Een lente bruiloft

Een lente bruiloft is veruit een van mijn favoriete. Ik denk persoonlijk dat het de meest romantische is, met bomen en bloemen in bloei en warm weer na een koude winter. Ik heb altijd het gevoel dat de lente veel beloftes bevat, en daarom denk ik dat dit het perfecte seizoen is om te trouwen.Als ik aan een lentefeest denk, zie ik een heleboel bloemen. Bloemen in je haar, op je jurk, in het gangpad, op je tafels en zeker op je bruidstaart. Als je al je hele leven van een tuinhuwelijk gedroomd hebt, is de lente de tijd om het te doen! Laat je girly kant de vrije loop als je een lentefeest plant, en kies voor gedurfde en vrouwelijke kleuren (zolang je verloofde het natuurlijk ziet zitten:)) en laat de natuur zoveel mogelijk een rol spelen. Vogels, vlinders, eieren … dit zijn allemaal leuke elementen van de lente die je zeker in je trouwthema kunt opnemen.

Naked-bruidstaartDe voordelen om te trouwen in de lente.

Zo kan het voorkomen dat je toevallig midden in de paasvakantie trouwt of in de krokusvakantie en dat komt goed uit want er zijn leuke voordelen aan trouwen in de lente. Om te beginnen de meeste trouwleveranciers zijn meer beschikbaar in de lente dan in de zomer, en qua prijs zijn deze meestal een stukje goedkoper dan de geboden prijzen tijdens de zomer en de herfst, uiteraard met uitzondering van de maand mei. Er zijn ook leuke voordelen uit te halen in deze periode voor je bruiloft inspiratie, zo kun je de decoratie van de feestzaal of je bruidsbloemen in Paas stijl aanpassen of kleuren en tinten van de krokus in je thema verwerken. Kortom een schitterende combinatie met onderdelen van het seizoen kan je voor je lentebruiloft gebruiken. Anders dan de winter is de lente niet zo koud, dit betekent dat je als bruidspaar niet hoeft te zweten in je bruidsjurk of hij in zijn trouwpak, de ideale temperatuur dus. Afhankelijk van het weer kunnen jullie buiten genieten van alles wat begint te groeien en bloeien in de natuur en deze verwerken als achtergrond voor je trouwreportages, romantisch toch op zo’n belangrijk dag!Nadelen lente bruiloft

Afhankelijk van de weersomstandigheden in Nederland kan het bij een lentebruiloft gaan regenen op je bruiloft, daardoor zijn deze niet zeer geschikt voor outdoor bruiloften. Maar het komt vaak voor dat er in maart en april al temperaturen zijn van van boven de 20 graden. Dus wat let je, zet gewoon een prachtige tent neer!
Overweegt voor de zekerheid een grote paraplu voor het geval dat! Een warme jas voor de avond is geen overbodige luxe. Dit zijn allen voorzorgsmaatregelen, maar maak je geen zorgen, in de lente is het meestal heerlijk weer buiten. Houd ook rekening met je trouwvervoer, dat de kap dicht kan als je een cabrio hebt.

Trouwkleding-lente-bruiloft

Lente trouwjurk

Er zijn bruidsjurken die geschikt zijn voor verschillende seizoenen, kies dan, als je het zelf mooi vind voor een veelzijdige jurk met zachte zandtinten of en vleugje pastel kleur, en anders licht en helder van kleur. Daarbij accessoires met sterke kleurtinten zoals geel, roze of anders gecombineerd met groen. Vergeet bij een koude ochtend of avond de jasjes niet. Voor de bruidsmeisjes en bruidsjonkers kun je voor een andere richting kiezen met turquoise of mintgroene jurken en broeken in combinatie met mooie gekleurde boeketten. Voor de bruidegom geld eigenlijk hetzelfde principe voor zijn outfit, licht grijs of een sprekend blauw trouwkostuum.Gecombineerd met mooie gekleurde accessoires.

Lentebruiloft tips

Voor je uitnodiging kun je een lente thema gebruiken zoals de kleuren van de tekst, of bedrukt met kleine vlindertjes, of zachte bloemetjes. Wat betreft de zaal decoratie voor je bruiloftsfeest kun je voor veel lentebloemen kiezen in witte of gele kleuren. Gebruik bij je tafel versiering in ieder geval veel bloemsoorten en lintjes voor de lente sfeer.

lente-bruiloft

lente bedankjes

Wat is er leuker dan een echt lente bedankje te geven zoals een potje met viooltjes.

Lente-huwelijksbedankje

Voorjaar menu-ideeën:

Als entree: Gegrilde sint-Jacobs vruchten en zeewater scampi’s op een bedje van puree van verse tuinkruiden met een wijnsausje op basis van rozemarijn.
Hoofdgerecht:
Het beste van het speenvarken met een stoofpotje van lentegroenten en een kalfsjus op smaak gebracht met een vleugje armagnac en thijm.
En als dessert: Crème brûlée van rode vruchten.

Decoraties voor een lente bruiloft

Een leuk item is bewaar al je lege soepblikken, deze zijn ontzettend leuk om bloemen in te zetten. Denk hierbij aan madeliefjes, gipskruid, Narcissen, tulpen. Gewoon een gekleurd lint erom, en je hebt een geweldige voorjaars decoratie! En deze blikken kun je ook bevestigen aan de stoelen tijdens de ceremonie, neem ze daarna mee naar je feestlocatie, en ze bewijzen hun dienst weer opnieuw.

Bloemen-in-blikken

Decoraties-lente-bruiloft

Ook glazen potten zijn perfect voor een lente feest!

Tot slot, hoe dan ook het voorjaar de lente is een prachtige tijd om een nieuwe toekomst te beginnen met degene die je lief hebt.