdbaarheid van je bruidskapsel. Ook de bruidegom moet zorgen voor een pommade of ander stylingproduct. Nogmaals, vertel je gasten duidelijk dat de ceremonie in de openlucht is. En natuurlijk ook voor je strandhuwelijk zorg dat je tent bestand is tegen windvlagen of een ander binnen back-up plan vindt.

Strand-ceremonie

Kan iedereen het horen?

Als je je droomhuwelijk op het strand hebt, hoor je waarschijnlijk de golven, de ruisende wind, of de lokale kinderen die om je heen rennen en schreeuwen. Kijk voor het huren van een geluidssysteem, zodat iedereen de BABS en jullie hoort. Je DJ of band kan dit misschien voor je regelen. Maar niet alleen voor een strandhuwelijk, acoustiek buiten verdwaald snel, en mensen die achteraan zitten zullen jullie buiten slechter horen als binnen. Alhoewel ook binnen een geluidsinstallatie een pre is.

Microphone-trouwceremonie-openlucht

Decoraties

Een van de bonussen van een buiten bruiloft is de natuurlijke schoonheid om je heen, waardoor je minder nodig hebt om te versieren. Maar je moet nog steeds wat werk doen. Bezoek de locatie een week voor je bruiloft om te zien dat het gras wordt gemaaid, de grond wordt ingehamd en de bloemen bloeien. Als je bruiloft in een openbaar park is, kun je vrienden vragen een paar uur voor de ceremonie aanwezig te zijn om wat bloemen of decoratie aan te brengen. Als het een bijzonder koud seizoen is geweest, moet je misschien de bloemendecoratie wat aanvullen. Andere versieringen die je misschien wilt overwegen, zijn een boog of background om de ceremonie te focussen en de bruid en bruidegom in te kaderen terwijl zij hun geloften afspreken, denk ook aan lichtslingers of lantaarns in de bomen, fakkels, of lampionnen.

papieren-gekleurde-lollie-trouwceremonies-trouwceremonie

Eten

Heeft je cateraar ervaring met het plannen van een bruiloft buiten? Zorg ervoor dat ze dingen plannen die buiten goed blijven in de hitte. Vermijd dingen zoals mayonaisesalades of gerechten die koud geserveerd moeten worden. Misschien wel een leuk idee om een foodtruck te huren, die hebben meestal een ingebouwde koeling.Drankjes

Aangezien alcohol dehydrateert, kun je verschillende limonades, theeën en Munt water serveren. Zorg ook voor voldoende ijs en water. Voor een luxe cocktail, waarom geen klassieke munt julep of een mojito serveren ? De munt werkt heerlijk verfrissend. Tegenovergestelde als het weer wat frisser is, denk aan een kruiden likeurtje,
warme chocomel, of heerlijke Marokkaanse thee met zoethout.

Hier komt de zon

Overweeg de timing van je bruiloft in de openlucht voor zonsondergang, waarbij je gasten zien dat je je geloften aflegt, omringd door de warme gloed van de zon.
Degenen die overdag buiten een bruiloft houden, moeten de ceremonie zo oriënteren dat de zon op de rug van de gasten staat in plaats van in hun ogen. Zorg ervoor dat je citronella kaarsen of een wierook spiraal aan hebt, zodat je gasten niet de hele ceremonie achter de muggen aanzitten.

trouwceremonie-openlucht-parasols

Toegankelijk

Je kunt de mooiste plek gevonden hebben voor je trouwceremonie, maar denk er over na of dat hij makkelijk toegankelijk is. Moeten je gasten niet eerst over een paar zandpaadjes, of een steile trap beklimmen. Op zich nog niet zo heel erg, maar wel als de dames op hoge hakken door het zand moeten, en oma met de rollator over de steile trap moet.

regen-trouwceremonie

Vergunningen

Vergeet niet om contact op te nemen met de afdeling in je gemeente of een andere lokale overheid om een ​​vergunning te krijgen voor een buitenbruiloft.
Een buitenbruiloft is toch iets speciaals, en natuurlijk prachtig, mits de weergoden ons meehelpen.