Thuis bruiloft

Tips voor een thuis bruiloft

Doordat je in bijna alle gemeenten in Nederland vrij bent in je keuze van trouwlocatie, is het natuurlijk al een stuk makkelijker geworden om thuis te trouwen. Hoe pak je dit aan? Waar moet je allemaal aan denken? Als eerste zul je moeten kijken hoe groot is je huis of tuin, en hoeveel gasten ga ik uitnodigen, het is natuurlijk niet de bedoeling dat de gasten met de benen buiten hangen.
Heb je een groot huis met tuin, dan is het een eitje natuurlijk, ben je minder goed bedeeld in de ruimte zul je toch moeten gaan inkrimpen in je gastenlijstje. Heb je dat allemaal voor elkaar, en is de gastenlijst afgestemd, kun je gaan kijken hoe verder.Trouwlocatie eigen tuin

Bij mooi weer is de ideale plek natuurlijk de tuin en heerlijk buiten trouwen en feestvieren, maar bedenk wel dat er een mogelijkheid moet zijn, mocht er eventueel een regenbui komen dat er een overkapping is. Dit regel je van te voren, op het moment van de huwelijksvoltrekking is het te laat. En de meeste gemeenten stellen ook in hun voorwaarden de eis dat er een mogelijkheid moet zijn om naar binnen te verhuizen.

Geheimen bij het plannen van een bruiloft thuis in een privé-sfeer
Sentimenteel? Ja. Eenvoudig? Niet altijd. Dit is wat je misschien niet weet over het plannen van een bruiloftsfeest in de achtertuin.

bruiloft-in-je-eigen-huis

Je kunt voor je eigen huiskamer kiezen, niks mis mee! Maar buiten heeft wel iets speciaals.

Met het zomerse huwelijksseizoen op ons, dachten we dat het nuttig zou zijn om wat tips te delen over het houden van een succesvolle buiten bruiloft! Outdoor bruiloften zijn een zeer smaakvolle manier om je bruiloft te vieren met gasten, maar ze vormen ook potentiële uitdagingen. Dat gezegd hebbende; strategische planning is belangrijk. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen.

buiten-bruiloft

Misschien heb je een vergunning nodig om te feesten

Laat vanuit de gemeente alles inspecteren, zorg dat alles in orde is. Breng een elektricien in om je gebied te inspecteren, kijk of plaatselijke er vergunningen zijn vereist voor muziek, en bepaal of je een vergunning moet aanvragen om auto’s langs je straat te parkeren. Het laatste wat je wilt is dat politieagenten je feestje verpesten.Wat te overwegen voor een Outdoor bruiloftsfeest

Hoe verleidelijk het ook mag zijn, we raden je aan alleen een open tent te gebruiken als je gaat trouwen in een warmere maand. Tenten fungeren als serres, dus warmte kan zich opstapelen, zelfs als het niet bijzonder heet is. Om deze reden is het het beste om ze te gebruiken als het enigszins warm kan zijn. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, neem dan een tent die gesloten is, maar waarvan de wanden makkelijk weg genomen kunnen worden. De grond moet gelijk zijn
Stoelen, tafels, de dansvloer, je wilt niet dat een van deze items op een oneffen ondergrond staat. Professionele tentbedrijven kunnen nagaan of ze een ondergrond moeten neerleggen of een dansvloer direct op de grond kunnen leggen.

tent-voor-buitenbruiloft

Je hebt waarschijnlijk ook een generator nodig

De meeste huizen zijn niet geschikt voor de hoeveelheid stroom die nodig is om een ​​tent te verlichten of om een ​​horecakeuken van stroom te voorzien. Je wilt geen stroomuitval riskeren, of erger nog, de hele buurt uitblazen! Neem contact op met je cateraar, en band om te zien of je extra koelers, grills of roasters moet huren. Wacht hier niet op; je zult zes maanden voor je bruiloft willen beginnen met het onderzoeken en reserveren van apparatuur.

Overleg met de buurt

Laat hen ruim van tevoren jullie huwelijksplannen kennen. Misschien zijn ze van plan om dezelfde avond een feestje te houden. Zorg er ook voor dat ze de ceremonietijd kennen, zodat niemand hun gazon maait tijdens jullie geloften en vraag of ze hun opritten aanbieden voor extra parkeerruimte. Maar je kunt niet volledig rekenen op de vrijgevigheid van de buren. Zorg voor voldoende parkeerruimte op straat of zorg ervoor dat gasten op een nabijgelegen parkeerplaats parkeren, zoals op een school of kerk, en maak gebruik van een pendeldienst heen en terug.

Personeel

Vergeet niet goed na te denken over bedienend personeel, en welke toiletten ze zullen gebruiken. Als je een bruiloft organiseert van 100 gasten, kunt je zeker wel 7 extra personeelsleden hebben die aan je bruiloft meewerken. Een eenvoudige oplossing is om een ​​aantal kapstokken te huren voor de cateringtent, zodat de gasten hun spullen kunnen ophangen.

Je moet ook rekening houden met de behoeften van de band en leveranciers. Deze zullen zich moeten verkleden, en hebben vaak spullen zoals kisten die ze op moeten bergen.Zoals al je andere leveranciers ergens een plek nodig om hun spullen te plaatsen, dus het is een goed idee om een ​​andere tent of schuurtje te hebben.

 

Daarnaast moet je een plan hebben voor waar medewerkers en gasten hun auto’s kunnen parkeren. Logistiek gezien wil de band en catering zo dicht mogelijk bij de locatie kunnen parkeren en laden en lossen, dus het is belangrijk om een goed plan te maken, om een ​​zee van auto’s te vermijden in het zicht van je bruiloft!

Buitendecoratie en verlichting:

Je mooie bloemenarrangementen mogen niet te lang van te voren in het directe zonlicht worden gezet. Dus overleg goed met de bloemist, en als jij met andere familieleden het zelf doet, zorg dan dat ze pas kort ervoor neer worden gezet.
Zorg voor voldoende verlichting voor het vertrek van je gasten en uw leveranciers. Als je een mooi streepje wilt maken door waxinelichtjes, wil je misschien ook dat lantaarns aangeven aan je gasten waar ze moeten staan, maar ook om hun uitgang te vinden. Als je naamkaartjes gebruikt op de tafels, voorkom dan dat ze wegvliegen als de wind opwaait!

Je kunt besparen op decoraties

Wat maakt een privéwoning uniek, misschien een enorme eikenboom in je achtertuin, een prachtig gazon of een spectaculair uitzicht? Speel met blikvangers in je eigen tuin! Gebruik verschillende centrale punten met mixed-and-match-vazen. Breng verse bloemen uit eigen tuin mee, zoals hortensia’s , pioenen, bladmateriaal, speel met buitenverlichting. Decoreer met tuinlampen, lantaarns, en lampionnen met led die op takken zijn gespannen, het zal een verbluffende sfeer creëren.

Het menu:

Werk nauw samen met de cateraar en vraag hem of haar een menu voor te stellen waarvan zij denken dat het haalbaar is, nog mooier zou zijn als je een barbeque zou houden.
We adviseren niet om kas en fruit te serveren voor evenementen in de buitenlucht als het warm is, na een half uurtje ziet het er niet meer uit! Hoewel ze mooi kunnen zijn, doet kaas het niet zo goed in direct zonlicht en warmte, en ze zijn een magneet voor insecten en vliegen.

Weersvoorspellingen:

Omdat er niets is dat je kunt doen om het weer te beheersen, is het erg belangrijk om een ​​back-up plan te maken in het geval van ongunstige omstandigheden. Loop door de weer scenario’s voorafgaand aan de huwelijksweek, zodat jij en je familie de herfstplannen mentaal kunnen accepteren. Op deze manier kun je voorbereid op je huwelijksweek en het weerplan zal minder verrassend zijn!

Vergeet niet de zijwanden van de tent op de uitgang makkelijk open te maken zijn, voor het geval er een storm doorheen raast, een van de moeilijkste dingen om een ​​evenement buiten te doen, is dat je wel alles mee moet nemen.

Items om bij de hand te hebben:

Hier is een korte lijst met dingen die we altijd bij ons meenemen voor buitenevenementen:

Rubber hamer: om in om het even welke signage te onttrekken.
Insectenspray
Zonnebrandolie
EHBO doos
Zaklampen
Bezem
Vuilniszakken
Papieren handdoeken
Spuitbus met schoonmaakmiddel
Spullen voor de toiletwagen,

bruiloft-thuis-eigen-thuis

Het meest perfecte is natuurlijk bij heerlijk weer buiten.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Zijn jullie de gelukkige dat je een zeer grote ruimte hebt, een boerderij met schuur, Dan zijn de mogelijkheden oneindig, en kun je het organiseren zoals je zelf wil. In een boerenschuur kan je heerlijk verder gaan fantaseren met een boerenbruiloft thema, Je kunt de oude schuur al maanden van te voren gaan inrichten en opknappen. Je kunt zelfs al leuke glazen potjes en blikjes gaan verzameling om leuke decoraties mee te maken. Denk wel aan de belichting, misschien zitten er wel grote tl balken in de schuur, dit is niet echt sfeervol. Huur een bedrijf in die wat lichtspots neerzetten, dit zorgt meteen voor de juiste sfeer.

Home sweet home

Kortom een thuis bruiloft kost heel wat oriëntatie van te voren, voor een klein gezelschap, is het vaak goedkoper, maar voor grotere bruiloften kan het duurder uit vallen. Met een thuis bruiloft is niets mis, mits je van te voren alles goed hebt geregeld. Een bruiloft thuis hebben is een geweldig idee en een evenement dat je familie altijd zal onthouden. Het beste ding over het hebben van een bruiloft thuis is hoe persoonlijk het kan zijn. Niets is mooier dan je voorbereiden in je kinderkamer en de trap af komen in je jurk. Vind de juiste mensen om te helpen, en loop zonder stress op je thuis bruiloft.

bruiloft-thuis-vieren