Budget trouwen

Trouwen met een klein budget

Trouwen met een klein budget is best mogelijk. Het is niet nodig om duizenden euro’s uit te geven om je liefde te vieren. En zelfs voor een bruiloft van meer dan 100 mensen!
Het beste is om een niet te formele bruiloft te houden, ga een beetje de casual kant op. Hoeft natuurlijk geen spijkerbroek te zijn, maar kies iets vlots er tussenin. Er zijn zoveel leuke manieren om te bezuinigen op je bruiloft, je kunt echt trouwen met een klein budget, maar toch een geweldig feest hebben.Gastenlijst

Als eerste de gastenlijst, hier kan echt veel op bezuinigd worden. Ben je echt verplicht om de verre neef van je vader uit te nodigen die je nog nooit hebt gezien? Stel je gastprioriteiten in. Het is wiskundig: hoe meer gasten je hebt, hoe duurder je bruiloft zal zijn … dus waarom niet een beetje op de gasten knippen? Dit is een gevoelig onderwerp in sommige families. Maar het is de moeite waard om een openhartige discussie te hebben over je budget.

Gebruik het talent van je vrienden

Echte vrienden helpen je graag bij het plannen van je bruiloft. Waarom hun verschillende sterke punten niet gebruiken? Heb je vrienden die goed zijn in decoreren? Een kappersvriend? Een schoonheidsspecialiste? Een muzikantvriend? Vraag hen of ze hun diensten voor minder willen aanbieden.! Een van je vrienden heeft een mooie auto? Waarom vraag je hem niet om je chauffeur te worden in plaats van een auto te huren voor een gekke prijs?

Trouwfotograaf

Je kunt een fotograaf niet betalen? Waarom vraag je niet een paar vrienden om een ​​deel van de dag te fotograferen (officiële ceremonie, eerste dans, foto’s met ouders, foto’s ter plaatse, enz.). Veel mensen hebben tegenwoordig goed apperatuur. Dit neemt niet weg dat u een professionele fotograaf inhuurt voor een echt perfecte fotoshoot … maar je kunt zo nog steeds veel kosten besparen., een fotograaf heeft ’n uurloon.

De Feestzaal en decoratie

kies een feestlocatie met uitstraling: Het bespaart decoratie, een kille lege zaal kost je geld om op te vrolijken, huur je bijvoorbeeld een oude boerderij, zal er weinig nodig zijn om er sfeer te creëren.
Denk ook aan huren, rommelmarkten, het delen van de kosten met andere aanstaande bruidsparen, en ook om het daarna weer door te verkopen, er zal zeker een toekomstige bruid op zoek zijn naar decoraties. Maar vraag is aan familie wat die allemaal nog op zolder hebben liggen, je zult versteld staan! Ook wat betreft bloemen, groen is in, dus er is altijd wel iemand in de familie met een tuin waar klimop en conifeer te vinden is, zelfs hortensia’s en pioenen.

locatie
Eten en drinken

Een post die snel duur wordt afhankelijk van het aantal gasten. Weet dat je geen 4-sterrenchef nodig hebt om je gasten te trakteren.
Je kunt ervoor kiezen om één uniek gerecht te serveren, zoals een paella, een couscous, of een gigantische barbecue.
Denk ook aan de pizzawagens (Bij veel bruiloften staan ze al, ) en de foodtrucks die nu wijdverspreid zijn. Er zijn allerlei soorten (hamburgers, hotdog, Italiaans, pizza, taco’s etc etc). En wat is er leuker als zelf je favoriete snack aan de wagen te halen. Plus mengen de gasten zich lekker door elkaar, waardoor je gelijk een geweldige sfeer voor je bruiloft hebt.

En waarom zou je geen gigantische picknick organiseren en je gasten vragen iets te eten mee te brengen? Er zijn genoeg leuke plekjes te vinden waar je een grote picknick kan houden.

Heb je je feest op één locatie spreek van te voren een allin prijs af, zo weet je waar je aan toe bent. Hier kun je het meeste bezuinigen, er zijn locaties die p.p zomaar 100 € vragen, maar er zijn heel veel plekjes waar ze 35€ all-in p.p. vragen, zelfs met sterke drank erbij. Koffie en gebak, een buffet, een dessert buffet, en als afsluiten koffie met iets lekkers.

Food truck

De bruidstaart

De beroemde foto van de bruid en bruidegom die een ​​mooie bruidstaart aansnijden is dat belangrijk voor jullie? Een geweldige taart is duur! Dus waarom zou je geen kleinere bestellen die voor de foto zal dienen en een andere grotere maar minder indrukwekkende taart om uit te delen aan alle gasten? Niemand ziet en proeft het verschil. Of kies gewoon een trendy naked bruidstaart!

Naked bruidstaart

Trouwkaarten

Het is supergaaf om een ​​professional het te laten ontwerpen en drukken, maar als je geen budget voor dit onderdeel wilt uitgeven, kun je best je trouwkaarten zelf maken. Zoek gewoon een goede printer en je kunt zeggen: “Ik did ’t by myself”
Go hop, een beetje lezen om hier en daar te beginnen, en enkele ideeën over lettertypen en patronen opdoen .
Er zijn ook veel sites die gratis downloadbare media aanbieden. We denken bijvoorbeeld bij Wedding Chicks, duik in de categorie “gratis printables” . https://www.weddingchicks.com/2_free-printables.html
We zijn in 2018 … we hebben de luxe om minder papier te gebruiken en zo bij te dragen aan de bescherming van het milieu ! Verstuur online, minder verzendkosten en afdrukkosten! Je kan nog altijd aan de ouderen een kaart per post sturen.
Minimaliseer het papier Vervang de menu’s bijvoorbeeld door een mooi schoolbord dat iedereen kan lezen.

De bruid

Er zijn hele mooie kant en klaar jurken . Maar je kunt ook kiezen er een te laten maken door een naaister. Een op maat gemaakte jurk tegen lagere kosten, zo kun je weer wat uitgeven aan te gekke trouwschoenen.
Outlet jurken zijn altijd een perfecte manier om te bezuinigen, en je vind zeker de jurk van je dromen in de outlet voor de helft van de prijs.

De bruidegom

Het pak hoeft niet altijd van een trouwshop te komen, zelfs bij Hennes en Maurits of andere vergelijkbare winkels vind je een te gek pak voor een derde van de prijs. Mocht het niet perfect passen, ga even langs de kleermaker, om het aan te passen. Heb je geen formele bruiloft kies dan ook gewoon voor een paar chique sneakers.

Trouwkleding strand trends

De schoonheid

Je hoeft geen pro in te huren voor je kapsel of make-up. Op internet (en met name Youtube) ontbreken de tutorials niet. Het rest alleen nog om te trainen , begin daar desnoods 6 maanden van te voren mee.
Zorg dat je zelf een make-up koopt die lang houd. En laat je adviseren bij het kopen van de juiste kleur.

Het bruidsboeket

Waarom niet één sprekende bloem in je hand houden? Maar nog beter praat niet over een bruidsboeket bij je bloemist, maar vraag om een klein handgebonden boeketje. Werk het zelf af met een paar mooie linten! En handgebonden bruidsboeketten zijn trendy

Handgebonden bruidsboeket

De animaties

We weten dat je graag kleine animaties voor je gasten wil organiseren, vooral als je van plan bent een lange dag met festiviteiten te houden.

We denken aan de photobooth, en eigenlijk heeft het geen superapparatuur nodig. Een paar wegwerpcamera’s (dat is prima) en een aantal grappige en eigenzinnige accessoires. Als je een achtergrond wilt maken, kijk gewoon is naar leuke posters, of behangpapier.

En de muziek? Als je geen geld wilt uitgeven om een ​​DJ of een band te huren, kun je afspeellijsten maken voor verschillende tijden van de dag.

Seizoen

Tussen zomer en winter bruiloften kan een groot prijsverschil zijn. vaak zie je aanbiedingen in de winter van feestlocaties waarbij je 20% korting krijgt. Maar ja dan zit die buiten picknick er vaak niet bij in!

Dus ervan overtuigd dat een klein budget een grote bruiloft kan worden. Door hulp van je vrienden te vragen, creëer je herinneringen die geen prijs hebben; door zelf te versieren, zul je een bruiloft hebben die echt in jouw beeld past; door de mensen uit te nodigen die echt om je geven, zul je een kostbaar en uniek moment beleven … Kortom, je kleine budget zal uiteindelijk hebben gediend om een ​​grootse bruiloft te beleven!

Lees meer over het budget voor je bruiloft