Muziek huwelijksceremonie

Voor je trouwceremonie heb je muziek nodig. Voor veel bruiden is het moment dat ze door het gangpad lopen het moment waarop hun bruiloft echt begint, het is waar alles naar toe is gegroeid, en dus is het niet meer dan normaal dat je wilt dat het niets minder dan perfect is. De juiste muziek voor je huwelijksceremonie zal hierin een grote rol spelen, dus hier zijn de do’s en don’ts die je nodig hebt om de goede muziek te kiezen voor je trouwceremonie.De stemming

Je trouwdag zal emotioneel en romantisch zijn. Net zoals je waarschijnlijk een nummer kiest dat vol is van deze emoties voor je eerste dans, doe je hetzelfde voor de muziek van je huwelijksceremonie. Het kan een instrument zijn, een zanger/es, of een CD, maar het moet wel al die magische dingen hebben die je zult voelen terwijl je door het gangpad naar je toekomstige man of vrouw loopt!

Hoewel een pianist of organist misschien erg mooi is, zijn ze niet jouw enige opties. Andere live muzikanten om te overwegen zijn harpisten, soulkoren of zelfs een live band. Zorg er gewoon voor dat de nummers die je kiest geschikt zijn als goede tekst en lengte.

Welke ceremonie muziek je ook kiest, zorg ervoor dat het comfortabel is voor luisteraars. Denk goed na over het volume, maak dat het niet te hard is, en zorg ervoor dat het tempo traag en kalm is. Dit zorgt voor een natuurlijk ritme als je door het gangpad naar je bruidegom loopt.Neem geen last minute beslissing

Het nummer waar je vorige week absoluut voor viel op de radio lijkt misschien de perfecte keuze, maar denk er echt goed over na voordat je het voor je trouwdag kiest. Hoe vaak komen en gaan trendy nummers? Hoe vaak luister je naar ze zo vaak dat je er verliefd op wordt? Je wilt niet dat dit het is hoe je je huwelijksceremonie herinnert, dus benader de nieuwste deuntjes met zorg en probeer geen last minute beslissing te nemen in je muziek keuze.

Kies passende muziek

Niet alleen voor je locatie en persoonlijke smaak, maar ook voor je huwelijksceremonie type. Als je bijvoorbeeld een burgerlijke ceremonie hebt, kun je beter niet teveel religieuze muziek gebruiken, en als je een religieuze ceremonie hebt zoals een kerkelijk huwelijk, zijn er misschien grenzen aan wat je mag spelen. Controleer goed van tevoren zodat je tijd hebt om de perfecte huwelijksceremonie muziek te vinden die past bij de ceremonie

Muziek bij verlaten huwelijksceremonie

Tot nu toe hebben we alleen maar nagedacht over de muziek als je door het gangpad loopt, maar hoe zit het met het verlaten van de locatie of kerk als jonggehuwden, ook wel bekend als je recessiemuziek? Zorg ervoor dat je hier ook een muzikale begeleiding voor kiest, het is de eerste wandeling die je neemt als een getrouwd stel, dus je wilt dat het sfeervol en gedenkwaardig is.

gospel-bruiloft

New Gospel Sensation

Het aantal trouwplechtigheden die door de New Gospel Sensation zijn opgeluisterd zijn al niet meer te tellen. Zo werd onder andere de ceremonie van Edwin van der Sar en die van d.j. Armin van Buuren muzikaal opgeluisterd. Toch blijft het iedere keer opnieuw bijzonder om erbij te mogen zijn en de muziek te verzorgen. De optredens in de kerk zijn doorgaans met pianist, zodat een zekere intimiteit ontstaat. Je kunt er ook voor kiezen om het gospelkoor met combo of de begeleiding van orkestbanden te laten optreden.

Een echte aanrader voor de huwelijksceremonie New Gospel Sensation, deze 6 koppige formatie zal iedereen kippevel bezorgen!

Muziek voor huwelijksvoltrekking