Trouwceremonie zitplaatsen

5 unieke tips voor zitplaatsen huwelijksceremonie

Als je op zoek bent naar een manier om je huwelijksceremonie fris en gedenkwaardig te laten aanvoelen, overweeg dan een van de eerste dingen die je gasten te zien krijgen zodra ze aankomen, hun zitplaatsen voor de ceremonie. Waarom zou je, in plaats van de verwachte rechte rijen, de zitplaatsen voor je ceremonie niet anders opstellen? Door de stoelen in interessante vormen te herschikken, zoals vierkanten, halve cirkels en zelfs spiralen, zo kan je ceremonie intiemer en exclusiever aanvoelen (je zult letterlijk omringd worden door je dierbaren!).Natuurlijk moet je je zitplan aanpassen aan je ceremonieruimte, maar zolang je rekening hebt gehouden met het aantal gasten en ervoor hebt gezorgd dat iedereen goed zicht heeft op de ceremonie, alles kan.
Wanneer je je voor steld dat je door het gangpad loopt en naast je partner staat op de ceremonieplek, hoe visualiseer je dan alle gasten? Aan weerszijden achter je in rijen geplaatste stoelen zoals traditioneel is, of ga je voor iets dat iets creatiever is? Hier zijn enkele van onze favoriete ideeën voor de indeling van de huwelijksceremonie.

cirkel
Huwelijksceremonie zitplaatsen in een cirkel

Plaats je stoelen in een cirkelvormig patroon, zodat je letterlijk omringd bent door je dierbaren, het zal iedereen het gevoel geven dat ze deelnemen aan de ceremonie, in plaats van alleen maar te kijken. Plus heb je niet het probleen dat de mensen achterin niets zien of horen, iedereen heeft zo een fantastische blik op de trouwceremonie.Een cirkelvormige zitstijl werkt ook beter voor meer intieme ceremonies . Plaats de stoelen zo dat je omringd wordt door je gasten, je kunt ook weelderige slingers van vers groen en bloemen toevoegen om het middenpunt te helpen bepalen. Zorg ervoor dat je een gangpad maakt zodat iedereen de ceremonie weer makkelijk kan verlaten. Het grote voordeel is dat alle gasten een goede kijk op het bruidspaar hebben. Zeg nu zelf, als je de stoelen achter de ceremonieplek hebt staan, zit iedereen te kijken naar jullie rug, en missen ze vaak alle mooie en emotionele momenten.

trouwceremonie zitplaatsen vierkant

Zitplaatsen vierkante ceremonies (stoelen aan drie zijden)

Als je van plan bent om je geloften uit te wisselen onder een grote ceremoniestructuur, zoals een chuppah, plaats dan de stoelen zo dat ze de structuur omringen, op deze manier hebben je gasten een beter zicht op de ceremonie rondom. Zitplaatsen in vierkante opstelling kunnen een meer intiem gevoel creëren, zelfs als je een groot aantal gasten hebt. Het laat de bruid nog steeds door het traditionele gangpad lopen, maar laat de gasten vanuit alle hoeken een geweldig uitzicht hebben om te zien hoe de bruid en bruidegom hun geloften uitspreken.

Trouwceremonie zitplaatsen halve cirkel
Halve cirkel ceremonie zitplaatsen

In plaats van de stoelen in rechte rijen te plaatsen, ga je een ​​halve cirkelvorm creëren door de stoelen een kleine kromming in opstelling te geven., die een beetje gezelliger en intiemer aanvoelt. Bonus: gasten die het verst van het gangpad zitten, hebben een veel beter zicht.

Trouwceremonie zitplaatsen spiraal
Huwelijksceremonie Spiraal zitplaatsen

Maak een buitenhuwelijk een beetje intiemer door stoelen in een spiraal neer te zetten. Dit creëert een dramatisch, kronkelend gangpad plus, hoe geweldig zal het zijn om elke gast te zien terwijl je je een weg baant naar het centrum? Let er wel op dat je het gangpad ruim genoeg maakt. Deze vorm is één van mijn favoriete, omdat iedereen een geweldige kijk op de ceremonie heeft. De zitplaatsen van de Spiraal ceremonie worden steeds populairder. Meestal beter voor een klein tot middelgroot aantal gasten, laat de spiraal de bruid voor al haar gasten lopen, pronkt met haar droom trouwjurk en is de focus van de ceremonie van begin tot eind.

trouwceremonie zitplaatsen cirkel

Binnen ceremonie

Natuurlijk kan niet iedere opstelling zo gemaakt worden als je een ceremonie binnen in het gemeentehuis, of andere locatie hebt. Maar probeer in ieder geval te overleggen met je locatie of er een andere mogelijkheid is qua opstelling van de stoelen voor de ceremonie. Soms kost het wat moeite, maar is zeker de moeite waard.

Als je je trouwceremonie niet in een trouwlocatie houdt, moet je een omgeving creëren voor het belangrijkste moment van je grote dag. Dit hoeft niet duur te zijn. Een creatieve en slimme benadering van zitplaatsen voor huwelijksceremonies kan een warm welkom creëren en precies de juiste toon zetten voor je gasten om getuige te zijn van jullie geloften. Of je nu je “ja woord” buitenshuis zegt of dezelfde locatie gebruikt als je feest of receptie, dit zijn enkele van onze favoriete ideeën voor het plaatsen van je gasten.